Beste lezers,

Ik woon al lang in Thailand en heb mijn eigen wagen op mijn naam geregistreerd staan. Ben ook in het bezit van een paars boekje (international transport permit) van het Land and Transport Office in Thailand. Telkens als ik naar Laos ga, heb ik dit nodig bij de grensovergang.

Heb al heel Laos doorkruist en nog nooit problemen gehad. Nu is mijn vraag of ik ook in Cambodja binnen kan met mijn eigen wagen en zo verder kan reizen naar Vietnam met de wagen?

Welke documenten heb ik nog bijkomstig nodig ?

Groet,

John

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met mijn eigen wagen van Thailand via Cambodja naar Vietnam?”

 1. bob zegt op

  voor zover mij bekend, en ik probeerde het een aantal jaren geleden, mag er geen voertuig Cambodja in. Wellicht verandert dat in 2016.

 2. Mai zegt op

  in Hue ( Vietnam ) ben ik al eens thaise bussen en auto’s tegen gekomen, geen idee hoe het met paapierwerk geregeld is , rij zelf ook regelmatig naar Laos / Cambodja en neem aan dat het naar Vietnam idem moet zijn,

  • john zegt op

   Freddy zegt op 9 april 2014 om 13:55
   Ik ben onlangs daar geweest met mijn auto geen probleem aan de grens als je eigenaar bent van de wagen, wel moet er 100 bath per dag betaald worden om daar rond te rijden. Achter een verzekering en rijbewijs vragen ze niet, alles is op eigen risico. Ben er 9 dagen geweest en zonder problemen rond gereden in Cambodia, zelf geen enkele controle gehad van de politie daar !.
   Enkel moet je op letten met de koeien die er onverwachts de rijbaan oversteken ! En de wegen die er op sommige plaatsen zeer slecht aan toe zijn. Ik raad het iedereen aan om die trip eens te maken langs de prachtige landschappen in Cambodia

 3. Croes Gino zegt op

  Beste John,
  Mogen of niet mogen,ik zou je de gouden raad geven het niet te doen.
  Vooreerst woon je als buitenlander in Thailand,en is er voor ons al niet te veel aan over als wij hier een ongeval hebben en draai of keer het zoals je wilt zijn we sowieso altijd de peanut.
  Dus stel je voor:als buitenlander in Thailand wonen,en er dan nog eens bovenop in een ander land een ongeval hebben met alle gevolgen vandien.
  Wagen in beslag genomen worden,voorlopige hechtenis gekoppeld aan enorme borgtochten enz.
  Nee ik mag er niet aan denken en zou dit riscico niet lopen.
  En zeg niet,mij overkomt het niet.
  Zoals je weet kun je in Azie overal terecht voor een peulschil.
  Maar ik laat het over aan je eigen wijs en gezond verstand.
  Groetjes Gino

  • john zegt op

   Gino
   Ik woon al 14 jaar in Thailand , 2 maal een ongeval gehad in mijn recht . Alles werd met de verzekering netjes afgehandeld . Mijn buur ook een farang had vorige maand een accident in zijn onrecht , zijn verzekering heeft tegenpartij netjes vergoed . Een risico loop je altijd …zelfs wanneer je de straat over steekt of naar de markt gaat daar kan een gas fles ontploffen ! Als men zo denkt dan moet men beter binnen blijven en nooit buiten gaan .Heb vorig jaar met vrienden een tour met de wagen van 3500 km gedaan Noord Thailand – Laos tot aan de chinese grens en terug thl via Nong Khai . Wat vele farangs nog nooit gezien hebben , hebben wij wel gezien dank zij onzelfs initiatief . Met je eigen wagen trouwens rijd je waar en stop je waar je wilt en hoe lang ook nog . Ik heb in Ho Chi Ming ( saigon ) Vietnam ook 3 maand rondgereden met een gekochte brommer .Waar ik ook veel dingen gezien heb waar de farang nooit komt . Maar steeds veilig gereden !
   Ik ga zeker cambodia doen met mijn eigen wagen op een verantwoorde veilige manier want als ik morgen op de bus stap naar Cambodia en hij rijd in de ravijn ( wat vaak gebeurd ook ! ) is het ook gedaan . Trouwens het stuur van de buschauffeur heb ik niet in mijn eigen handen maar die van mijn wagen wel .
   Ofwel kies je voor de veiligste optie …’ Thuis blijven bij mama in de sofa ‘
   Grt

 4. Leo Th. zegt op

  Sluit me aan bij het advies van Gino. Voeg daarbij aan toe dat ikzelf per auto vele malen grote delen van Thailand (inclusief Bangkok) heb doorkruist. Ben ook vanuit Thailand per auto naar Laos geweest, moest daarvoor wel een aparte verzekering afsluiten. Maar, afgezien van de risico’s die Gino hierboven aanhaalt, zou ik er niet aan moeten denken om zelf een auto te besturen in Cambodja. Het verkeer is hier in mijn ogen werkelijk één grote chaos. Mijn ongevraagde advies aan jou is ter plaatse een auto met chauffeur te huren. De kosten zijn betrekkelijk laag, de chauffeur kent de weg en de plaatselijke gebruiken en het voorkomt dat je eventueel in grote problemen terecht zou komen. Have a nice and safe trip!

 5. john zegt op

  Jan en Gerard zegt op 9 april 2014 om 13:38
  WIj hebben 2 jaar in Cambodja gewoond. Wij kwamen met onze auto naar Thailand. Men wist ons ook niet te vertellen hoe we dat hier moesten doen. Een auto verzekeren in Cambodja kan pas een aantal jaren. Bestond helemaal niet. Uiteindelijk waren we wel verzekerd , maar dan moest je wel een woonadres hebben met een heel regiment aan formulieren. Dus niet echt makkelijk.
  Succes. Misschien zonder papieren proberen ? Maar kijk wel uit. Het is erg gevaarlijk om er te rijden als je de stijl van Cambodjaans rijden niet kent. Ze rijden daar rechts als in NL. Ondanks de regels, hebben ze geen regels. We hebben uiteindelijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website