Beste lezers,

Op mijn verzoek krijg ik m.i.v. deze maand mijn WAO rechtstreeks uitbetaald op een rekening bij de Kasikorn bank. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat zijn de kosten? Hoe lang duurt het voordat je uitkering is bijgeschreven?

Op mijn Nederlandse bankrekening was geld altijd op de 23e binnen. Wanneer is dat nu? Allemaal vragen waar ik graag antwoord op zou hebben, maar waar UWV en de bank geen uitsluitsel op konden geven. Misschien hier meer succes?

Alvast bedankt voor eventuele reacties. Oh ja, ik woon in Chiang Mai, misschien heeft dit ook nog invloed? En UWV zend het via SWIFT.

Met vriendelijk groeten,

Frank

31 reacties op “Lezersvraag: WAO uitkering op rekening bij Kasikorn bank, wat zijn de consequenties?”

 1. Lex K. zegt op

  Beste Frank,
  ik begrijp dat je de opdracht al het UWV gegeven hebt, om je uitkering naar je Thaise rekening over te schrijven, zou het niet handiger geweest zijn om dit allemaal uit te zoeken voordat je opdracht gaf??
  Het zal zeker niet op de 23e binnen zijn, de betalingsopdracht gaat op de zelfde dag de deur uit als die naar de Nederlandse rekeningen, uit ervaring zou ik rekening houden met een week extra voor het op je Thaise rekening staat, schrijf zelf maar eens wat over van een Ned. bank naar een Thaise bank, ik heb alles tussen 5 dagen en 10 dagen gewacht, het UWV gaat echt niet voor jou tot vroegere uitbetaling over en het is natuurlijk wel wat langer onderweg naar een Thaise rekening.
  De kosten voor de overschrijving komen geheel voor jouw rekening, ik weet niet hoeveel dat is bij jouw bank, moet toch vrij makkelijk achter te komen zijn, het UWV gaat echt niet bijdragen aan overschrijving- kosten.
  Heb je gekozen voor uitbetaling in Euro’s of Bath, dat is mogelijk, dus houdt ook rekening met koers verschil, kan zowel gunstig als ongunstig uitvallen.

  Sterkte ermee en ik zou het fijn vinden als je me de uitslag laat weten, dan kan ik het toevoegen aan mijn archief, mijn mail is adres [email protected]

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

  • smeets dirk zegt op

   Als ik overschrijf van mijn Belgische rekening naar mijn Thaise rekening staat het er meestal na twee maximum drie dagen al op

 2. KhunJan1 zegt op

  De SVB maakt al geruime tijd mijn AOW rechtstreeks over naar mijn Kasikorn bankrekening tot volle tevredenheid, kreeg ik het voorheen in Nederland rond de 23e maar na uitschrijving wordt het nu reeds de 15e iedere maand overgemaakt en staat het de 16e uiterlijk de 17e op mijn rekening.
  De kosten zijn te verwaarlozen, SVB maakt Euro’s over en Kasikorn zet deze om in Thb.

 3. Erik zegt op

  Als ik geld overmaak van ING naar Kasikorn dat kost dat EEN werkdag maar dan houd ik rekening met feestdagen aan beide kanten en uiteraard zaterdag en zondag. Er zijn methodes om het binnen enkele uren hier te hebben maar daar moet je dan extra voor betalen, uiteraard.

  Ik begrijp niet dat je het maandelijks laat uitbetalen rechtstreeks aan Thailand maar er zullen mogelijk persoonlijkje omstandigheden aan ten grondslag liggen. Mijn AOW en pensioen komt binnen op mijn ING rekening en ik maak dat eens per jaar over naar hier of wat extra als de wisselkoers aantrekkelijk is.

  Jij gaat nu iedere maand kosten betalen. De ING rekent minimaal 6 euro (kijk maar op hun website) en Kasikorn rekent 500 baht (ook op hun website).

  Ik ben zo vrij op te merken dat je nu iedere maand 18 euro kwijt bent.

