Lezersvraag: Staan er wachtrijen op Suvarnabhumi ivm de 70 baht tax?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 december 2015

Beste lezers,

Ik weet dat hier al eerder is gemeld dat er per 1 dec, 70 baht pp aan tax wordt geheven maar heb er nog geen ervaringen over gelezen sindsdien. Wij vertrekken op 30 december en hebben op BKK maar anderhalf uur om de volgende vlucht te halen. Toen wij de tickets kochten was de tax nog niet aangekondigd dus zit niet in de ticketprijs.

Ik zou dan ook graag willen weten of er lange wachtrijden staan? We hoeven niet eerst te wisselen.

Bij voorbaat dank,

Miek


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Staan er wachtrijen op Suvarnabhumi ivm de 70 baht tax?”

 1. Geert zegt op

  Hallo Miek, wij zijn op 5 December in Thailand gearriveerd met China Airlines en hebben niets betaald.

  • Miek zegt op

   Hallo Geert, dat is raar want zou verplicht worden, zat de tax dan wellicht al niet in je ticketprijs verwerkt?

 2. jan middendorp zegt op

  Hallo, Ik heb in oktober bij 333 travel geboekt.
  Wij vliegen 2 februari en die 70 bath zit al in
  de ticketprijs. Zo heeft men ons verteld

 3. John Chiang rai zegt op

  Wij zijn 10 December met de Austrian Airways gearriveerd op Suvarnabhumi en eveneens niets betaald. Verder hebben wij nergens wachtrijen gezien van andere passagiers die met andere maatschappijen gevlogen zijn,en ook geen schriftelijke aanwijzingen gezien,wanneer,en waar ze deze betaling verlangen.
  Best mogelijk dat het meteen met de betreffende vliegmaatschappij afgehandeld wordt,zodat de passagier niets merkt.

 4. Odilia Geboers zegt op

  Wij zijn op 4 dec in Thailand aangekomen en niks hoeven te betalen

 5. Tim zegt op

  Dan hoop ik voor jullie dat je geen vertraging hebt in de eerste vlucht. Die 1,5 uur heb je wel nodig als je je bagage nog moet oppikken en opnieuw inchecken. Als je bagage is doorgelabeld dan zal het wel net lukken.

 6. Peter Van Lint zegt op

  Hallo,

  Ik had mijn ticket geboekt lang voor er sprake was van deze 70 bath.
  Ben aangekomen op Suvarnabhumi en heb niets gezien, gehoord of betaald.
  Misschien een overgangsmaatregel?
  Goede reis.
  Peter.

  • William zegt op

   Volgens mij is het, na wat ik vernomen heb, Baht 35 per persoon ??
   Uiteraard is dat met een retour vlucht dan Bath 70, maar niet iedereen
   boekt ‘n retour vlucht.

 7. R.Vorster zegt op

  Waar en met wie gaat de volgende vlucht naartoe? Heb je een doorlopend ticket of zijn het 2 apart geboekte vluchten ?Tis te hopen dat je niet van luchthaven hoeft te veranderen want dan kun je het vergeten !

 8. Pieter zegt op

  IK hoop dat jullie overstappen op een andere vlucht vanuit Suvarnabhumi….want veel binnenlandse vluchten gaan vanuit DonMuang en er zit zeker een uur rijden tussen die twee vliegvelden. Wij hebben ook geen 70 B betaald bij binnenkomst op 11 Dec en de rij voor de paspoort controle was ongeveer 15 min., koffers ging ook sneller dan andere keren, dus het kan wel, maar onze ervaring dat het niet altijd zo is op BKK.
  Overstappers kunnen mogelijk via de verkorte route (mits je de bagage niet van de band moet halen en weer inchecken). Als dat laatste het geval is dan is er een risico, in Asia gaat alles niet altijd van een leien dakje. Helaas kan ik jullie niet van de stress afhelpen.
  Wij vlogen na een paar dagen met Lion air vanaf DonMuang en zelfs 90 min voor vertrek arriveren maakte dat we nog bijna onze vlucht misten door de chaos bij de balis van lionAir.

 9. Miek zegt op

  Hartelijk dank voor de reacties wij gaan gerustgesteld op vakantie! 🙂

  • ruud zegt op

   Ik zou zelf niet zo gerust zijn met een overstaptijd van maar anderhalf uur.
   Ik zou het zeker nooit boeken.

 10. Miek zegt op

  Wij hebben dit al vele malen eerder gedaan en (zelfs vorig jaar toen de KLM als enige maatschappij weigerde om onze bagage door te labelen) met gemak gehaald, we konden zelfs nog een bakkie doen.

  De angst bestond (ook hier) dat het innen vd tax wel eens tot lange wachrijen zou kunnen leiden maar dat is dus niet het geval gezien de reacties!

 11. Theo weert zegt op

  Wat betreft de wachtrijen.
  Ik kwam eind november aan vanuit Taipei en er stond een zeer lange wachtrij voor de Taxi.
  Ik ben een etage hoger gegaan en kon daar direct een taxi nemen, die passagiers van zetten.

  Dit zelfde heb ik ook gedaan in Don Mueng ook daar stond een lange wachtrij, maar bij de vertrekhal kon ik zo in een taxi stappen.

  Weet niet het mag, maar het werkte wel allebei de keren en ik was binnen 10 minuten onderweg.

 12. Johan zegt op

  wij zijn 18 november aangekomen in Bkk en 10 december terug gevlogen vanaf BKK, niks gezien of gehoord over enige betaling, we hadden de tickets in mei geboekt

 13. Haki zegt op

  Ik ben net 16 december terug gekomen uit BKK en afgezien van de normale wachtrijen bij veiligheids- en paspoortcontrole (die afgelopen jaren vlotter zijn dan op Schiphol dit jaar), heb ik niets extra’s hoeven te betalen. Zat ook niet in ticketprijs want dat had ik al in februari geboekt.
  Goede reis!
  Haki

 14. Miek zegt op

  Wij doen dit al jaren zo, vliegen meteen door vanaf BKK naar of Trat (of in dit geval) Krabi met een stop van 1:30 uur, dit lukte zelfs met gemak toen (de enige maatschappij ooit) de KLM vorig jaar weigerde om door te labelen, we hadden zelfs nog tijd voor een kop koffie. We vliegen nu weer net China Airlines en die labeld gewoon door, sterker nog er stond 2 jaar terug een jongedame met onze namen op een bord die ons snel naar de gateway bracht.

  Het enige waar wij ons zorgen om maakten waren de evt. wachtrijen ivm de tax en die zijn er niet dus nogmaals, dank voor de reacties wij gaan met een gerust hart op pad! 🙂

 15. Linda zegt op

  Gisteren terug gekomen, niks van gemerkt

 16. Cor zegt op

  Nee, van tax betalen is niets te merken. Procedure was gisteren gelijk aan alle voorgaande keren. Het ging zelf vrij vlot allemaal bij vertrek. Dat is bij aankomst helaas nog steeds anders. Gelukkig kan ik met mijn Thaise echtgenote door de immigratie bedoeld voor Thai. Voor de immigratie voor anderen stonden ook nu weer ellenlange wachtrijen.

 17. Jack G. zegt op

  Ik heb dat 35 bath verhaal eigenlijk alleen op de site van China Airlines gezien en bij de andere firma’s helemaal niet. Schiphol heeft zijn tarieven verlaagd en er staat geen kassa bij de bagageband om dat te compenseren aan een deel van de klanten. De ene keer win je wat en de andere keer heb je pech.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Hierbij dan….
   http://www.bangkokpost.com/news/general/769508/passenger-checks-go-high-tech


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website