Dit is geen bangmakerij maar realiteit voor mij als Belg dan toch. Ik ben vanuit België op 16 juli 2021 geland in Phuket voor de Phuket Sandbox. Alles oke, papieren oke, test op de airport gedaan na een lange wachttijd (+/- 11 uur) in het hotel negatief bevonden.

Sandbox hotel verlaten en ik kon Phuket verkennen. Ik heb hier een woning en een Thaise vriendin en bezocht een paar goede vrienden. Overdag een beetje toerisme en bij nacht volgens de regels braafjes slapen in het hotel.

Maar na dag 4 zegt de hoteleigenaar: oei mister slecht nieuws voor u op uw Etihad vlucht nr xxx bleek een besmette persoon te zitten. Resultaat ofwel nu naar een ASQ-hotel voor 15 dagen in Kata aan 44.000 Baht of nu terugvliegen naar Belgie, dat kwam hard aan.

Na wat onderhandelen en de hotel owner deed wel echt zijn best om overal rond te bellen, mocht ik in dit huidig hotel blijven. Geen roomservice, geen cleaning room en eten moet door mijn vriendin aan de deur worden gezet, ook handdoekservice en huisvuilzakjes worden in speciale verpakking buitengezet en mogen slechts door de hotel owner gehaald en gebracht worden.

Mijn voorafbetaalde swab test moest ik alsnog doen in Kata maar werd door een safe taxi gebracht en afgehaald wat enkele extra kosten met zich meebracht. Ik had geen paspoort daar ik mijn visa jaarstempel gehaald had en die pas op de middag mocht afhalen. Na contact heeft immigration bij uitzondering mijn paspoort naar het hotel gebracht zodat ik mijn swab test kon gaan doen.

Dus nu voor mij en alle inzittenden van de befaamde vlucht blijkt de sandbox dan toch nog ASQ-quarantaine te worden.

Ik ben helemaal niet ziek vertoon geen enkele symptomen maar, al met al blij dat ik in dit hotel kan opgesloten blijven. Als ik nu bij de 3e test op dag 14 nog steeds negatief blijf mag ik weer naar mijn woning. Hoe het ineens kan verkeren…

Ingezonden door Rik

45 reacties op “Lezersinzending: Phuket Sandbox, geen bangmakerij maar realiteit!”

 1. Gerard zegt op

  Pfff zo wil je niet naar Thailand

  Heb al gecanceld de reis in Januari en met deze maatregelen moet ik helaas nog in Nederland blijven.
  Het zou lang kunnen duren voordat je op een normale manier weer zou kunnen gaan ( er wordt veel te
  weinig gevaccineerd ofwel ze zijn er niet ) En nu blijven de besmettingen maar dus oplopen

  We willen graag weer gaan maar niet op de manier zoals hierboven beschreven
  Ben bang dat het dit jaar weer niks wordt om te gaan

  • marcello zegt op

   Daarom is het ook zo belangrijk dat Thailand eerst ze eigen bevolking zo snel mogelijk gaat vaccineren. Desnoods met hulp van andere landen. Maar op deze manier komt het Toerisme nooit terug. Ik heb altijd gedacht dat het Toerisme voor Thailand zo belangrijk is.

   • chris zegt op

    Dat had men natuurlijk vanaf het begin moeten doen, en met genoeg vaccins.
    Nu wordt het sandbox project vermoord doordat men 70% van de bewoners van Phuket (ook de gezonde) eerst wilde vaccineren (omdat het toerisme zo belangrijk is) en daarnaast de risicogroepen in andere delen van het land, waaronder Bangkok, op het tweede plan plaatste.
    Gevolg: het aantal besmettingen neemt zo toe dat Thailand en onveilig land is waardoor de toeristen niet meer (kunnen) komen.
    Tja, een beetje dom, zou Maxima zeggen.

