Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin wil westerse ogen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 april 2018

Beste lezers,

In Thailand wordt er behoorlijk wat gesleuteld aan het uiterlijk. Mijn vriendin heeft eerst haar neus laten doen en nu, na een paar jaar, wil ze westerse ogen. Ze heeft nu een beetje spleetogen, zoals je wel meer ziet in Isaan.

Volgens haar kost een dergelijk operatie 10.000 baht en zitten er weinig risico’s aan. Ik heb mijn twijfels. Ik vind het onzin en straks gaat er wat mis (garantie tot aan de voordeur).

Hoe denken anderen daar over? Heeft jouw vrouw of vriendin ook wat aan haar ogenleden laten doen? Ging dat goed? En is het er mooier op geworden?

Groet,

Patrick

15 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin wil westerse ogen”

 1. Jacques zegt op

  Ik vind het juist aantrekkelijk dat de Aziatische mensen er ander uitzien als de westerse mensen. Dat is bij u mogelijk ook aanwezig. Dat uw vriendin dit graag anders heeft is een state of mind. Als dat in het hoofd zit heeft dat een grondslag waar ze niet makkelijk vanaf te brengen is. Haar neus is al behandeld en mogelijk is dat in naar contrast met haar ogen. Die beoordeling is natuurlijk aan jullie. Dan is het te begrijpen dat ze haar ogen ook aangepast wil hebben.
  Je krijgt wel een vriendin met een ander aanzien en dat deze operaties een risico inhouden dat is natuurlijk altijd aanwezig. Dit geldt voor alle operaties. Mogelijk dat er nog meer gaat volgen zoals een borstoperatie want als je niet tevreden bent met jezelf dan is er veel te verbouwen. Inderdaad de adviezen zullen ook maar tot aan de voordeur gelden. Succes met jullie beslissingen en mag spijt niet deel worden van het resultaat.

 2. VMKW zegt op

  Moderator: Graag alleen de lezersvraag beantwoorden.

 3. bart zegt op

  Beste, Patrick.

  Mijn vriendin wou een wat meer westerse neus, zelf vond ik haar neus prima zoals die was. Maar aangezien zij dit erg graag wou heb ik het toch voor haar betaald, zij was er erg blij mee en dat is ook wat waard. Ik vraag me alleen wel af of 10.000 bath niet erg weinig is, ik betaal liever wat meer als ik weet dat het bij een goede kliniek gedaan wordt.

  Mvg. Bart

 4. Fransamsterdam zegt op

  Hoe ik daar over denk? Als er geen medische reden of noodzaak is, ben ik persoonlijk geen voorstander van een medische ingreep.
  Maar daar denken ze in Thailand heel anders over.
  En je houdt ze toch niet tegen.
  Dus misschien is begeleiden en een oogje in het zeil houden en weten wat er waar gaat gebeuren uiteindelijk verstandiger dan demonstratief de andere kant uitkijken.

  • Tino Kuis zegt op

   citaat:

   ‘Maar daar denken ze in Thailand heel anders over.’

   Beste Frans,

   Kijk, daar komen nu die ideeën vandaan: in Thailand is alles anders, heel anders, heel erg anders.
   Lang niet altijd waar.

   Aantal kosmetische ingrepen per jaar per 1000 mensen (cijfers uit 2010) Zuid-Korea het hoogst met iets meer dan 13, Nederland 6 en Thailand 2.

   Nederland heeft dus 3 maal zo veel kosmetische ingrepen als Thailand. OK? Kost ook een paar centen.

   http://www.dailymail.co.uk/health/article-2271134/15million-people-plastic-surgery-world-just-year–SOUTH-KOREA-leading-way.html

   Maar verder ben ik het met je eens wat je eigen houding moet zijn. Opletten maar niet verzetten.

   • Fransamsterdam zegt op

    Dank voor de getallen. Ik zou met dit voortschrijdend inzicht nu schrijven: Maar daar denken ze in Thailand heel anders over, om over Nederland nog maar te zwijgen.

 5. Henk zegt op

  Hier woonde een superknappe Thaise meid van rond de 30 jaar .Ook zij liet eerst haar ogen opereren en vervolgens ook haar neus .Wat eens een mooie Thaise dame was met een supervriendelijk uiterlijk was na 2 operaties totaal verdwenen .Het paste eenvoudigweg niet bij haar .Door de operaties was het lieve uiterlijk 100% verdwenen .Persoonlijk vind ik ook dat je in een gezond lichaam niet gaat snijden met alle risicos die er zijn .Mensen moeten eens (ook in Thailand) tevreden zijn met hun uiterlijk .

