Lezersvraag: Waarom zijn er geen haaien in de zee bij Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 september 2014

Beste lezers,

Waarschijnlijk niet de meest intelligente vraag, maar ik stel ze toch graag omdat het me bezighoudt:

Hoe komt het dat er in Thailand geen haaien zijn, of althans geen gevaarlijke haaien rondzwemmen en al zeker ‘eigenlijk nooit’ haaienaanvallen plaatsvinden?

De wateren gaan van warm tot tropisch, het zijn geen vervuilde wateren, en Thailand heeft dezelfde oceaan dan Australië waar het wemelt van deze roofvissen.

Ik ben een cityguy en van niks bang, behalve van alles wat onder mij zwemt. Enorm bang zelfs!

Met vriendelijke groet,

Pat

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Waarom zijn er geen haaien in de zee bij Thailand?”

 1. Sjaak S zegt op

  Dat komt omdat er zoveel gevaarlijke kwallen rondzwemmen… daar zijn de haaien doodsbenauwd voor…
  Maar serieus… er blijken jaarlijks duizenden, nee miljoenen haaien vermoord, om er haaienvinnensoep van te maken.
  De kans dat je ooit door een haai aangevallen wordt is statistisch vele malen kleiner dan dat je door de bliksem getroffen wordt. De kans dat je in Bangkok bij een verkeersongeval om het leven komt, is vele malen groter. En toch neem je iedere dag deel aan het verkeer.
  Ik ben wel bang voor haaien, maar ben niet bang er door gebeten te worden. Om weer bij het begin terug te komen, ik ben wel bang voor de kwallen die af en toe in de buurt van Hua Hin ronddrijven. Je ziet ze meestal pas wanneer je ermee in aanraking komt… en dat kan zeer pijnlijk zijn.

  • Pat zegt op

   Dat van die statistieken weet wel, maar dat geldt dan voor gans de wereld.
   Nochtans zijn er in pakweg Australië en Zuid Afrika behoorlijk veel haai-incidenten en in Thailand (laat ons eerlijk zijn) nooit.

   Volgens mij geeft Gringo de meest logische verklaring gegeven, al vind ik het water in Australië ook warm.

 2. Henk van't Slot zegt op

  Haaien zitten overal,hier in Thailand,in de Middelandse zee,en voor de Nederlandse kust kan je ze vanaf het strand al vangen.
  Er zijn meer dan 140 soorten haaien waar er maar een paar gevaarlijk zijn voor de mens.
  Niet dat ik een haaienexpert ben,maar na 45 jaar zeeman te zijn heb ik er genoeg gezien.
  Zal meer tusen je orren zitten, dan dat er een echt gevaar is dat je door een haai wodt gebeten.

 3. siam zegt op

  Er zwemmen wel degelijk haaien rond in de wateren rond thailand, whalesharks, bullsharks.

  hier een link http://www.orientalsea.com/species.htm

 4. Gringo zegt op

  Nou, die vraag is niet zo vreemd, hoor, ik zou zelf het antwoord ook niet een, twee, drie geweten hebben.
  Je had het wel makkelijk kunnen vinden, net als ik, op Internet, zie o.a. deze link:

  http://divehappy.com/thailand/are-there-great-white-sharks-in-thailand/

  Hierin lees je, dat voor de gevaarlijke witte haai de wateren rond Thailand veel te warm zijn, het beest heeft liever kouder water, zoals het geval is bij Australië.

  Je angst om wat je onder water kunt tegenkomen, deel ik volkomen. Ik zou al in paniek raken als er een goudvis op me afkomt. Duiken, snorkelen? Mij niet gezien!

  • Cornelis zegt op

   Wat een opluchting, ik ben dus niet de enige ex-marineman die bang is van wat er allemaal in/onder water rondzwemt………….. Zwemmen in zee, of dat nu aan de Thaise of aan de Zeeuwse kust is, doe ik hooguit in ‘dieptes’ tot rond een meter en zelfs dan kan ik me niet echt ontspannen.

 5. ruud zegt op

  Die landhaai voedt zich graag met leningen met zeer hoge rentepercentages.

 6. Marco zegt op

  Er zijn wel degelijk gevaarlijke soorten haaien in Thailand. Alhoewel ze niet in enorme aantallen voorkomen heb je in de Andamanen zee de tijger haai. Deze haai wordt toch wel tot de gevaarlijke soorten gerekend.

  In de Zuid Chinese zee, rond Koh Tao heb je de Bull shark. Deze staat in Thailand niet als agressief te boek maar in andere delen van de wereld staat deze haai bekend om zijn aanvallen (ook op mensen) dicht bij de kust en zelfs in zoet water.

 7. fernand zegt op

  Ter attentie van HENK,

  ook ik heb een groot stuk van mijn leven bijna overal in de noordzee,engels kanaal,St george kanaal door gebracht.Heb vangsten van 5@10.000kg haaien helpen realiseren PER 24H,maar door overbevissing behoort dit al een 15-@20 jaar tot het verleden,al zwemmen e r natuurlijk nog haaien rond in d e noordzee,maar de scholen haaien zijn verdwenen en komen denkelijk nooit meer treug daar de haai zijn jongen levend ter wereld brengt,dus geen duizenden eiren legt zoals zovele vissen.
  Nu kom ik al jaren naar Azie en ga snorkelen en heb wel spijt van wat ik vroeger heb helpen doen ,al was het voor d e kost.
  Maar in Belgie en Nederland gaan z e er mee door met de overbevissing van d e Noordzee,met de supergrote boomkorkotters en hun 3000Pk motoren.En zoals alle sin de EU krijgen die groten voorrang en subsidie tov d e kleine kotters die bijna allemaal verdwenen zijn.

  gr


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website