  • Marcus zegt op

   Ben het daar volkomen mee eens. Eens per jaar over maken is stukken voordeliger in bank kosten. Ook kan je dan een laag momentje kiezen wat koers betreft. Ik heb de laaste keer in Juni overgemaakt. Als nog wat internationaal werk verricht dan is maandelijks door werkgever naar Thailand overmaken wel verstandig aangezien de “gretige happer” in Nederland anders op het verkeerde spoor gezet kan worden. Hou trouwens in de gaten als je niet een niet ingezetene account bij de Nederlandse bank geopend heb , ze door gaan seinen naar de belasting dienst hoe jouw bank verkeer er uit ziet. En daar hebben ze geen moer mee te maken 🙂

   • klaas klunder zegt op

    De SVB maakt kosteloos op de 15e van de maand in euro over naar Thailand. Als je zelf een gunstig koersmoment wilt kiezen om van Euro naar Baht te wisselen neem je daarvoor een euro rekening bij je Thaise bank en laat de SVB daarop de euro’s storten.Ga op het goede moment naar de bank en laat kosteloos de euro’s overboeken naar je rekening in thaise baht. Dit doe ik al een paar jaar bij de bank of Ayudhaya tot volle tevredenheid. Alleen moet je wegens de papierwinkel op de bank een half uurtje uittrekken omdat niet alle medewerkers de procedures goed kennen en de computers niet snel werken. Ik denk dat waar ik SVB schrijf hetzelfde geldt voor de UWV, ben ik niet zeker van.

  • Daniel zegt op

   Ik laat alles storten op een belgische rekening en schrijf om de kosten te drukken slechts twee keer per jaar over naar Thailand. Telkens ik naar Belgie ga en terugkeer breng ik 10.000 euro mee in baargeld. .daarme mag je door de douane. ik vraag daar steeds een bewijs van op het vliegveld.

 4. chris zegt op

  beste Frank,
  Als ik jou was zou ik het geld NOOIT rechtstreeks naar een bankrekening in Thailand laten overmaken. Om twee belangrijke redenen: je hebt geen kijk op hoe lang het duurt en je hebt geen kijk op hoeveel geld het is (kosten, wisselkoers). Laat het bedrag gewoon in Euri op een bankrekening in Nederland overmaken en neem zoveel op via de ATM in Thailand als je nodig hebt. Of beter: maak het online over naar de rekening bij de Kasikornbank. Daar zijn nu nog kosten aan verbonden (ongeveer 18 euro per overboeking) maar in de nabije toekomst worden deze kosten aanzienlijk lager (circa 3 euro per overboeking) via een niet bancair (internet) systeem. Dit kan al voor een aantal landen maar nog niet voor overboekingen van en naar Thailand.

  • Marcus zegt op

   ATM niet zo verstandig aangezien je dan toch nog 1.5% er op in schiet. Visa trouwens 3% en verkeerde exchange rate. Relatief groot bedrag , interbank exchange rate, naar jouw rekening in Thailand is het beste.

 5. jan geluk zegt op

  Je krijgt als je je uitkering van uit NL naar de Kasikornbank laat overmaken altijd in Bath uitbetaald.Maar het UWV rekent ten opzichte van de SVB een fiks bedrag aan over makings kosten.Dat zou wel eens 40 euro per maand kunnen bedragen.De svb rekend er echter maar 20 euro cent voor als je aow hebt.
  En voor de AOW van SVB duurt het altijd maar 2 dagen en dan staat mijn uitkering op mijn Kasikorn bank bij geschreven.
  Het is als je WAO van UWV hebt beter om het op een NL bank te laten storten en dan kan je het gewoon pinnen in Thailand.Dat kost ook wel per keer 180 bath maar das altijd veel goedkoper dan het direct van UWV over te laten maken naar Kasikornbank.
  Het UWV is een instelling waar ze weinig of niets met hun uitkeringsgerechtigden op hebben.Je kunt ze niet mailen terwijl dat bij het SVB heel gewoon is, en daar krijg je altijd direct antwoord op je vragen per mail.

