Wat is het mooiste deel van Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 december 2023

Beste lezers,

Ik ga in februari voor het eerst voor 3 weken naar Thailand nadat ik lang ziek ben geweest. Ik heb dus flink kunnen sparen voor deze reis, en wil nu een nare tijd afsluiten. Ik heb alleen een retourticket en voor 2 dagen een hotel in Bangkok geboekt. Nu ben ik mij aan het inlezen en jullie blog is goede hulp.

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn wil ik aan jullie vragen, wat het mooiste deel van Thailand is? Moet je dan naar het Noorden of juist naar het Zuiden? Ik geef er niet zoveel om, om op het strand te gaan liggen, dus dat zoek ik niet. Meer zoek ik leuke mensen, natuur en cultuur.

Omdat ik vrijgezel ben, zou een contact met een leuke Thaise vrouw ook wel mijn belangstelling hebben. Ik ben zelf 48 jaar.

Wie kan mij daar wat over zeggen.

Groet,

Arno

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Wat is het mooiste deel van Thailand?”

 1. mike zegt op

  Noord is super ,Aleen nu is het rook van verbranding van Jan en alemal ,zo zonder die vervuiling aan lucht is groot,
  i woon in Noord prachtig Heuvels het volk alles ok.

  als jij Noord bezoeked beter met een auto ,ga dan naar MaI Hong Zon aan road trip Phayo is mooi

  chang mai ok Chaing rai is een mooi wit temple Prachtig

  rijden en stoppen kijken eten slapen ,

  nu is alles nog groen maar nog een maand van droog tijd is het niet zo mooi tot alweer regen tijd .

 2. Ton Kersten zegt op

  Thaifriendly.com voor contact met dames.

  Pattaya beer bars voor gesprekken en drankjes met Thaise dames.

  Heb je een fijne dame gevonden, ga dag naar Nong Nooch garden, halve dag naar Sanctuary of Truth, halve dag naar Pattaya Waterworld.

  Je betaalt barring en geeft dame een 24 uur vergoeding van TBH2000 en gaat samen kleding uitzoeken op de 2de hands markt. Thai dames zijn expert in Girl Friend Experience (GFE). Let op: als je weer in NL en houd uiteraard contact via LINE, stuur dan geen geld via Western Union.

  Ik garandeer je een fantastische vakantie met heerlijk weer en eten, vriendelijke Thai en fijne dames.

  Als je terug bent in een koud en druilige bewolkt NL dan denk je, wat doe ik hier nog 😉

  • Walter de jong zegt op

   Ik weet niet of deze man een commercieel bar meisje wil die tegen betaling met jan en alleman mee gaat. Ook van thaifriendly weet ik dat het voornamelijk freelance dames zijn. Misshien wil hij wel een dame die niet in deze industrie werkt.

 3. John Chiang Rai zegt op

  Ik zou het Noorden de eerste 3 maanden van het jaar vergeten.
  Om die tijd kan het gebeuren dat veel natuurschoon verdwijnt onder een dikke ongezonde smog. Het zuiden met Name Phuket, Krabi, en de omringende eilanden is daar een stukje beter.
  Ook het contact met een vrouw is daar precies zo gegarandeerd als in het Noorden.

 4. Henk zegt op

  In het noordoosten vind ik Loei erg mooi. Maar in het zuiden komen ook mooie plekken voor. Krabi in het zuiden biedt ook veel voor toeristen inclusief dames gezelschap

 5. Ton Kersten zegt op

  Bangkok – Pattaya – Koh Larn (dag trip) – Koh Chang (minimaal 5 nachten).

  Ayuthaya (met overnachting en vroeg opstaan voor de toeristen drukte, dat vergeet je nooit meer de sfeer dan tussen de aloude tempels.

  Neem een account bij booking.com, scherpe aanbiedingen ook last minute voor resorts, ik boek via hen altijd 1 nacht en ter plekke verleng ik dan in het resort tegen dezelfde aanbieding of ga naar het volgende resort.

  Binnenlandse vluchten zijn spot goedkoop (zeker doen vanuit Bangkok).

  Heb je voldoende tijd en moet je na 30 dagen Thailand uit: 3 weken Laos (Vang Vieng, Luang Prabang en de Noordelijke kleinere plaatsen), mooiere natuur dan Thailand en nog meer oorspronkelijk (minder toerisme). Vanuit Bangkok is er een uitstekende nachtbus (13 uur slaapbedden en toilet in bus, onderweg 2 stops bij restaurants) naar Vientiane (bus kost THB1000 enkele reis). Bij de Laos grens koop je voor THB1800 ter plekke een 4 weken Visum voor Laos. Terug naar Thailand krijg je weer gratis een 30 dagen toeristen visum.

 6. Rene zegt op

  Kom zelf al 22 jaar in Thailand en woon er vanaf 2019 en reis met de auto heel Thailand door. Kan je zeggen, heb nog geen plek gevonden waar het niet mooi is. Woon zelf in de buurt van pattaya. Is hier bijvoorbeeld goedkoper dan de kant van Phuket. Hier zijn genoeg leuke dames te vinden en is genoeg te zien in de buurt. Ook rijden er hier busjes heel goedkoop alle richtingen op. Koh Chang is leuk en een paar daagjes Bangkok. Dus zoek eerst een leuke dame en ga dan reizen, makkelijker omdat zij de taal kent. Succes.

 7. De Kneef Peter zegt op

  Vorig jaar een reis gemaakt met de familie langs de Mekong en begin dit jaar een reis gemaakt met vrienden dwars door Thailand, van Bangkok naar het noorden en terug.
  Deze reizen steeds per wagen gedaan.
  Je kan dit nalezen in de respectievelijke blogs

  https://taksilathai.blogspot.com/

 8. Carla zegt op

  Vaak in thailand geweest, in januari weer, doe eerst altijd bangkok, is te gek, chiang mai is mooi ( leuk om met de nachttrein heen te gaan) eilandje koh lipe heel mooi. Koh samui en koh pagnan ook leuke eilanden.
  Er is zoveel te zien in thailand. Super leuk en mooi land, vriendelijke mensen en t is er altijd lekker warm.

 9. Marion zegt op

  Het mooiste deel van Thailand is het oosten.
  Ongerepte natuur en weinig toerisme

 10. Andy zegt op

  Kom toch al vele jaren in Thailand , minstens een maand per jaar tot soms drie maanden per jaar.Mijn persoonlijke top drie voor beginnende bezoekers is op nr 1 : Ao Nang – Krabi , nr 2 : Kanchanaburi en nr.3 is Chiang Mai .Mijn vriendin sinds dertien jaren heb ik ontmoet in Ao Nang , ze werkte in de horeca , niet in een nachtclub , ze werkt nu in een restaurant in België .Haar baas is een Nederlander. Ik zou vooral niet teveel nadenken , gewoon doen , veel succes !

 11. Cor zegt op

  Het is een geweldige ervaring om in Thailand rond te reizen als je dit alleen wilt doen is dat de eerste keer best lastig maar om in Pattaya of omstreken een dame te vinden die je niet ziet als een ATM dat is nog veel lastiger, als je wilt kun je via een email kontakt met mij opnemen en dan geef ik je mijn Thaise telefoonnummer en WhatsApp, groetjes en wie weet tot ziens. Cor


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website