Wat gebeurt er als ik in Thailand kom te overlijden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 oktober 2023

Beste lezers,

Ik ben Belg en 74 jaar. Ga regelmatig naar Thailand. Ik ben met iemand samen, maar niet gehuwd. Wat moet er gebeuren indien ik daar kom te sterven? Wens gecremeerd te worden en de as blijft in een urne bij die persoon.

Dank voor een reactie op de vraag.

Groet,

Ron

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Wat gebeurt er als ik in Thailand kom te overlijden?”

 1. Guy zegt op

  Beste Ron,
  Ik wens je nog een lang en gelukkig even maar om je probleem op te lossen is de meest voor de hand liggende en sluitende oplossing om gewoon die wilsbeschikking te regelen via een testament. Je kan dat in Thailand doen of in Belgie of nog beter in beide landen.

 2. louvada zegt op

  Heel gemakkelijk hoor, woon je samen met een Thaise ? In dit geval weten die beslist wat moet gedaan. Maak een testamentje waarin je bepaald dat al het geld dat op je bantkrekening (en) staat overdraagt aan haar dan kan ze minstens alles betalen.

 3. Daniel zegt op

  Dag Ron.
  Ben je ingeschreven in Belgische Ambassade Bangkok ?

 4. Nicky zegt op

  Wat je kan proberen is om een aantal wensen in het Engels en Thai op te (laten) stellen. Dit ondertekenen door jezelf en je vriendin. Soort testament. Bv betreft crematie, maar ook bij ziekenhuis opname, welke behandeling gewenst is. Dus eigenlijk een volmacht die je vriendin de mogelijkheid geeft in jouw plaats te handelen. Moet wel in de Thaise Taal

 5. eddy zegt op

  Beste Ron , Heb ik geregeld in thailand via testament ook voor geldzaken Mvg

 6. haki zegt op

  Ook ik wens gecremeerd te worden en de urn wordt dan bijgezet in een muur bij de tempel in de woonplaats van mijn Thaise vrouw. De plek in de urnenmuur heb ik al gereserveerd en betaald (THB 5.000) aan de tempel. Nu kan het zijn dat ik in NL (waar ik officieel nog woon) overlijd, waarna ik in NL wil worden gecremeerd waarna de urn met as, naar mijn vrouw in Thailand kan worden gestuurd om vervolgens daar bijgezet te worden.

  E.e.a. heb ik geregeld in een Thais testament (kost THB 10.000) alsmede in een Nederlands testament (€ 650,–).

  Op Thailandblog is in het verleden uitvoerig omschreven wat moet gebeuren ingeval overlijden. Dit is hier vast nog op te zoeken.

  Haki

 7. Lung Addie zegt op

  Beste vraagsteller,

  ga eens kijken op volgende link. Zeer goed gedocumenteerd, en absolute aanrader.dit eens te lezen.
  Ook in mijn eiegen dossier’uitschrijven voor Belgen’ hier terug te vinden op TB is over deze materie uitgebreide informatie te vinden.

  Voor de administratieve kant, bij overlijden, kan ik verwijzen naar een uitstekend artikel, geschreven door Eugeen Van Aerschot voor de VLAAMSE CLUB PATTAYA.

  https://www.thailand-info.be/NATUURLIJKOVERLIJDEN.pdf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website