   • chris zegt op

    Het toerisme komt niet zomaar terug omdat de regering hele delen van het bedrijfsleven te gronde laat gaan. Gevolg: faillisementen, stoppen van hotesl,restaurants ed, grotere schulden, afname van geloof in de regering, desillusie.
    Ik denk dat de grootste uitdaging voor het nieuwe toerisme niet de nieuwe stroom toeristen is maar de teloorgang van de toeristische bedrijven.

   • Yak zegt op

    Vanaf donderdag weer inreisverbod voor Thailand en Rwanda
    Voor Thailand en Rwanda komt weer een inreisverbod naar Nederland in verband met de verslechterde coronasituatie. Vanaf donderdag 22 juli mogen mensen die langere tijd in deze twee landen zijn geweest, niet meer naar Nederland reizen. Daarnaast geldt voor terugkerende reizigers uit deze twee landen vanaf 24 juli dat ze zich moeten laten testen, tenzij ze een geldig vaccinatiebewijs hebben, schrijft demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.
    Prettig dus als je dus geen toerist bent voor een paar weken, maar hier lang verblijft.
    Het kan nog lang duren voordat de expats zoals ik een vaccin kunnen kopen, krijgen durf ik niet te zeggen, het staat gepland voor het 2 de kwartaal van 2022, dus ik zal het maar nemen zoals het is

 2. Cornelis zegt op

  Dank voor het delen van wat je is overkomen, Rik. Ik was op de sociale media al meer van dergelijke ervaringen tegengekomen, maar het is goed het nu ook bevestigd te zien. M.i. een niet onaanzienlijk extra risico waar je zelf geen enkele invloed op uit kunt oefenen. Denkend over mijn terugreis later dit jaar zal ik dit toch mee laten wegen in mijn keuze tussen ASQ in Bangkok en de ‘Sandbox’.

 3. Wiebren Kuipers zegt op

  Ik was van plan gebruik te maken van de Sandbox regeling, Maar dat lukt niet meer. maar nu Thailand in Europa op oranje is gezet worden er geen verzekeringsverklaringen meer afgegeven. Ook door Allianz niet meer. Waar dit voor een behoorlijke bijdrage nog wel kan heeft een leeftijdsbeperkingen variërend van 65 tot 72 jaar. Heel vervelend allemaal. Maar ja het is niet anders.

 4. wim zegt op

  Onplezierig maar ik zie niet echt het probleem. Qua kosten is Phuket niet duurder dan BKK. In BKK weet je zeker dat je 2 weken in je kamer moet zitten, in Phuket is er het risico dat het kan gebeuren, maar de kans is veel groter dat je gewoon vrij mag blijven rondlopen.

  • Cornelis zegt op

   Als je het probleem niet ziet wordt het tijd je bril – en nee, niet die roze – op te zetten. Iemand kiest bewust voor het Sandbox-concept en belandt vervolgens, terwijl hij niet besmet is, na 4 dagen in een 15-daagse quarantaine. Nu heeft Rik geluk dat hij in z’n hotel mocht blijven – overigens, buiten z’n vriendin, zonder enige voorziening voor eten en drinken – maar alle andere ervaringen die ik heb gelezen resulteerden in een verhuizing naar een rond de 50.000 baht kosten quarantainehotel.
   Het is net een loterij: als je geluk hebt test er niemand van je medepassagiers positief en als dat wel zo is ben je de sigaar.

   • wim zegt op

    Het is echt tamelijk eenvoudig Cornelis maar je moet even beter kijken.

    BKK is vergelijkbaar met HKT worst case (zoals Rik helaas heeft moeten merken) maar voor 95+% van de de mensen die HKT kiezen toch de betere optie omdat ze niet 14 dagen opgesloten blijven.