 6. Jan Dekker zegt op

  De kosten van overschrijving indien het UWV het overmaakt is 1,75, Het UWV maakt gebruik van The Bank of America. Deze bank heeft de onhebbelijke gewoonte om op de laatst mogelijke dag uit te betalen. Dat resulteerde dat de bijschrijving van december pas in januari op de rekening stond. Men was vergeten dat tussen Kerst en Nieuwjaar de banken gesloten zijn.
  Een paar jaar terug werd in Thb betaald door de BoA. Toen werd twee keer koersverlies geleden (Euro-Dollar en Dollar-Thb) plus dubbele kosten. Dat scheelde plm. 12% netto in de uitkering.

  Met tussenkomst van de Nationale ombudsman is hier een einde aan gekomen. Ik heb die procedure toen gewonnen en werd aangeboden om in Thb of Euro uit te betalen.

 7. HansNL zegt op

  Heb een probleemgehad met het overmaken van geld van mijn rekening bij de ING naar Krung Thai Bank
  De ING deed maar wat, maakte over als het de bank uitkwam.
  De kosten waren € 6 per keer, was niet echt een bedrag, voor een keer per maand overmaken.
  Echter, de periode die zat tussen het geven van de opdracht via internetbankieren en het werkelijk uitvoeren van de opdracht, daar zar vaak wat veel tijd tussen.
  Heb de SWIFT regels doorgelezen, de ING daarop gewezen, en ja hoor, binnen twee uur wordt het geld overgemaakt via SWIFT.
  Toen kwam KTB onder vuur.
  Gebeld, en ik kreeg te horen dat het bijboeken op de rekening wel tot tien dagen kon duren.
  Ik heb, wederom, een kopie gestuurd van de SWIFT regels.
  En daar staat gewoon in dar de ontvangende bank gehouden is om binnen 48 uur, op werkdagen, het bedrag bij te schrijven op de rekening van de ontvanger.

  En nu is mijn bijschrijving binnen 24 uur op de Thaise rekening bij KTB

  Kosten?
  ING € 6 per opdracht.
  KTB 250 baht pre opdracht.
  Koers de dagkoers voor electronische betalingen, dus niet de koers die gebruikt wordt voor bankbiljetten.

  • Gerrit Jonker zegt op

   Ik krijg mijn AOW en pensioen uitbetaald via mijn ING rekening.

   Als ik geld nodig heb maak ik het (In Euro’s) over naar mijn bank in Thailand. (Bangkok Bank)

   Geen problemen Volgende dag beschikbaar. Kosten zijn te verwaarlozen.

   Gerrit

 8. Dave zegt op

  Frank… sorry, maar is dat niet een beetje dom? Dit zijn toch echt zaken om vooraf uit te zoeken voordat je hiertoe een opdracht geeft. Maar laat ik je even uit de brand helpen. De pensioen instantie rekent hiervoor pakweg € 25,–. Laat je het overmaken op je Nederlandse bank en schrijft het zelf over via internet naar je Thaise bank…. jawel …. € 6,– ! Om dit weer terug te draaien kost je een lange adem met vele handtekeningen via de post. Zou hiervoor zelf nooit hebben gekozen. Woon zelf 23 jaar in Thailand maar het land blijft me te onstabiel om me financieel vast te pinnen. We hebben ook een huis in Maleisie dus wordt het me hier te heet inder de voeten dan kunnen we even uitwijken en schrijf ik me geld over naar m’n Maleise bankrekening. Ik hou graag m’n financiën in eigen hand.

