Waar kan ik een wegenkaart van Thailand kopen?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 augustus 2018

Beste lezers,

Weten jullie waar ik een wegenkaart van Thailand kan kopen, het gaat voornamelijk om de wegen van Pattaya via Bangkok naar Phetchabun. Tevens zou ik graag een plattegrond van Phetchabun willen kopen. Ik heb deze nergens kunnen bemachtigen.

Ik weet dat je een heleboel via Google maps kunt vinden maar uit ervaring weet ik dat dit niet altijd klopt omdat niet alles is geregistreerd of dat er omleidingen/afsluitingen zijn of opgeheven wegen.

Alvast bedankt voor de moeite.

Groet,

Dirk

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Waar kan ik een wegenkaart van Thailand kopen?”

 1. Bert zegt op

  grotere tankstations en boekenwinkel

 2. ergens in thailand zegt op

  Dag U moet eens gaan rondneuzen bij B2S shop en die heb je vaak bij Centra Plaza.
  Dat is echt een boekenhandel en je hebt er nog veel meer.
  mzzl Pekasu

 3. Cornelis zegt op

  Wat betreft de opmerkingen over Google Maps: ik denk dat de daarop beschikbare kaarten in de regel actueler zijn dan de gedrukte kaarten waar u naar op zoek bent

 4. Jack zegt op

  Soms vind je bij de 7 eleven kaarten van Thinknet die zijn redelijk goed.

 5. robert vereecke zegt op

  Kunikoniya, op het derde verdiep van Siam Paragon shopping Mall is de grootste boekhandel in Thailand en heeft en uitgebreid assortiment van buiten- en binnenlandse mappen en reisgidsen.
  PN MAP heeft nu gedetailleerde mappen van een aantal Thaise provincies onlangs uitgegeven.

 6. Bob zegt op

  In Pattaya jomtien bij foodmart en boekhandel big C sukhumvit of die van mij lenen surin2533@outlook.com
  In jomtien near complex

 7. Peter Van Lint zegt op

  Waarom geen GPS aanschaffen. De Nederlandse TOMTOM werkt perfect en correct in Thailand

 8. Patrick Deceuninck zegt op

  Google Maps werkt bij mij perfect tot op de meter en wegenwerken worden wel degelijk aangegeven. Heb mijn gsm in België gekocht en een Thaise kaart ingestoken wat het voordeel bied dat je de route beschrijving in het Nederlands krijgt wat zeer handig is .

 9. Rob V. zegt op

  Soms is een papieren kaart gewoon makkelijker/fijner, nadeel is natuurlijk wel dat deze geen actuele wijzigingen bevatten. Bij Google Maps zit het qua actualiteit doorgaans wel snor. De betee boekhandel verkoopt landkaarten: Asiabooks (zit door heel Thailand), Kinokunya (3 vestigingen in BKK).

  https://www.asiabooks.com/
  https://thailand.kinokuniya.com/

  Michelin had altijd uitstekende kaarten van Thailand in boek & in kaart vorm: goede balans van detail maar niet teveel ongein en plaatsnamen in het Thai schrift en Engels (makkelijk als je een Thai de kaart onder de neus drukt, dan kan die de Thaise naam lezen). Helaas al enige tijd geen nieuwe druk meer:
  https://www.asiabooks.com/michelin-tourist-and-motoring-atlas-thailand-12184.html

 10. Conny zegt op

  Bij de 7eleven

 11. hierendaar zegt op

  Aanemend (het is altijd handig duidelijke info te geven, janee=nietwaar?) dat U NU nog niet in LOS=landofsmiles bent:
  zowel in NL als BE en inmiddels ook online zijn er nog steeds gespecialiseerde reisboekhandels, die ook atlijd een assort aan in EUR vervaardigde kaarten hebben. Behalve de stad BKK/CMai/Pattaya meestal niet van andere Thaise plaatsen. Bvb verlag Nelles. Die zijn enkel in ons alfabet gedrukt en vaak redelijk gedateerd.
  In TH-bij elke boekhandel (ook de AKO-achtige keten en dat B2S van de Centran) en vrijwel elke boekhandel en de grotere pompstations hebben een rek met een gevarieerde voorraad kaarten-vrijwel altijd de door een staatsinstantie uitgegeven 77 chiangwat atlas-met enkele grote kaarten voor het hele land voor overzicht en dan 77 stuks per provincie. Meestal enkel in Thai-script, met goed zoeken+geluk zijn er ook 2 talige-die zijn duurder. Er staat een jaartal op-trek er daar 1 vanaf. Verder is er meestal nogal lukraak wat provincie en stadskaarten, meestal gecombineerd. Uiteraard voor de bekende toeristenoorden veel meer en meertalig. Er is ook een altijd heel actueel en jaarlijks bijgedrukt soort reisgids met naast de provinciekaarten (met meestal ook die van de hoofdstad, dus dat pet—, enkel centrum) in Thai lange verhalen+veel plaatjes van alle natuurschatten en have-to-see oorden, kost vaak maar 99 bt met vele reductiebonnen. Hiervoor moet je eerder in enkel Thaise boekwinkels zijn.
  En ja-er is al vele jaren googlemaps, meestal het meest accuraat-hoewel ook dat nogal kan verschillen per plek. Want wie doet er nog aan oud papier-alles op de smartfone graag!

 12. jack zegt op

  in elke 7/11 kun je wegenkaarten vinden.

 13. Nico Jong zegt op

  De apps maps.me en HERE WeGo zijn uitstekende kaartleveranciers voor de smartphone. De gratis kaarten zijn offline te gebruiken. Wel via de wifi de kaarten vooraf downloaden op je telefoon

 14. Phoe maa haa zegt op

  Een kaart als extra naast een uitvallende GPS is niet onbelangrijk, vooral in landen zoals Thailand.

 15. fred zegt op

  Ik hou ook van kaarten.Vooral als je een goed overzicht of idee wil hebben van waar je bent en of heen moet. In Pattaya is nog een boekenwinkel ik dacht in Soi Post Office waar ze allerhande kaarten hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website