    Ik begrijp best dat als je HKT boekt in de verwachting vrij rond te mogen hobbelen het tegenvalt wanneer dat niet mag.
    Maar als je je gewoon instelt dat HKT worst case niet slechter is aan BKK terwijl je een heel grote kans hebt in HKT (zoals de cijfers inmiddels laten zien) dat het veel beter uitpakt dan BKK dan is HKT gewoon nog steeds de betere keuze.
    Tenzij je niet met de onzekerheid om kunt gaan, kies dan BKK
    Financieel maakt het niet uit want als je alsnog in HKT in quarantaine moet dan betaalt je Sandbox hotel terug.

    • Branco zegt op

     Het risico op Phuket is vele malen groter. Rik heeft zogezegd nog geluk dat zijn risicovol contact op dezelfde vlucht zat en hij dus zijn originele 14 dagen verder in quarantaine mag doorbrengen. Als je op dag 12 een risicovol contact hebt omdat een asymptomatisch iemand bijvoorbeeld aan het tafeltje naast je zit in een restaurant en de dag daarna positief test, dan mag jij als risicovol contact vanaf het moment in het restaurant 14 dagen in ALQ gaan zitten. Je komt dan dus pas op dag 26 “vrij”! Uiteraard geheel op eigen kosten en ongeacht of je uberhaupt symptomen hebt of besmet blijkt te zijn.

     Risicovolle contacten op Phuket worden bepaald aan de hand van gps tracking gegevens. Gps is zeker niet tot op de centimeter nauwkeurig; helemaal niet in gebouwen.

     Gezien de reputatie van de thaise overheid en de mate vam ruckligloosheid waarin ze te werk gaan is het dan ook niet onwaarschijnlijk dar ze de groep risicovolle contacten eerder te ruim nemen als te klein.

     Al met al is het sandbox project, zeker met de oplopende besmettingscijfers in west europese landen, een soort loterij die je niet wilt winnen maar waarin je beduidend meer kans loopt de “hoofdprijs” te pakken dan in de gemiddelde staatsloterij.

     Hopelijk vergaat het Rik goed de komende dagen in eenzame opsluiting en kan hij na de volgende negatieve testuitslagen snel weer naar zijn huus en vriendin.

 5. Laksi zegt op

  Oooi,

  Zelf ook een retour ticket van BKK > AMS > BKK met Etihat. terug vlucht op 1 augustus (aankomst 2 augustus).

  Ook voor mij leek de Phuket Sanbox een mooie gelegenheid, om toch een beetje vrijheid te hebben.
  Dus een Hotel gereserveerd in Phuket en bij Etihad omgeboekt naar Phuket. Omdat Etihad niet iedere dag vliegt, enkele dagen later.

  In Nederland heb ik inmiddels 2 stuks Pfizer vaccins.

  Maar gezien de hele ontwikkeling in Thailand, hebben we gisteren besloten de vlucht maar een maand uit te stellen, Nederland is niets, maar het gaan naar Thailand, is helemaal niets. Rik woont nog in Phuket, maar ik woon in Chiang Mai en hoe kom je van Phuket naar Chiang Mai?

  In België zouden ze zeggen; wat een misère, wat een misère.

  Groetjes

 6. José zegt op

  Jee! Wat balen voor je!
  Wel fijn dat je, gelukkig, in je hotel kunt blijven.
  Nu dan toch het ASQ gevoel..wat zonde!
  Fijn dat je dit deelt.

  Ik verwacht dat Thailand hier, later in het seizoen, anders mee om zal gaan.
  Voor gevaccineerden zal een besmetting, zoals het nu lijkt, minder ernstige gevolgen hebben.
  Zoals overal, constante wijzigingen in het reisbeleid, we zullen ons moeten aanpassen en afwachten.

  Succes in deze fase!

  • Cornelis zegt op

   In dit geval is de betrokkene niet eens besmet…….