 9. Hemelsoet Roger zegt op

  Vanaf deze maand laat ik ook mijn pensioen rechtstreeks van de Belgische pensioendienst overschrijven op mijn Kasikornrekening, dat zal nu op 28 april zijn. Van ’n goede vriend die thuis is in die zaken, heb ik vernomen dat men in Belgie 17 euro overschrijvingskosten aanrekent op het netto pensioenbedrag en hier bij de bank zou dat, na omzetting naar THB, 1,8% behandelings- of omzettingskosten betekenen. Op ’n (fictief) bedrag van 1.800 euro en aan de huidige koers van 44,16 THB/euro – 1,8%, zou dat: 17euro + 32,09 euro = 49,09 euro totaal kosten zijn. Pinnen kost mij 3 x 180 THB (12,20 euro) + 3 x 12 euro behandelings en transferkosten in Belgie: = 36 euro; 12,20 + 36 euro = 48,20 euro. Komt dus overeen met de kosten voor rechtstreekse overschrijving (minder dan 1 euro verschil). Daar tegenover staat dat ik ten alle tijde aan het volle overgeschreven bedrag kan, wat tot nu toe niet het geval is: ik kan nl. per keer maar 25.000 THB pinnen en moet telkens ’n week wachten voor de volgende 25.000 THB te kunnen pinnen. Hier zou ik na 4 werkende dagen het bedrag op mijn rekening krijgen, maar naar ik zie in de commentaren, zou dat vroeger kunnen zijn. Dus vanaf de 28st. mijn rekening gadeslaan wanneer het pensioen nu werkelijk op mijn rekening zal staan en hoeveel de werkelijke kosten zullen zijn. Van de pensioendienst heb ik ’n lijst gekregen met de uitbetalingsdata voor dit jaar, dus kan ik telkens zien wanneer de volgende overschrijving zal gebeuren en ik krijg daar ook telkens bericht van via e-mail.

 10. Hemelsoet Roger zegt op

  @ smeets dirk: Zoals ik hier al aangegeven heb kan je uw pensioen rechtstreeks van de pensioendienst naar jouw Thaise rekening laten overschrijven. ‘N formulier voor overschrijving kan je aanvragen bij de pensioendienst, invullen, aangeven vanaf wanneer je de overschrijving wil laten gebeuren, uw Thaise bank ook laten invullen en afstempelen en het formulier terugsturen naar de pensioendienst. Dat is alles wat je moet doen, zo heb ik het ook gedaan. Uw Belgische bankrekening heb je dan niet meer nodig, wel wachten om die af te sluiten tot wanneer de overschrijving gebeurd is. De pensioendienst wijst je daar ook op. Best ook de codenummers aanvragen om via “Mypension” toegang te krijgen tot je gegevens die je bij de pensioendienst hebt en je kan de lijst met de uitbetalingsdata voor het buitenland, je e.v. uitbetalingsdatum en ook je levensbewijs e.d. downloaden van hun website. Als je uw e-mailadres doorgeeft, krijg je ’n verwittiging als je nieuwe briefwisseling hebt.

 11. Lex K. zegt op

  Zoals gewoonlijk komen erop dit soort vragen weer heel veel verschillende antwoorden, ik heb even de tijd genomen om de site Van het UWV te bezoeken en de volgende informatie met een ieder, die daar belangstelling voor heeft, te delen.
  Citaat van de site UWV is letterlijk geknipt en geplakt, dus direct van de bron.

  “Ik heb een buitenlandse bankrekening
  Heeft u een buitenlands rekeningnummer waar u de arbeidsongeschiktheidsuitkering op wilt ontvangen? Geef dit dan schriftelijk aan ons door. Bijvoorbeeld per brief of via het formulier Wijzigingen doorgeven buitenland. Als u een arbeidsongeschiktheidsuitkering heeft. We hebben de volgende gegevens nodig:

  de IBAN-code, dit is uw internationale rekeningnummer;
  de BIC-code, dit is de unieke code van uw bank.
  Houd er rekening mee dat een betaling naar een buitenlandse bankrekening langer duurt. U ontvangt hierdoor uw uitkering later.

  In welke valuta krijg ik mijn arbeidsongeschiktheidsuitkering?
  In welke valuta u uw uitkering krijgt, hangt af van het land waar u uw bankrekening heeft:

  Heeft u een bankrekening in Nederland, een land van de Europese Unie (EU), een land van de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland of een verdragsland? Dan wordt uw uitkering betaald in de lokale valuta van dat land, bijvoorbeeld de euro.
  Heeft u een bankrekening in een ander land dan in één van bovenstaande landen? Dan ontvangt u uw uitkering in Amerikaanse dollars. De bank van uw woonland kan dan wel besluiten om de Amerikaanse dollars om te zetten in een andere valuta. Dat is dan meestal de gangbare valuta van dat land.
  Arbeidsongeschiktheidsuitkering in een andere valuta ontvangen
  Krijgt u uw uitkering in een valuta die ongunstig is voor u? Vraag dan aan UWV om de uitkering in een andere valuta uit te betalen. Wij onderzoeken dan of onze andere klanten in uw land de valuta ook ongunstig vinden. Is dat het geval? Dan kunnen wij de uitkering eventueel in een andere valuta uitbetalen. Dit gebeurt dan voor alle uitkeringsgerechtigden in dat land. Houd er rekening mee dat de bank van uw woonland kan beslissen om de betaling om te zetten in een andere valuta.” Einde citaat.
  Kort samen gevat: de betaling kan langer duren
  Thailand is een verdragsland de uitbetaling is dus in Bath,
  Op de site van het UWV kan ik helemaal niets vinden over kosten die ze berekenen,
  die kosten zullen dus bij de banken gezocht moeten worden.
  Ik hoop een aantal mensen hiermee geholpen te hebben.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 12. Hemelsoet Roger zegt op

