Beste lezers,

Groot was mijn verwondering toen ik gisterenochtend de Floating Market ging bezoeken aan Soi 112 in Hua Hin (de enige floating market want de andere is bankroet). Men vroeg mij bij de ingang om te betalen en dat was niet mis: 200 Baht! Dit is gestart vanaf nieuwjaar.

In feite zijn die Floating markets attractieve shopping centers , en als ze ingangsgeld vragen voor iedereen heb ik eigenlijk weinig bezwaar, maar hier is het alleen voor de foreigners!

Mij zien ze zeker niet meer.  Maar wat vind U ervan?

Met vriendelijk groet,

Marc


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Waarom betalen voor een Floating market in Hua Hin?”

 1. Ben zegt op

  Is goed dat je dit zegt. Zou er binnenkort ook heen gaan, maar dan kan ik beter naar het winkelcentrum gaan.

 2. willem zegt op

  Marc in Pattaya vraagt men ook 200 Bath intree.
  Men krijgt dan een paspoort, wanneer je de floating market weer bezoek mag je er zonder betalen naar binnen.
  Ik zelf ga eens in de maand gedroogd fruit halen is daar zeer goedkoop.
  Dus ik heb 200 Bath betaald eigenlijk wel raar als je alleen even snel iets wil kopen.
  Gelukkig betaal ik die 200 Bath maar 1 keer anders had ik het niet gedaan.

 3. ruud zegt op

  Waarschijnlijk heeft iemand een toeristische attractie geopend die floating market heet.
  Waarschijnlijk op priveterrein (prive water).
  Een goede zakenman lijkt me.

 4. Herbert zegt op

  De floating Market in Pattaya is sinds deze is overgenomen door een Chinees dat je intree moet betalen, waarom dat nu ook in Hua Hin is weet ik ook niet. Zo is in Bangkok een groot zwemparadijs wat eerst een lage intree prijs had nu ook heel duur geworden daar het door Chinezen is overgenomen. 1 voordeel als je daar nu naar toe gaat is het zwempark bijna leeg daar de meeste Thai het niet kunnen of willen betalen.

 5. bob zegt op

  dat is in Na-Jomtien (wat men OOK Pattaya noemt) al net zo. Een schande: betalen om boodschappen te doen.

 6. Marijke zegt op

  En het stelt niks voor!!!

 7. Alex zegt op

  U vindt 200 Bath duur? Ga eens naar de Efteling, Beekse Bergen, of naar een zwemparadijs in NL, daar betaal je entreeprijzen van tientallen Euro’s…! Dan is 200 Bath toch een koopje! En leuk voor de foto’s!
  Als je dat niet wil betalen, blijf dan gewoon thuis of aan het strand…
  En dat Thaien een lagere prijs betalen of voor niks binnen mogen: dat is in de USA ook zo, al vele jaren…
  Ik woon in Thailand en heb een Thais rijbewijs. Met dat Thaise rijbewijs krijg je dezelfde prijs als Thaien!
  Misschien een idee…
  Maar hou op met zeuren over dingen die je toch niet kunt veranderen. Ga er dan niet heen!

  • Erik V . zegt op

   Hallo Alex ,
   Ik ben het niet helemaal eens met je vergelijking. Naar efteling ,zwemparadijs ,enz.. ga je naartoe om je te vermaken. Naar een floating market ga je om iets te kopen !
   Ik was vorige zomer in de floating Market met 5 thaise vrienden. Ik was de enigste fallang en ook de enigste die 200 bath inkom moest betalen ! Eens binnen was ik ook de enigste van onze groep die iets gekocht heeft ! Mij zien ze daar dus niet meer , kan beter naar een shoppingcenter gaan ! Ik hou van de sfeer , ik koop graag iets op de markt en ondersteun zo de lokale mensen , maar ik vind niet dat ik moet betalen om naar de markt te gaan .
   Net voor de inkom was ik trouwens nog een sigaretje aan t roken ( net zoals een tiental Thaise mensen). Kwam er ineens zo’n pseudo bewaker naar mij toegelopen en eiste 2000 bath boete ! Heb hem in het nederlands gezegd dat hij eens ferm mijn kl…. kon kussen. Na wat gediscussieer en na tussenkomst van mijn Thaise vrienden werd alles met de mantel der liefde bedekt. Het rook verbod ging immers pas in eens je over het bruggetje bent .
   Versta mij niet verkeerd : I love Thailand , maar ik heb er soms toch een probleem mee dat men ons ( fallangs) soms beschouwt als wandelende bankautomaten .

   • joeri zegt op

    In veel Belgische steden moet je ook betalen in de musea’s uitgenomen als je kunt bewijzen dat je een inwoner bent dan is de inkom gratis. Dus niet zeuren, betaal gewoon of blijf ervan weg.

  • willem zegt op

   Alex ik zie er niet uit als een Thai dus ik moest 200 Bath betalen liet 2 rijbewijzen zien dit word hier niet geaccepteerd .

  • djoe zegt op

   “Depending on the park, or specific park duty officer, foreigners may be allowed to pay the Thai rate,” explained the Chief of Tourism Promotion office of the Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation, Wanlapha Yuttiwong. –

   “Regardless if you have lived and worked here for many years, you [foreigners] aren’t entitled to the same privileges as Thais. You need to pay the same amount as foreign tourists, but if you are lucky, you might benefit from the flexibility [exercised by some park officers],” she said.

   Indien ik de volle pot moet betalen, zeg ik,,,,,,,,,,mai pai,,,,,,,,,,,,en zeg bye bye. Iedereen zou het moeten doen, en het zal meer en meer gebeuren.

