Warfarine en INR controleren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 januari 2019

Beste lezers,

Ik wil het antistollingsmiddel Warfarine gaan gebruiken. Zijn er hier Belgen of Nederlanders die deze gebruiken? Waar gaan jullie op bloedonderzoek? Trombosedienst of hospital om uw INR te controleren?

Graag uw bevindingen alsook de prijs.

Met vriendelijk groet,

Patrick

15 reacties op “Warfarine en INR controleren?”

 1. Marc zegt op

  Ik gebruik al jaren (sinds 2007) Warfarine, na een trombose en vervolgens longembolie na een lange vlucht van Hongkong naar Las Vegas met verschillende overstappen in Narita en LA. Uiteindelijk is door cardioloog in Hong Kong later beslist dat ik levenslang verdunners zou moeten gebruiken. Doe ik dus nog steeds en ik controleer dat twee-wekelijks met een eigen meet apparaat (LaRoche). INR is nagenoeg constant rond 2,5 op basis van 1,5 mg Warfarin per dag (na ontbijt)(half pilletje van 3 mg). Ik koop de Warfarin (potje van 100 x 3 mg tabletten) in Thailand (laatste keer dacht ik THB 570). Is niet bij alle apotheken te koop, maar de grotere apotheken hebben het in voorraad. Ik neem aan dat, indien je niet zelf meet, dit in elk hospitaal kan. Overigens, het meetapparaat kost ongeveer Euro 700,- en dan per analyse strip ca 5-6 euro. Levensduur apparaat is bijv. 5 jaar en is dus 125 metingen, en is dus een afschrijving van ca 6 euro per meting. Dus totaal ca 8-12 euro per meeting. Deed wel eens een meting in NL en dat kostte Euro 10,-, maar zelf meten bespaart je veel vervoer- en wachttijd.
  Ik hoop dat dit je helpt.

  • Pathie zegt op

   Beste dank voor u inlichting maar deze oplossing lijkt voor mij niet geschikt en te duur.
   Met vriendlijk groet.
   Patrick

 2. kees zegt op

  Woon je in Pattaya of omstreken ga dan naar Clinic Lifecare Laboratory in een zijstraat van Third Road in Pattaya Tai.
  Kosten 400 baht. Testen via een vingertopprik.
  In een hospitaal betaal je circa 1800 baht.

  • Patrick zegt op

   Beste,
   Heb dit nagezien en is oke,bedankt voor de tip

 3. Peter zegt op

  Patrick,

  Jou vraag is wel heel kort door de bocht. Wafarin is niet een medicijn die je zo maar even wilt gaan gebruiken. Dit middel is bij onjuist gebruik dodelijk. Dit doe je in overleg met een arts. Ook geef je niet aan welke omgeving je woont.

  Als je wat duidelijker en zorgvuldiger je vraag formuleert wil ik je wellicht van informatie voorzien over waar je in Thailand het goedkoopste dat middel kunt kopen zonder dokters recept. De prijs kan 100 % verschillen. Evenals de INR test varieert van 350 bath tot 2500 bath.

  Wees wat duidelijker en geef je email en of telefoon nummer of wil je dat lezers hun privicy over hun gezondheid hier open en bloot bloot leggen en jij geen enkel info geeft.

  • Pathie zegt op

   Peter Peterke ik ben in de herfst van mijn leven en vraag absoluut niet dat lezers hun privacy over hun gezondheid open en bloot leggen , mijn eigen probleem is voldoende dat ik van andere niet een studie gaat maken , normaal doen aub en ik zie zelfs niet de reden waar u uberhaupt deze informatie haalt, dit gezegd zijnde.
   Voor eerst ik gebruik edoxaban/ pradaxa en na een inlichting aan dokter Maarten die mij bevestigd dat ik kon overschaklenen naar Warfarin ben ik op zoek naar alle gegevens ivm dit product en het onderzoek, de bloedverdunners die ik nu gebruik kosten mij 3600 tot 4200 bath per maand .
   Warfarine kost ongeveer 500- 650 bath voor 100 stuks maar u moet bloedonderzoek en een INR test kost volgens ik lees tussen de 400 tot 2500 bath laten we nu nemen dat ik 2 stuks per dag moet nemen en eenmaal een INR test dan ben ik waarschijnlijk beter af met mijn huidige medicijn gezien ik geen bloedonderzoek heb dus ook geen verplaatsing dat is dus de reden voor mijn vraag…..dus ik tracht een product te zoeken die toch 50% goedkoper is
   En ja ik woon in thl in pattaya

 4. hanshu zegt op

  Ik gebruik Warfarine maar ik meet en doseer zelf. Heb ooit cursus gedaan bij de trombosedienst en prik zelf elke 3 weken en stuur de uitslag per internet naar de trombosedienst in Nederland.