  Beste Lex, ik geloof dat je ’n denkfout maakt. Vanuit Nederland en Belgie zal de overschrijving altijd in euro zijn en niet in THB, omdat de THB niet uitwisselbaar is in het buitenland. Hier wordt dan de euro omgezet in THB. Ook van mijn Belgische pensioendienst krijg ik geen gegevens over de kosten in Belgie. Ook hier heb ik geen gegevens kunnen vinden over de binnenlandse kosten die mijn bank aanrekent. Ik moet dan ook voortgaan op wat mijn vriend mij gemeld heeft. Ik zal nu bij de eerste overschrijving zien of de gegevens die ik heb, kloppen met de werkelijke kosten.
  Groetjes, H.R.

  • Lex K. zegt op

   Beste Roger,
   Ik maak geen denk fout, in neem de info direct over de site ban het UWV; Citaat “Dan ontvangt u uw uitkering in Amerikaanse dollars. De bank van uw woonland kan dan wel besluiten om de Amerikaanse dollars om te zetten in een andere valuta. Dat is dan meestal de gangbare valuta van dat land.” 2e citaat “Dan kunnen wij de uitkering eventueel in een andere valuta uitbetalen. Dit gebeurt dan voor alle uitkeringsgerechtigden in dat land. Houd er rekening mee dat de bank van uw woonland kan beslissen om de betaling om te zetten in een andere valuta” einde citaat.
   Wat ik wel gezegd heb is dat; in welke valuta je uitkering ook uitbetaald wordt, je kan hem alleen in Bath opnemen (via de ATM).
   Verder hoop ik dat Frank mij de kosten wil melden die gemaakt worden, zowel van Nederlandse als van Thaise kant, dat heb ik hem gevraagd, ik heb namelijk een vrij omvangrijk dossier over dit soort en aanverwante zaken, ik help een aantal mensen die naar Thailand willen verkassen met de “papierwinkel” en elke relevante info die ik kan toevoegen is van harte welkom, maar dan wel uit eigen ervaring en niet van horen/zeggen

   Groet,

   Lex K.

   • Frank zegt op

    Ik zal je hierover zeker informeren, zodra e.e.a. voor de eerste keer is overgemaakt.
    Dan heb je het idd uit eerste hand.
    En sommige reageerders hebben het over eenmaal per jaar overmaken naar een Thaise bank.
    Waar leven jullie dan de rest van het jaar van?
    En ik weet dat svb anders werkt maar WAO komt van UWV.

    • Soi zegt op

     Beste Frank, stel je hebt 20K ThB nodig voor je maandelijkse huishouden, gewoon als rekenvoorbeeld genomen, nou vooruit: om discussie over de hoogte van het bedtrag te voorkomen, doen we daar de kosten voor benzine, internet- en telefoonabonnementen, water, gas en electriciteit bij. Zeg maar: je komt uit op 30K ThB p.mnd, zijnde 360 ThB op jaarbasis.
     Stel je maakt dat vandaag over voor komend jaar: dan hebben we het over minder dan euro 8.200,=. En zo zijn er legio manieren om met je geld naar eigen believen om te gaan. Iedereen heeft zo zijn eigen manier, maar persoonlijk vind ik toch wel het rechtstreeks maandelijks doen overmaken van Aow-gelden door SVB naar een Thai bank, een keuze met vraagtekens!

