Waarom is een Thaise baby altijd lelijk?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
31 mei 2019

Beste lezers,

Als er een baby geboren is, zegt mijn Thaise vrouw altijd dat hij/zij lelijk is. Ik vond dat raar en wilde dat zij daarmee stopt. Maar zij zegt dat Thaise mensen dat doen omdat ze anders bang zijn dat de baby gestolen wordt door een geest of zoiets. Het heeft dus met bijgeloof te maken.

Klopt dat? Hebben jullie daar wel eens van gehoord?

Groet van een trouwe lezer,

Ben


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Waarom is een Thaise baby altijd lelijk?”

 1. TvdM zegt op

  Dat is mij ook verteld. Nooit zeggen dat een baby mooi is want dat maakt de geesten boos. Nu zijn sommige Thais super bijgelovig en anderen weer niet dus dit zal niet overal opgaan. Overigens is dit bijgeloof wel in alle bevolkingsklassen aanwezig, ik had verwacht het alleen bij lager opgeleiden aan te treffen maar dat is niet juist, ook hoog-opgeleide Thais kunnen zeer bijgelovig zijn.

 2. John Chiang rai zegt op

  Het bijgeloof aan geesten huisgeesten,aardgeesten,enz ,is erg groot in Thailand,zodat de meesten iedere keer weer op andere dingen stoten.
  De lelijke Baby,die men met opzet zo noemt,dient er voor om geesten niet opmerkzaam te maken.
  Als wij met de Familie ergens in de natuur een picknick maken,staat er een stukje verder vaak een hapje en een drankje klaar,zodat een eventuele aardgeest ook goed gestemd kan blijven.
  Als wij ergens in de natuur gaan wandelen,en ik plotseling druk op mijn blaas krijg,moet ik mijn vrouw altijd beloven dat ik mij bij de aardgeesten verontschuldig.
  Het meest bekende zijn de kleine huisaltaartjes die je voor ieder huis in Thailand ziet staan.
  Hoeveel geesten er zijn,en waar ze overal voor gebruikt worden,zou hier haast een eindeloos verhaal kunnen brengen.555

 3. Chander zegt op

  Ja, het heeft met bijgeloof te maken.
  Jouw Thaise vrouw gelooft hoe de meeste Thai hierover denken.

  Het is een kwestie van respecteren en accepteren.

 4. Edith zegt op

  Om dezelfde reden worden nicknames gebruikt/gegeven!

 5. Mark zegt op

  Zo wordt er ook nooit babykleding of babyspeelgoed aangekocht voor de geboorte. Het voor de geboorte inrichten van een babykamer is ook uit den boze. Zelfs een naam geven aan de baby voor de geboorte roept onheil af over de baby. De naam van het kind kan daardoor niet uitgesproken, laat staan besproken worden voor de geboorte.

  Heel anders dan de Westerse cultuur


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website