 7. Timothee Rouam-Sim zegt op

  Beste Rik,

  Ik vind het heel vervelend dat dit je is overkomen. Echter, heb ik van een vriend gehoord, dat op zijn vlucht ook een besmetting was. Maar hij hoefde niet in Quarantaine. Want hij zat meer als 3 rijen van deze persoon af.
  Dus is echt het hele vliegtuig in quarantaine gegaan?
  Ik vlieg over 5 dagen. En ik neem het risico, omdat ik er naar uit kijk om mijn vriendin te zien en andersom ook.

  Mag ik vragen met welke maatschappij jij hebt gevlogen?

  • bart zegt op

   Als je het verhaal goed leest dan weet je dat hij met Etihad gevlogen heeft. 🙂

  • Rik zegt op

   zoals in het artikel gezegd met Etihad ik weet niet of de hele vlucht of enkele stoelen of rijen van de besmette persoon in quarantaine zijn genomen , ondertussen reeds swab corona test nr 2 gedaan en nog steeds negatief bevonden.

   • Rob zegt op

    Vervelend voor je Rik, maar als zoiets mij zou overkomen dan zou ik toch echt van de hoed en de rand willen weten omtrent die besmette persoon en laten we eerlijk zijn, ben je zeker dat er een besmet persoon was? vergeet ook niet waar je bent, thaien zijn zeer gewiekst en dit soort maatregelen kunnen ook als een soort verdienmodel fungeren……50000 baht is erg veel geld voor een thai en makkelijk verdiend………

    • rik zegt op

     Nee, de hoteleigenaar nam het voor mij op dank zij hem moet ik niet naar een veel duurder ASQ hotel en kan ik hier blijven aan het reeds betaalde bedrag

     • Frans zegt op

      Hoe kun je zeker weten dat het geen hele slimme hoteleigenaar is die zo de gemiste inkomsten van het afgelopen jaar probeert goed te maken. Natuurlijk neemt hij het dan voor je op, als je naar een ASQ hotel zou gaan (waarin in het geval van een hele slimme hoteleigenaar dus helemaal geen sprake is) verdient hij er niets aan. Ik zou in ieder geval er via luchtvaartmaatschappij achter proberen te komen of er inderdaad een besmet persoon binnen een afstand van 3 rijen bij jou in de buurt heeft gezeten. Of de hoteleigenaar een officieel document hiervan vragen (en laten vertalen). Ook een schriftelijke bevestiging van hem vragen dat je daar blijft met als reden de besmette persoon in het vliegtuig.

    • Peter Dekkers zegt op

     Als je het over verdienmodel hebt denk ik dat je er niet ver naast zit.En ik vrees dat dat ook in de
     nabije toekomst zo zal blijven.Zelfs als het straks met het toerisme en pandemie een stuk beter gaat.De aantallen bezoekers zoals in 2019 van 40 miljoen worden voorlopig niet meer gehaald.Dan probeert men toch hoe men op een andere manier kan verdienen aan de mindere aantallen bezoekers.
     Je zegt het zelf al: 50.000 baht is erg veel geld en makkelijk verdiend.

 8. Eduard zegt op

  Ik heb een raar gevoel over dat testen Alleen het idee al dat ze 100000 dollar insurance vroegen,zette mij aan het denken.Ze kunnen wel zeggen dat je positief bent,maar een tegen test zou op zijn plaats zijn Vertrouw er niks van, kassa voor de hospitals