     • Frank zegt op

      Ik begrijp je rekensommetje wel maar zie niet in waarom ik niet maandelijks mijn geld gewoon zou laten overmaken naar Thailand. Stel ik heb p mnd. 2000 Euro, die worden op een nl bank gestort, hier haal ik dat af, betaal 180 thB elke pintransactie.
      Het rechtstreeks overmaken baar Kasikorn, ik haal alles er in een keer af, betaal wat ik wil en moet betalen. Wat is daar nou gevaarlijk, niet goed, nooit doen en zo van

      • Soi zegt op

       Als jij geld pint bij jouw Kasikorn-bank, met jouw Kasikorn-debetcard (pinpas) betaal jij geen 180 ThB pinkosten. Bij overige Kasikorn-banken in je eigen woonplaats eveneens niets, een aantal keren per maand gratis bij je Kasikorn-banken in andere plaatsen, en bij overige banken hooguit 25 ThB per keer.
       Die 180 ThB ATM-kosten betaal je als je bij een Thai ATM met jouw NL pinpas van jouw NL rekening geld opneemt.
       Zie verder hieronder eveneens een reactie mijnerzijds op jouw oorspronkelijke vraagstelling

 13. jan geluk zegt op

  Je kan gewoon op schiphol amsterdam Thaise bath kopen en ook omwisselen voor Euro,s.Dus wat bedoeld u met te zeggen dat THB niet uitwisselbaar is buiten Thailand?En als je van het svb rechtstreeks via Thaise bank je geld ontvangt is dat altijd in Thaise bath omgerekend.
  En daarvoor rekend Kasikorn niks voor de ontvanger.De kosten zijn dan voor diegeen die het geld van uit NL verstuurt

  • Hemelsoet Roger zegt op

   Het is de eerste keer dat ik daarvan hoor, dat THB uitwisselbaar is in het buitenland. Zal eens navraag doen of dat in Belgie ook zo is en of de pensioendienst dat dan ook rechtstreeks in THB wil overboeken. Hoewel ik me afvraag of dat niet meer kosten zal geven. De kosten zijn niettemin voor de bestemmeling volgens de pensioendienst en niet voor de afzender.

   • chris zegt op

    Je kunt bij elke normale bank in Nederland Thai bahts kopen. Je moet ze wel een weekje van tevoren bestellen want ze zijn meestal niet op voorraad. En jan geluk heeft gelijk: bij de ABN op Schiphol kun je Thai baht kopen en verkopen.

  • Lex K. zegt op

   Beste Jan,
   Die kosten worden dan wel door de betaler vrijwillig op zich genomen, bij elke overschrijving moet je kiezen, kosten voor ontvanger, verzender of shared.
   Maar het UWV betaalt niet in Bath uit, ze gaan niet uitrekenen hoe hoog je uitkering deze maand zou zijn aan de hand van de huidige koers, dat wordt omgewisseld door de bank, ze kunnen wel kiezen of die omwisseling door de bank in Nederland gebeurd, de Nederlandse bank kan hier om wisselen en Bath naar je Thaise rekening sturen, of de Ned bank kan Euro’s naar Thailand sturen en dat de Thaise bank ze omwisselt, dat hebben de Thaise banken liever want de willen graag Euro’s hebben in Thailand.
   Als jij je uitkering in Euro’s naar Thailand laat overschrijven dan krijg je over het algemeen een veel beter koers.
   Je hebt inderdaad wel gelijk dat je gewoon Bath in Nederland kan kopen, maar tegen een achterlijke koers, vergelijkbaar met diefstal.

   Groet,

   Lex K.

