Beste lezers,

Hua Hin heeft een klein regionaal vliegveld. Naar mijn weten zou dit ooit opgeknapt worden zodat AirAsia of anderen er naar toe kunnen vliegen. Zelf zou ik graag rechtstreeks van Chiang Mai naar Hua Hin willen vliegen. Gaat dit ooit lukken?

Weet iemand hoever het met de ontwikkeling staat van het vliegveld in Hua Hin?

Groet,

Boris


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Weet iemand wanneer je naar Hua Hin kan vliegen?”

 1. misschien zegt op

  In de huidige uitvoering kunnen enkel kleine planes landen, net zoals overigens op veel meer kleine lokale TH airports het geval is. Er is en tijdje (1 seizoen denk ik) wel een direct flight CNX-HHIn geweest, maar dat liep dus niet-onvoldoende klanten omdat door de kleine planes te hoge prijzen moeten worden gevraagd.
  Internationaal en zelfs Intercontinentaal- ik vermoed enkel wanneer zo’s stinkend rijke Sjinees er een paar miljoen tegenaan gooit.
  Terzijde: TH heeft een gelukkige erfenis uit de tijd van de VN-oorlog met vrij veel vrij grote ex-airforce bases, zoals Buriram en dat UTP nabij Pattaya.

 2. Ron zegt op

  Beste Boris ,
  De weinige maatschappijen die het geprobeerd hebben zijn kort daarna overkop gegaan, zoals CON – Air 2 jaar geleden.
  Er gaan inderdaad geruchten als zou Air Asia interesse hebben om het vliegveld uit te breiden,maar dat zal nog niet voor morgen zijn.
  Het beste alternatief is de comfortabele nachtbus .

  Groet,

  Ron

 3. khun zegt op

  Deze maand Mei wordt er weer een wekelijkse vlucht uitgevoerd van en naar Kuala Lumpur. Vorig jaar is Kan Air gestopt met de 3 vluchten per week van en naar Chiang Mai. Niet vanwege gebrekkige bezetting, de vlucht was bijna altijd vol, maar door de financiële problemen van Kan Air. Er zijn nu plannen om de vluchten uit te breiden, ook naar Chiang Mai maar mogelijk ook Hongkong, Singapore.
  Er kunnen hier middelgrote vliegtuigen landen na de verlenging van de landings/startbaan. Op dit moment bevindt er zich een vliegschool van Thai Airways waardoor er altijd kleine vliegtuigen af en aan vliegen.

 4. JOhn B. zegt op

  Hallo Boris.

  Jouw vraag sprak me aan. Ik kom reeds jaren in Thailand en ben regelmatig van Hua Hin naar Chiang Mai gevlogen. De maatschappij was Kan Air. In september vorig jaar en ook dit jaar in februari/maart was het niet meer mogelijk te vliegen van Hua Hin naar chiang Mai en visa versa.
  KAN air zit in zwaar weer en in financiele problemen . Ook andere kleinere maatschappijen vliegen niet of niet meer op Chiang Mai cq Hua Hin. Jammerrrrrrr !!!
  Dus willen jullie vliegen naar het noorden of zuiden dan zal dan altijd via Bangkok plaats vinden. Heel jammer omdat een vlucht met Kan Air iets rond de 70 euro kostte.
  Een goed alternatief zou kunnen zijn om in Hua Hin over te steken met de Ferry naar Pattaya en daar een
  rechtstreekse vlucht naar het noorden te boeken. De kosten bedrag rond de 65 euro.
  De ferry kost 1250 tbath en duurt 2 uur en 15 minuten.
  Succes ermee.
  Vriendelijke groet van John.j

 5. Teeuwen zegt op

  Beste Meneer.Het gaat gebeuren op 15 mei dat gaar Asia Air vier maal per week naar Kuala Lumpur op
  en neer naar Hua Hin vliegen en binnen kort ook naar Chiang Mai.Alvast een goede reis gewenst.

 6. Franske zegt op

  Air Asia gaat vanaf 18 mei rechtstreeks van Kuala Lumpur op Hua Hin vliegen. Ze gaan dan ook opnieuw overwegen of een verbinding naar Chiang Mai rendabel is. Tot vorig jaar heeft Kan air een tijdje van HH naar CM gevlogen, maar dat bleek inderdaad niet rendabel. Afwachten dus…

 7. robert vereecke zegt op

  De luchthaven van Hua Hin werd aangepast om grotere groepen buitenlandse toeristen te kunnen opvangen. De landingsbaan is geschikt voor middelgrote toestellen type Airbus 320 en Boeing 737.
  Air Asia is nu de eerste om met middelgrote toestellen Kuala Lumpur met Hua Hin te verbinden. Er wordt gestart met 4 vluchten/week. Vanuit Hua Hin kun je nu bij manier van spreken via KUL een groot aantal internationale luchthavens bereiken zoals Amsterdam. Een eerste stap in de richting van de internationale doorbraak van Hua Hin na de geplande indrukwekkende overheidsbudgetten om de Thaise Riviera te op te starten ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website