Beste lezers,

Wij gaan rondtrekken in Thailand en ik heb wel eens gehoord over betaalbare vakantiehuisjes die direct op het strand staan.

Toevallig zag ik laatst de film The Beach nog een keer met Leonardo DiCaprio, die sliep ook in zo’n huisje direct aan het strand.

Mijn vraag is bestaat dat nog en waar staan die? Weet iemand ook wat het ongeveer kost? Ik bedoel dus niet niet van die luxe bungalows, maar eenvoudige huisjes voor backpackers.

Is het ook veilig om daar te slapen? Graag meer informatie.

Erg bedankt en vriendelijk groeten,

Leonie

13 reacties op “Lezersvraag: Waar zijn huisjes direct op het strand in Thailand?”

 1. jm zegt op

  Hi Leoni
  Probeer eens wat te Google”n op Koh Lanta of in Krabi
  Ben een aantal keren met mijn vrouw op Koh Lanta geweest , heel erg leuk met een bungalowtje direct op het strand dus je wordt smorgens wakker en je stapt naar buiten zo het water in plus hele leuke strandwandelingen
  Krabi heeft een aantal stranden die alleen per boot te bereiken zijn met resorts en bungalows op het strand.
  De laatse keer op Phi Phi island” the beach” was jaren geleden een back packers paradise maar ik geloof dat het nu allemaal wat upscale resorts zijn
  Veel plezier

 2. loe zegt op

  Die huisjes/bungalows op het strand heb je nog overal in Thailand. Zelfs op een zeer commercieel geworden eiland als Koh Samui. Maar zeker ook op Koh Phangan.
  Prijzen verschillen per seizoen en in luxe.
  De goedkoopste doen nog wel 400-500 baht. De duurdere wel 3500-5000 baht per dag.
  Ik denk, dat een gemiddelde van 1500 baht realistisch is.
  Voor veiligheid kan geen garantie worden gegeven. Er wordt veel bestolen bijvoorbeeld,
  de laatste jaren.

  • b zegt op

   Op koh pagnan betaalde ik 5 eu per nacht …. als ik een tip mag geven ga weg voor de full moon party ….. dan is het niet leuk meer daar !

 3. Serge zegt op

  Wij sliepen afgelopen April in een bamboo hutje met fan op Koh Lipe, op het strand.
  Er was een zware storm ’s nachts, dus als je een back to nature kick wil, kan je die zeker nog vinden 🙂
  De uitbater was een Nederlander dacht ik. LipeBeachResort.com voor reservaties

 4. Isabelle zegt op

  Koh Phangan. Sri Thanu beach
  Seaview rainbow. http://seaviewrainbow.wordpress.com/

 5. jeffrey zegt op

  Wordt steeds moeilijker, zeker in de toeristische gebieden.

  Slapen in een bamboe hutje is leuk , maar let wel op dat de huisjes niet dicht bij elkaar staan en dat er geen olielampjes gebruikt worden.
  Wanneer er ’s nachts iemand met een olielampje in een kurk droog bamboe hutje naar binnengaat en het lampje valt om , staat bij een beetje wind , in no time alle bungalows in brand.
  Heb het meegemaakt op koh chang (5 doden).

  Ook een flinke storm kan het gehele hutje met bezittingen zo weg blazen.
  Koh samui gebeurt dit met enige regelmaat.

  Ik zou het zoeken in het verre zuidgebied van thailand.(bij Satun in de buurt.0 of met de grens van cambodja.
  Hier liggen nog 64 eilanden , waarvan het erg toerisctische koh chand.

  Ben vroeger nog met een vrachtboot naar koh tao bij satun gevaren en met de politie boot teruggebracht.Kreeg ook nog een jachtgeweer ter eigen beveiliging van de plaatselijke politie aangeboden gekregen.
  Echter thailand vanandert erg snel. Die tijd is geweest.

  14 miljoen toeristen per jaar die allemaal bereid zijn in 3 weken duizend euro uit te geven.

 6. Rob zegt op

  In de buurt van Chumpon (15km ) heb je een resort waar een aantal kamers naast elkaar op hoogte gebouwd is waarvan vanuit je bed over de zee kijkt.
  Vanuit de kamer kom via enkele trappen op het strand.
  Er is hier geen of nauwelijks toerisme en je kunt goedkoop eten in de kleine restaurantjes aan de straat. Je kunt hier ongeveer een paar honderd meter de zee in lopen met schoon water. Kosten zijn rond de 1000 bath per nacht voor twee personen.

  • martin zegt op

   Moderator: reageer op het artikel en niet op alleen elkaar.

 7. martin zegt op

  Er staan honderdduizenden hutjes op, en aan de stranden van Thailand. Als je nu even zegt, waar jij ongeveer gaat rondtrekken, kun je denkelijk ook precieze antwoorden verwachten. Dit is belangrijk, omdat Thailand honderd (duizenden) kilometer strand heeft – alle stranden kilometers van de vele honderden eilanden niet eens meegeteld. Anders gewoon kijken bij het I-Net van de toeristeninformatie van dat gebied in Thailand waar jij naar toe gaat.

 8. Roswita zegt op

  Ikzelf heb op Koh Chiang in een strandbungalow geslapen voor (toen) 18 Euro per nacht. Ook op Koh Samet heb je strandbungalows en dan vooral bij Ao Thian en Ao Cho, daar is het buiten het seizoen heerlijk rustig. En witte stranden voor de deur. Wij gingen ’s morgens in plaats van douchen rechtstreeks vanuit ons bed de zee in.

 9. Monique zegt op

  Kijk eens in Khanom, prachtige stranden, betaalbaar, niet te toeristisch aan de golf van Thailand.
  Diverse locaties direct aan en op het strand.
  Veel plezier!

 10. Hans zegt op

  Beste leonie,
  Ik weet niet wat jullie bestemming is. Op Koh Tao, Freedom Beach, En nog vele andere plaatsen aan de zee zijn volop huisjes in allerlei prijsklassen te vinden. Zeker bij rivieren en meren is het vaak goedkoper en niet toeristisch.
  Ik kan je wel een tip geven, waar je ook naar toe gaat.
  Wij vragen meestal aan iemand (bv. een taxi chauffeur) een betaalbaar resort . Wij nemen dan een huisje of kamer voor 1 of 2 nachten. (vaak kost dat meer als voor 1 week) Daarna huren wij een motor-bike.( Wij maken foto’s van deze motor waar de verhuurder bijstaat. Dit om schade die al aanwezig is te registreren.) Vervolgens gaan wij de omgeving bekijken. Vinden wij dan een leuk resort of een paar huisjes in een afgelegen baai. Daarna laten wij ons daarheen brengen met een taxi. Vaak halen zij je echter gratis op vanaf het resort.
  Mvg

  • Serge zegt op

   Nog vlug een tip.

   Als je kiest voor een afgelegen locatie, weet dan dat je beperkter bent in keuze qua transport en/of catering. Dineren op een resort is meestal duurder dan “street” food


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website