Beste lezers,

Hoe zit het nu precies met wanneer je in quarantaine moet (10 dagen opgesloten in een hotelkamer in een door Thais ziekenhuis aangewezen hotel)?

Ik ben geboosterd, stel nu dat er iemand in het vliegtuig bij mij in de buurt positief test, en ik negatief test. Moet ik dan toch 10 dagen in quarantaine omdat ik “in contact ben geweest”? Idem dito voor in je hotel, of ergens in een restaurant waar je staat geregistreerd? Moet je je overigens registreren bij een restaurant?

En dan nog de vraag of de verplichte Thailand App ook een functie heeft (net zoals de NL App Coronamelder) die je contacten in de gaten houdt en registreert (en je dus bij een contactonderzoek van iemand waarmee je contact hebt gehad en die positief test, misschien in quarantaine moet)?

Ben benieuwd, want dit heeft wel impact op een eventueel besluit om af te reizen voor een vakantie naar Thailand.

Groet,

Johan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Wanneer moet je in quarantaine in Thailand bij contact me een besmet iemand?”

 1. Marry zegt op

  Onze situatie is nu: ik en mijn zoon hebben een positieve test en zitten voor 10 dagen in isolatie in een hospitel (door ziekenhuis aangewezen hotelafdeling met medische controles). Mijn man en andere zoon waren negatief en moeten 14 dagen in quarantaine in het hotel waar we verblijven, met op dag 7 een nieuwe PCR test. Indien positief moeten ze ook naar het hospitel, indien negatief moeten ze nog 7 dagen in quarantaine. We hebben de Mor Chana app, vergelijkbaar met Corona Check App in Nederland. Je moet zelf je testuitslag uploaden. Ik heb mijn positieve test geupload en sta op “rood”. Hoewel mijn man nauw contact is, blijft hij in die app op “groen” staan en heeft hij geen melding gekregen.

  • Frans Pattaya zegt op

   Heel vervelend allemaal, Marry. Sterkte.
   Welke test had je ge-upload? Een van de verplichte testen van het Sandbox of Test & Go programma of een eigen (thuis) test?
   Hebben jullie ernstige klachten of blijft het mild dan wel asymptomatisch?

   • Marry zegt op

    Onze 2e PCR van Test&Go was positief. Dus een officiele test met laboratoriumnummer heb ik geupload. We hebben geen klachten. Terugkijkend hebben we vorige week na aankomst in Thailand milde klachten gehad, vooral een droge keel. Maar we dachten dat dat door de airco kwam die we veel te koud hadden staan de eerste dagen.

 2. rene zegt op

  Johan
  Wat betreft de MorChana app:
  Die werkt met buetooth en lokatiebepaling net als in Nederland.
  Ik heb dat naar eigen inzicht soms uit staan omdat een virus nu eenmaal anders overgebracht wordt dan dat een bluetooth signaal zich gedraagt.
  En je kunt het snel genoeg weer aanzetten.

  Zo waren we laatst bij de 2e PCR test in een ruimte, welliswaar half buiten, met allemaal mensen die klachten hadden. Dan zet ik hem toch even uit.

 3. Rik zegt op

  Naar ik vernomen heb moet je niet meer in het hotel blijven als er een besmette persoon op uw vliegtuig zat bij mij in Juli 2021 was dat wel nog het geval zie artikel.

  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-phuket-sandbox-geen-bangmakerij-maar-realiteit/

  • Nico zegt op

   “Naar ik vernomen heb …” Hoe accuraat is hetgeen u vernomen hebt en wat is uw bron?

   Hier een getuigenis van 30/12/21 waaruit blijkt dat je nog steeds in quarantaine moet ingeval er een besmette persoon dichtbij in de vliegtuig zat.

   https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/mijn-reis-van-brussel-naar-bangkok-lezersinzending/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website