  • Christina zegt op

   Alex, in de USA betaald iedereen hetzelfde alleen misschien senioren korting maar we betalen net zoveel als onze Amerikaanse familie. Laten ze een voorbeeld nemen aan Hongkong op de Octopussy kaart moet wel 65 zijn kun je heel goedkoop reizen met bus boot metro entree betalen enz. We zijn net 10 dagen geweest en hebben nog geen 20 euro besteed voor 2 personen.

 8. dirkphan zegt op

  Deze floating market in Hua Hin heeft geen toegevoegde waarde op geen enkel gebied.
  De moeite niet waard om ze te bezoeken.

  Greetz

 9. Hans Bos zegt op

  De floating market in Hua Hin is een toeristenfuik. Een paar jaar geleden telde Hua Hin nul (0) drijvende markten en ineens waren er drie….Je kunt er hooguit een nieuwe riem of T-shirt aanschaffen, verder stelt het niets voor. De vergelijking met de Efteling gaan dus in gene dele op.
  Overigens telt Hua Hin wel meer megalomane projecten, zoal Venezia, Santorini en twee waterparken. De wal zal het schip wel keren, maar het blijft zonde van het geld.

  • Ruud NK zegt op

   Hans, Santorini en Venezia liggen beiden in Cha-am. Vanezia is op sterven na dood en er hoeft geen entre meer betaald te worden. Je kan wel kiezen uit verschillende attracties die geld kosten bij de ingang.
   Als je geen gebruik maakt van de attracties krijg je gratis een toegangskaartje, die 2 stappen verder weer wordt afgenomen.
   Ik ben er vorige week met een thaise vriendin geweest en incl. toilet bezoek waren er binnen 10 minuten uit. Ruim 70% van de winkelruimte staat leeg!
   Santorine is ook geen bezoek waard. Ik ben er overigens wel 2x geweest toen de toegang nog gratis was.

  • Frits zegt op

   Hans Bos,volgens mij ligt Santorini niet bij Hua Hin ,maar bij Cha Am

 10. jasmijn zegt op

  “dirkphan zegt op 27 januari 2015 om 11:45
  Deze floating market in Hua Hin heeft geen toegevoegde waarde op geen enkel gebied.
  De moeite niet waard om ze te bezoeken.”

  Inderdaad Dirkphan, deze floating market is inderdaad een flop.
  Ik ben daar verscheidene keren geweest met mijn Thaise familie, omdat die het beslist moesten zien.. haha
  Als zaterdag veel bussen volgeladen met Thaise mensen daar stoppen en dan gaan winkelen en eten dan is het net een kudde vee die achter elkaar aanlopen, waarna ze het op hun CV kunnen zetten dat zij daar zijn geweest en zo werken ze het lijstje af waar zij nog naar toe moeten..5555

 11. Kees 2 zegt op

  In Pattaya hoef je voor Floating Market als farang niet te betalen als je bijv je Thais rijbewijs laat zien, aldus is mijn recente ervaring.

 12. Thailand John zegt op

  Dag Alex je informatie is niet volledig, als je in het bezit ben van een Thais rijbewijs zijn er een aantal parken, atracties die de bezitter dan de Thaise prijs laten betalen.Maar niet iedereen doet dat.
  En ik ben het niet eens met uw verkondiging dat het gerechtvaardig is om voor de floatingmarket een dergelijke toegangsprijs te vragen. Dan kun je ook voor de shoppingmalls een toegangsprijs gaan vragen.
  Het is gewoon een centrum met winkeltjes en restaurants ..Dus betalen om te kunnen kopen en betalen om in een restaurantje wat te kunnen eten en dan ook nog het eten betalen. Maar ieder zijn muug. Ieder een kan zelf beslissen of die er naar toe wil of niet.Maar een vergelijking met ammusementsparken gaat fiaal manco.

  • Christina zegt op

   In Mimossa Pattaya hetzelfde farang 500 baht no way.

 13. Theo Claassen zegt op

  Vreemd, ik was laatst 20 januari ook met mijn vriendin, zoontje en haar moeder ook daar geweest en hoefde niets te betalen omdat ik met Thaise gezelschap was.
  Had al gezegd tegen mijn vriendien om voorop te lopen bij het binnengaan, heb zelfs niemand gezien..55555

 14. Bjorn zegt op

  Ik ben in December nog met mijn familie uit NL naar deze Floating Market geweest, toen vroegen ze ons ook al 200 THB entree per persoon. Ik heb de cassiere toen vriendelijk in het Thais vermeld dat ik al meerdere keren de Floating Market heb bezocht en nog nooit heb betaald, en dat ik dat nu ook niet van plan was. Geen probleem zei ze konden gewoon doorlopen!
  Zoals hierboven al vermeld deze Floating Market is een entree-prijs (voor Foreigner) echt niet waard.

 15. Marc Breugelmans zegt op

  Ik krijg reactie’s dat zoiets heel normaal is en dat we maar moeten betalen , we hebben tenslotte veel profijt dat we hier in Thailand kunnen wonen aldus enkelen.
  Wel ik vind dat wanneer barmhartigheid aan e pas moet komen je je geld veel beter kan besteden en niet om de zakken te vullen van een zakenman die persee vind dat we in zijn shoppingcenters als farrang moeten betalen , ik vind zo een discriminatie moeilijk te slikken !
  Diegenen die zich er niet aan storen en vinden dat ze door moeten gaan , die doen maar hee !
  Voor mij is dit heel storend even erg als die taxichauffeur die je voor een rit het dubbele aanrekent !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website