  • Dre zegt op

   Beste Eduard,

   Ik heb de stille indruk dat heel dat corona-gedoe in Thailand gewoon draait om geld, geld en nog eens geld.
   Men wil de bevolking aanzetten tot vaccinatie. Er wordt met getallen gegooid, van links naar rechts.
   Hele leugens en halve waarheden worden ons om de oren geslingerd. Het is om er moedeloos van te worden waarbij bij velen de gedachte ontstaat om ” de handdoek ” gewoon in de ring te gooien.
   Wat eerst bestempeld werd als ” het land van de glimlach ” krijgt nu veeleer de naam van ” het land met duizend vragen “, waarbij elke vraag verschillende antwoorden bevat, doch waar het eensluidend antwoord mistig verscholen blijft.
   Kortom, ze weten het gewoon zélf niet meer. Er wordt maar aangemodderd. Iedereen in de overheidsdiensten doet zijn duit in het zakje. Hoe meer ” stars and stripes” op de schouders, hoe imposanter hun antwoord, dewelke dan weer door de lagere echalons verkeerd worden begrepen, of naar eigen interpretatie worden aangedikt of onkundig worden verkondigt waarbij de betrokken vraagsteller of persoon, overgeleverd is aan degene die met een doordringende angstaanjagende blik, je te woord staat.
   Neem nu betreffende die vaccinatie ;
   Deze morgen met mijn vrouwtje gebeld. Tot nu toe is alles nog goed met haar, doch ze had een klein probleempje. Om zich te laten inschrijven voor 3 vaccins in een ziekenhuis( géén privé) dient ze vooraf 6000 baht te betalen. Na ingeschreven te zijn op de lijst zou het nog zo’n 2 maand duren vóór ze zal worden uitgenodigd voor de eerste prik.
   Nu is mijn vraag : klopt dit alles wel ?
   Als elke Thai per complete vaccinatie, a rato van het aantal prikjes 2 of 3 telkens 2000/prik dient te betalen, gelet op het aantal inwoners per gezin én het maandelijks inkomen, hoelang gaat dat vaccinatie gedoe dan nog duren.?
   Hier in Belgie mijn 2 prikjes Pfizer al gehad en het was gratis.
   Klopt het verhaal van vrouwtje wel ?
   Niet dat ik er een drama van wil maken, maar bij mij is nog wel de regel, eerlijk duurt het langst.
   Niet dat de gezondheid van mijn vrouwtje me niet onbewogen laat, laat me daarin duidelijk zijn,
   maar….. je begrijpt hé.

   groetjes, Dre

   • Timothee Rouam-Sim zegt op

    Ja, In thailand moeten ze voor hun vaccinatie betalen als ze de Moderna, Pfizer of AstraZeneca willen. Het bedrag wat je aangeeft klopt ook. Ik heb al meerdere mensen gesproken. Die graag een vaccin willen. Maar moeten wachten en bevoorbeeld het geld niet hebben om de partner of familieleden te vaccineren.

    • boogy zegt op

     Dit klopt niet.
     Mijn vriendin runt een groot vaccinatie centrum in bkk.
     Sinovac en AZ zijn gratis.
     Moderna, wat er nog niet is, moet voor worden betaald en gaat via prive ziekenhuizen.
     Voorinschrijving is mogelijk, maar wanneer geleverd is niet zeker. Zij heeft zich bij meerdere ziekenhuizen ingeschreven en betaald.
     Volgende week waarschijnlijk donatie van Pfizer door de USA geleverd,
     De lijst voor die is al vol, en zij staat bovenin die lijst.
     Andere Pfizer waarschijnlijk 4e kwartaal.
     Op dit moment zijn zij door al hun vaccinaties heen, en wanneer er opnieuw geleverd wordt is onzeker.
     De prioritering van vaccinatie is een grote puinhoop. Al haar studenten incl. de buitenlandse hebben hun prik gehad, maar de zwakkere in de samenleving niet.
     De ziekenhuizen liggen overvol, en zelfs haar elite vrienden worden niet opgenomen.
     En deze mensen willen vooraf cash betalen, omdat geld niet het probleem is.
     Er is flinke een grote uitval onder het personeel.