 14. jan geluk zegt op

  Voor eens en altijd deze stelling.Dat als je aow uitlaat betalen naar je Thaise rekening dus rechtstreeks van het svb naar Kasikornbank.Dan maken de svb het in Euro,s over ,maar de Kasikornbank betaald altijd uit in Thaise bath als je in Thailqand woond.En ja er komt geen amerika bank aan te pas althans daar merk je niks van.En de koers is altijd gelijk want ze hebben allemaal standaard een koers bepaald.Dit ondervinden ruim 12 van mijn Nederlandse aow ers hier al jaren.Als je uitgeschreven bent in NL en geen bankzaken hebt in NL storten de svb het bedrag in Euro,s op je Thaise rekening .En de Thaise bank betaald je ongevraagt uit in hun geld de Bath.Wat het voordeel is dat je van je Kasikorn het hele bedrag kunt pinnen.Maar ontvang je het via ing /postbank dan kan je hooguit 250 euro in bath pinnen per dag of zo.En dan kost het je elke keer 180 Bath.Maar ook het geld dat je via een NL bank pind komt echt in Batjes uit de atm en ook niet in Euro,s
  Wil je euro,s uitbetaald hebben na dat het svb jouw aow heeft betaald naar je Thaise rekening? Dan zal je die euro zelf aan een bank loket moeten kopen,en soms hebben ze helemaal geen Euro,s op de Thaise bank.En ook de abn Amro op schiphol rekend de normale koers voor de bath en het zijn echt geen dieven hoor.
  Ik hoop dat het nu duidelijk is,en ja het uwv is een rare instelling toch?
  groeten Jan

  • Lex K. zegt op

   Jan,
   Ze rekenen inderdaad de “normale” koers, maar wel de laagste die ze kunnen verantwoorden, maar Bath kopen in Nederland is altijd duurder dan Bath kopen in Thailand, het zijn de bijkomende kosten die wisselen in Nederland zo duur maken, administratie, handling weet ik veel wat ze allemaal verzonnen hebben.
   Ik zal je 1 voorbeeldje geven GWK op Amsterdam Centraal, volgens de koerslijst die daar hing had ik iets van 3800 moeten krijgen voor 100 Euro, na aftrek diverse kosten was het nog geen 3300, ik heb vriendelijk bedankt en toch maar niet gedaan.

   Groet,

   Lex k.

 15. Soi zegt op

  Mij ontgaat de toegevoegde waarde van het rechtstreeks doen overmaken, naar een bankrekening in Thailand, van uitkeringsgelden als WAO en AOW door de terzake bevoegde instanties zijnde UWV en SVB, zo ook idem van pensioengelden door betreffende – fondsen.
  Ik denk dat de vraagsteller zich die meerwaarde pas is gaan afvragen, en er over is gaan nadenken, nadat hij al gehandeld had, zich vergewissend van mogelijke negatieve consekwenties. Zo waar handelend naar goed Thai gebruik, alhoewel het laatste een positieve toevoeging betreft.

  Alle instanties en fondsen melden dat aan het direct storten van gelden op een Thai bankrekening extra administratieve kosten met zich meebrengen, die uiteraard aan de betrokkene worden doorberekend. (Dat de NL bank en de THAI bank kosten berekenen is irrelevant, omdat de kostenberekening ook geldt als men zelf overmaakt.)

  Maar behalve die extra kostenpost: veel belangrijker is dat men de regie over zijn eigen inkomsten (WAO/AOW/Pensioen/ea) uit handen geeft. Men verblijft immers niet in NL, maar in TH, en krijgt ongeacht de omstandigheden en zonder eigen inbreng ongezien elke maand zijn geld in ThB op een bankrekening in TH. Gemak dient de mens, maar in Thailand telt voorzichtigheid en porceleinkasten. Een goed NL gezegde.

  Tevens: of men nu de hele of een gedeelte van de uitkering, per maand-kwartaal-halfjaarlijks of jaarlijks naar een Thai bankrekening overmaakt, het bedrag van de uitkering langer op een NL spaarrekening wilt laten staan, of doorsturen naar een Foreign Currency, wil wachten met het overmaken totdat een gunstiger koers zich ontwikkelt, juist meer of minder wil overmaken om dalende koersverwachtingen voor te zijn: al die keuze- en beslismomenten is men kwijt!
  Juist het kunnen blijven nemen van eigen besluiten is een meerwaarde van het kunnen aanhouden van bankrekeningen in zowel NL als in Thailand.

  Ten overvloede: alle particuliere bankverkeer tussen NL en TH

  • Soi zegt op

   Een gedeelte van de laatste zin is weggevallen, maar hier is ie alsnog in zijn geheel:

   Ten overvloede: alle bankverkeer tussen Nl en TH gaat via Swift: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Zie: http://www.theswiftcodes.com/netherlands/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website