Beste lezers,

Ik verhuis hoogstwaarschijnlijk rond april mei 2019 naar Thailand en ben gevraagd een keuken te upgraden van een luxe resort in het zuiden van Thailand. Personeel op te leiden en trainen, westerse gerechten en cuisine te leren maken etc etc. Een hele uitdaging. Een tijdelijke betrekking.

Graag zou ik willen weten van uwe Thailand kenners waar ik de beste producten/etenswaren kan gaan kopen voor de gerechten om mee te koken? Ik heb nogal wat verontrustende berichten op Thailand blog gelezen over pesticiden en giftige stoffen in etenswaren in Thailand? Ik wil de gasten niet vergiftigen natuurlijk? Vernomen van de eigenaar heb ik dat zijn vrouw de etenswaren op lokale markten koopt?! Resort is in de area Krabi.

Zijn er restaurant eigenaren of chefs die mijn zouden kunnen adviseren?

Keukenmaterialen zijn die daar te koop? En zo ja, waar kan ik de meest moderne keuken materialen in Thailand kopen, mocht er te weinig beschikbaar zijn in de keuken van het resort?

Is een maandloon van 50.000 baht ‘goed’ voor een chef? Krijg ook gratis eten drinken luxe accommodatie auto of motor ter beschikking. Mijn vliegreis van Bangkok naar Krabi wordt betaald. En een bonus na mijn betrekking.

En kent iemand een top notch duikschool in het zuiden van Thailand? Liefst in het Engels of Nederlands waar ik mijn opleidingen tot aan masterdive brevet kan gaan volgen. Is het daar in de omgeving mooi te duiken? Phi phi eilanden?

Na mijn betrekking ga ik ga 4 to 6 mnd rondreizen in Thailand (duiken is alleen al 2 mnd) en daarna minimaal 6 mnd rondreizen in Azië.

Groet,

M.

9 reacties op “Waar kan ik de beste producten/etenswaren kopen voor mijn restaurant in Krabi?”

 1. guido zegt op

  aankoop eten in de Makro in aonang of Krabi
  duiken veel mogelijkheden
  grtz

 2. Ilona zegt op

  Beste M,

  In krabi zijn 2 Makro’s dus ben je van alle gemakken voorzien wat betreft de keuken. Ook op de lokale markt kan je prima terecht voor ingrediënten.

 3. Peter zegt op

  Je moet er vannuit gaan dat alles onder het vergif zit , goed lang wassen is het enige.
  Het kan ook niet anders met deze temperaturen heb je veel last van ongedierte en ziektes.
  Het meeste wat ik gebruik haal ik bij de makro, daar heb ik nog wel een goed gevoel bij.

  Zeker geen prachtig fruit kopen op markten, het ziet er prachtig uit maar ook meestal bewerkt met formaline.

 4. M zegt op

  Zijn er ook recentelijk onderzoeken naar deze wantoestanden gedaan door erkende gespecialiseerde organisaties? Wordt door niet aangepakt? De eigenaar gesproken en die vertelde mij dat zijn vrouw in kopen doet op de locale markten. Ze hebben wel een Makro kaart. Prijstechnisch gezien zullen ze wel inkopen doen op de markt.
  Ik maak me best wel zorgen om de producten inkoop.

 5. stevenl zegt op

  Voor Nederlandstalig duiken, neem contact met mij op, [email protected]

 6. Sylvia zegt op

  Je kan veel kopen bij de makro maar het vlees dat je koopt heeft geen sticker die aan geeft hoe ver het over de datum is .dus let op .
  Is het over datum dan draai je er toch gehakt van en dat verkoopt prima .
  Waarom zijn er geen houdbaarheids stickers ?

 7. Jasper zegt op

  Alles is in principe verkrijgbaar, tot Australische sirloin aan toe. Kunt ook veel zaken online bestellen in Bangkok (of Phuket), er wordt op droog ijs door heel Thailand heen geleverd, wat je maar wil.
  50,000 baht is niet veel geld (je zou het er in Nederland niet voor doen), maar met de freebees erbij is het een aardig avontuur.
  Ik ben wel heel benieuwd hoe je de visa denkt te regelen. Voor het hotelwerk is per se een werkvergunning nodig, en 4-6 maanden rondtrekken moet dan op toeristenvisa die je niet in Thailand kunt krijgen.

 8. Stijn zegt op

  50.000bath naast kost en inwoning is riant in Thailand. Groenten en fruit is altijd vers. Of er insectiden worden gebruikt, weet ik niet. Duiken nabij Koh Tao is de moeite waard. Voor het halen van een brevet maakt het niet uit. Duikopleiding in Nederland is 100x beter.

 9. arnout zegt op

  The Dive is perfect voor duiken en met een super Nederlandse instructeur 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website