 9. G.J. Krol zegt op

  Thailand heeft nu een aantal doses Pfizer gekocht maar de levering daarvan wordt niet vóór het laatste kwartaal verwacht. Wat ik uit Thailand hoor is dat de bevolking weinig vertrouwen heeft in het Chinese vaccin. Jet kunt de Thaise regering van van alles beschuldigen, maar niet van een voortvarende aanpak van de vaccinatie. Inmiddels is maar liefst 5 procent van de bevolking volledig gevaccineerd. 16,6 % heeft minimaal één dosis gehad. De regering onder aanvoering van Prayuth is wel voortvarend in het sluiten van winkels, restaurants etc., maar compensatie kan de Thai vergeten. In dit tempo zie ik een reis naar Chiang Mai de eerstkomende 12 maanden niet gebeuren. Ik vrees daarentegen dat het aantal zelfdodingen wel toeneemt.

 10. Sjaak S zegt op

  Ongelukkig, maar toch een geluk dat je in het hotel mocht blijven. Ik wens je veel sterkte toe en dat alles snel voorbij is, zodat je weer normaal kunt rondlopen.

 11. Ferdinand PI zegt op

  Hoi Rik, dat is balen waarschijnlijk.

  Het lijkt wel een beetje een loterij, maar hopelijk kan je na de quarantaine gewoon naar huis.
  Ik wens je het beste..

  Ik vlieg dinsdag a.s. met KLM naar BKK..
  Alle papieren heb ik al twee weken binnen en ga daar ook eerst 2 weken in een ASQ.Hotel.
  Ben ook 2x gevaccineerd, wat op het COE formulier is vermeld.
  Hopelijk kan ik de dag dat ik uit het hotel kom met de documenten langs de roadblocks met een save-taxi naar huis. Moet 350 km NW richting Kamphaeng Phet.

 12. willem zegt op

  Volgens mij zijn in eerdere gevallen slechts diegene die dicht bij de geinfecteerde passier zat in quarantaine geplaatst en niet het hele vliegtuig. Bij het eerste geval, een familie/groep van 13 personen uit Dubai ging het tevens om een Duitse vrouw die de pech had naast de geinfecteerde persoon te hebben gezeten. Toen ging het dus om 14 personen die bij elkaar in het vliegtuig zaten. Weet jij zeker dat alle passagiers in quarantaine zjjn?

  • Rik zegt op

   Nee ik weet niet of iedereen of enkel de dichtbij gezetenen in quarantaine moeten zo veel uitleg heb ik niet gekregen, idd hopelijk niet de gehele vlucht het is al welletjes zo….

   • willem zegt op

    Maar jij schrijft dat alle passagiers in quarantaine zijn geplaatst. Maakt nog wel wat uit als het om dit risico gaat.

    • Rik zegt op

     Nee Willem achteraf heb ik gezegd dat ik daar eigenlijk geen info van heb iedereen of enkel de dichtbij gezetenen in quarantaine moeten zo veel uitleg heb ik niet gekregen, idd hopelijk niet de gehele vlucht het is al welletjes zo….

 13. Rik zegt op

  Ondertussen heb ik nu reeds mijn tweede swab corona test gedaan in Kata en resultaat nog steeds negatief bevonden, maar ik moet blijven zitten in het hotel….
  Rik

  • Eduard zegt op

   En straks laatste test ineens positief…naar ziekenhuis voor ? weken

   • rik zegt op

    Dan zou er toch iets niet kloppen hoe kan ik positief worden alleen en eenzaam in het hotel…
    een setup voor de verzekering ??

 14. R.Kooijmans zegt op

  Ik vraag mij bij dit soort ervaringen toch af hoe officieel dit allemaal is? Voorzover ik het goed gelezen heb was het de hoteleigenaar die het slechte nieuws mededeelde, zou dit niet een officiele instantie moeten zijn?
  Ik persoonlijk zou dit in ieder geval niet zomaar accepteren, gezien de ingrijpende ( financiele) gevolgen.

  • Jacq zegt op

   In Thailand ben je overgeleverd aan het systeem.
   Het is in onze ogen heel amateuristisch. En ja eigenlijk is het ook zo. Onder deze omstandigheden daar naar toegaan is niet geschikt voor mensen die van structuur houden. Wat kan wel wat kan niet en gelden deze regels de volgende dag ook nog?