  • Pathie zegt op

   Beste
   Is het obsoluut nodig alle drie weken te prikken?
   Of doet u dit om een zekere veiligheid in te stellen en zo ja wat zijn de meetwaarde achter 3 weken zit daar verandering in of blijft dit stabiel.
   Met dank.
   Patrick

   • hanshu zegt op

    Om de twee weken is de standaard bij mijn trombosedienst. Bij langdurig stabiele waarden mag ik naar drie weken. Meestal ben ik redelijk stabiel als ik normaal eet. Bij verplaatsingen tussen Holland en Thailand wil hij wel eens uitschieten zo ook bij griep, koorts en/of gebruik AB.

 5. van bellinghen zegt op

  Geachte.
  Als je in Pattaya bent. Naar Memorial Hospital gaan en afspraak nemen met Dr. CHATREE.
  Beste groetjes.

  • Pathie zegt op

   Beste
   Met dank voor u reactie ik zal eerstdaags een bij deze dokter langsgaan.
   Met vriendelijk groet.
   Patrick

 6. klaas zegt op

  Ik gebruik Eliquis kost 77 thbt per pil 2x per dag, is plm 4600 thbt per maand. Erg duur dus. Ik zoek dus ook naar zelf prikken. Cardioloog vindt het jammer(sic) dat ik wil overstappen, maar ziet geen medische bezwaren, wil helpen bij de eerste inregeling, daarna zelf. Bij INR tussen 2.5 en 3.5 geen extra actie. Alleen de normale controle bij de cardioloog. Doe ik 2x per jaar, gebeurt nu ook dus geen meerkosten bij overstappen.
  Apparaat https://shop.coaguchek.com/products/coaguchek-inrange, kost 12300 thbt ex vat. Levensduur 6 jaar en 12 keer per jaar gebruiken, kosten 170thbt per maand.
  Strip 1x per maand 120 thbt per maand. Lancet verwaarloosbaar.
  Pillen 600 thbt per 100, nodig per maand 60, dus per maand 360 thbt.
  Samen dus 650 thbt per maand. Keus dus niet zo moeilijk. Alleen kopen in GB, maar dat zal wel lukken

 7. klaas zegt op

  Aanvulling.
  Als de aankoop in GB niet lukt kan het zeker hier. https://www.ebay.com/itm/COAGUCHEK-XS-SYSTEM-INR-MONITORING-KIT-WITH-20-LANCETS-POINT-OF-CARE-TESTING/201313170299?epid=1639585965&hash=item2edf33337b:g:3q0AAOSwx95bBlsH:rk:5:pf:0
  Maandelijkse kosten stijgen met plm 25 thbt tot 685 thbt.

 8. J.Arets zegt op

  Ik meet mijn INR zelf, met een apparaat dat ik in bruikleen heb van Trombovitaal. Wordt door ziektekostenverzekering – basis pakket – betaald.
  De gemeten INR mail ik naar Trombovitaal en binnen no-time ontvang ik een medicatieschema terug

 9. proppie zegt op

  Ik gebruikte Accenocoumarol en een leen apparaat Coagucheck van de trombose dienst.
  Er werd €187 per kwartaal in rekening gebracht. Na problemen over een gespecificeerde rekening, het feit dat men eiste dat ik het apparaat eens per jaar in Nederland liet ijken en problemen met het vervoer van en naar Nederland ben ik daar mee gestopt en gebruik nu ruim 4 jaar Wafarin 2,5 mg dus doe ik 200 dagen met een potje van 650 baht. Ik bezoek een cardioloog in het Chaiyaphum RAM hospitaal eens per 2 maanden en betaal daar voor inclusief INR test(bloedonderzoek) 728 baht en zo kom ik op 472 baht per maand.
  Dat lijkt me toch wel een halvering van de kosten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website