Lezersvraag: Waarom rijden er geen bathbusjes op Koh Chang?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 december 2015

Beste lezers,

Ik ben al een aantal keer op Koh Chang geweest, maar wat mij opviel was dat er geen bath busjes rijden. Als dit zo is, weet iemand waarom niet?

Groetjes,

Anita

8 reacties op “Lezersvraag: Waarom rijden er geen bathbusjes op Koh Chang?”

 1. Gerard zegt op

  De songtaew’s op KC worden gerunt door 1 bedrijf, ook de eigenaar van de veerdienst.

  Het is een soort “godfather” bedrijf dat zo via monopoly positie de prijzen hoog houdt.

  Maar ik geloof dat ze wel rondjes rijden tussen pier-white sand beach-kai bae-lonely beach voor redelijke prijzen

 2. Iepie zegt op

  Ze rijden er wel degelijk. Ze zijn alleen niet zo goedkoop als in Pattaya en Jomtien. Heeft inderdaad met de monopolie positie te maken. Maar ook met de afstand tussen de verschillende dorpen. Op die dooie stukken kunnen ze geen klanten oppikken, maar moeten ze wel meters maken. In Pattaya/Jomtien kun je op elke vierkante centimeter wel iemand oppikken. De prijzen op KC zijn desondanks nog sreeds redelijk.

 3. marcel zegt op

  Ze rijden wel degelijk rond van de pier tot aan bang bao de prijs ligt iets hoger dan in pattaya.Voorheen waren ze duurder nu hebben ze een betere prijs voor zover ik weet.

 4. Peter zegt op

  Op koh chang is een taxiterreur aan de gang, sinds jaar en dag. Voor een klein stukje de hoofdprijs rekenen en geen enkele onderhandeling mogelijk. Vooraf afrekenen en sjagrijnige chauffeurs. Wij gaan er nooit meer heen.

  • jasper zegt op

   De prijzen op Koh Chang liggen weliswaar wat hoger dan op het vaste land, maar de diesel – en alle andere produkten- zijn er ook duurder, net zoals op texel bij ons. Daarnaast is de weg slecht, en enorm geaccidenteerd, waardoor er een enorme slijtage aan de pick-ups is.

   Thaise chauffeurs worden ook erg moe van onbeleefde farang die altijd maar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

   En dan nog is het 10 x goedkoper dan Nederland – waar pas sprake is van een echte taxi-terreur!

   • bal bal zegt op

    Geachte Jasper.
    Ik kwam er ruim 25 jaar geleden toen kwamen er nog geen toeristen op een uitzondering na alleen de Thaise familie kwamen daar in het weekend en toen waren de Drivers al onbeschoft dus dat heeft niets met de Farang te maken.

 5. elkeiland zegt op

  Op vrijwel elk eiland zijn de tarieven van wat daar doorgaat als OV-in welke vorm dan ook-meestal pickups veel, veel hoger als op vasteland. Deels monopolie, deels veel hogere kosten voor aanbrengen en reparatie van die voertuigen. De meeste 1e.x toerist kan ze amper herkennen. Ze zijn dan ook vooral bedoeld voor schoolkinderen en marktgangers.

 6. bal bal zegt op

  Ik heb daar gewoon een brommer gehuurd dan kan je overal naar toe voor weinig alleen als je naar de pier terug gaat vraagt men de hoofd prijs dat was 25 jaar geleden al.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website