  • Rik zegt op

   De hotel eigenaar heeft het voor mij opgenomen anders moest ik naar een ASQ hotel opnieuw voor 15 dagen , hier kan ik zonder meerprijs mijn dagen uitzitten dus zeker + 40000 B besparing…

 15. Eric PAQUES zegt op

  Dank je om dit te delen. Bij deze stuur ik u een hart onder de riem.

 16. Marcel zegt op

  Hallo Rik,

  Ik hoop toch niet dat je die Rik bent waar ik deze week nog mee heb gesproken in een bar/restaurant op Rawai beach road.
  In ieder geval ben je wel een pechvogel en ik wens je sterkte men deze onplezierige ervaring!
  Hoop je gauw weer te ontmoeten!

  Marcel

  • Rik zegt op

   ja Marcel O. ik ben het idd we spraken elkaar in de C. bar idd tot ziens na de 30e juli pech kan je hebben idd

 17. Stefan zegt op

  Velen hebben nog niet door dat reizen in deze tijden geen enkele garantie op geslaagde vakantie betekent. Veel voorbereidingswerk, steeds wisselende Corona omstandigheden, vaak wijzigende regeringsbeslissingen van het bestemmingsland én van het land waar je vertrekt, en risico dat je bij een besmet persoon terecht komt tijdens vervoer of op luchthaven. Ik begin er niet aan, hoe graag ik naar Thailand zou reizen voor vakantie en bezoek aan schoonouders. Zelfs mijn Thaise echtgenote beseft, naar eigen inzichten, dat het momenteel afgeraden is.
  Ik leef wel mee met mensen die hun (toekomstige) levenspartner moeten missen. Dat door gemis van de partner toch wordt gereisd kan ik begrijpen.
  Op 16 maart 2020 sprak Macron de dramatische maar profetische woorden “Nous sommes en guerre” (We zijn in oorlog.). Tijdens een oorlog reis je beter niet, ook niet tijdens een pandemie.
  Ik persoonlijk heb in januari mijn verlofperiode vastgelegd voor tweede helft september, omdat met de info van toen, de pandemie in september wel voorbij zou zijn. Fout. We zijn wel beide gevaccineerd, maar de Deltavariant is er, en Thailand heeft het Covid probleem nog slechter ingeschat dan Europa.

 18. Henk zegt op

  Stel dat je aan het eind van de 14 dagen quarentaine ( vrij los lopend ) op Phuket zit en je laatste test is positief.
  Moet je dan alsnog weer 2 week in een ASQ hotel gaan verblijven voordat jet Thailand verder in mag ?
  Dat wordt dan nog een aardig kosten plaatje al met al.

  • Branco zegt op

   Na een positieve test wordt je verplicht minimaal 14 dagen in een privé kliniek opgenomen en geïsoleerd. Ongeacht of je wel of geen symptomen hebt. Als die test dus op dag 14 is ben je pas op dag 28 (op zijn vroegst) vrij man. Je mag het ziekenhuis pas uit na meerdere negatieve test en dat kan wel even duren in sommige gevallen.

   Dat is overigens ook het geval wanneer je ASQ in Bangkok doet.

 19. Rick mae chan zegt op

  Ben nu ruim 2 maanden in thailand, 2 weken asq in bkk, van provincie gewijzigd dus 2 weken in thuisquarantaine, toen moest ik 2 dagen terug naar bkk voor een docje van de ambassade en weer 2 weken in thuisquarantaine. Iedereen houdt zich wel aan de regels hier wmb. Gekste vind ik dat we in een shopping mall in bkk waren waar echt niemand was, maar de markt was druk en de stadsbussen puilden uit met mensen. Raar als je dan de malls sluit of in de mac 3 meter van elkaar moet zitten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website