 6. Leo Th. zegt op

  Ben het eens met voorgaande reacties maar wil toch nog eens benadrukken dat, zeker bij plastische chirurgie, je niet kan verwachten dat je voor een dubbeltje op de eerste rang zit. Goedkoop kan achteraf wel duurkoop blijken dan wel een teleurstellend resultaat opleveren. Het genoemde bedrag van 10.000 Bath lijkt mij voor een dergelijke ingreep erg laag maar ik geef toe dat ik er onvoldoende kennis over hebt. Laat je vriendin zich zeer goed informeren en niet zonder meer voor de goedkoopste optie gaan!

 7. Jasper zegt op

  ALs die 10,000 baht uit jouw zak moeten komen…. Ik vind mijn vrouw mooi zoals ze is, met kleine oogjes, en een platte brede isaanneus. Niks mis mee.
  Als ze dat wil veranderen werkt ze er zelf maar voor.
  En daarbij: eventuele kinderen zien er gewoon toch echt uit als een produkt van de mama en papa VOOR de operatie.

  In ons geval mag ik met trots zeggen dat er sprake is van een gelukte Luck-krueng.

 8. Rob V. zegt op

  Het is haar geld en dus haar beslissing. Maar zelf zou ik niet vrolijk worden van het idee. Mijn liefje zij eens dat ze operatie aan haar neus overwoog. Ik vertelde haar dat ze een mooie neus had, niets mis mee en dat ik niet blij zou worden van een ‘westerse’ neus. En dat er bij snijden of prikken in het lichaam altijd risico’s zijn (zwellingen, littekens, allergische reacties, je looks op de langere termijn). Maar ik vertelde haar ook dat het haar lichaam was en haar zelf verdiende centjes dus dat ze het zelf moest weten. Na een paar weken kwam ze er op terug en zij dat het van haar niet hoefden. Enkele jaren later nog eens gevraagd hoe ze er over dacht. Haar reactie was dat ze eigenlijk wel tevreden was met hoe ze er uit zag en dat de voorbeelden van mislukte of tegenvallende resultaten die ze voorbij had zien komen reden genoeg was het nooit meer te overwegen.

  Dus doe wat mij normaal lijkt in een relatie: vertel jouw mening maar uiteindelijk is het aan haar. Vraag haar desnoods wat ze er van zou vinden als jij voor cosmetische redenen ergens in je lichaam het mes zou willen laten zetten (om beide eens in elkaars schoenen te staan, in ee goede relatie verlaats je je in de ander).

  De prijs lijkt me wat laag. Als ik Google op “Blepharoplasty (double) eyelid” dan zie ik bedragen van 30-40 duizend baht voorbij komen. En om nu een operatie te laten doen in een steegje door een bijklussende slager lijkt me niet verstandig.

 9. Paul zegt op

  Ik werd verliefd op het mooie Isaan gezicht. Dat wil ik blijven zien. Nauwelijks neusbrug en Aziatische
  ogen (links ietwat loensend). Prachtig! Aanpassing operaties ben ik niet voor. If it ain’t broke dont fix it.

 10. Luit zegt op

  Je bent voor haar gevallen hoe ze er (origineel) uit ziet denk ik? Draai het eens om hoeveel van die Thaise schonen willen de Farang niet veranderen in doen en laten, dat laat je toe of niet.

 11. chris zegt op

  Bij mij om de hoek woont (of woonde) een Thaise vrouw, rond de 45, geen model maar wel een leuk uiterlijk, maar veel roddelen, gierig en alltijd profiteren van anderen (manlief moest al zijn geld afgeven en had zelf nauwelijks wat te besteden) zonder zelf ook maar een keer bij te dragen. Manlief werkt aan de andere kant van Bangkok en komt niet alle dagen thuis. Met een kleine baan, het salaris van haar man en met wat leningen her en der (die ze niet altijd afbetaalt) heeft ze ook wat plastische ingrepen laten plegen in het afgelopen jaar. Moet eerlijkshalve toegeven dat ik de verbeteringen niet zie. Haar nieuwe vriend, die telkens vaker langskwam en ook bleef slapen, blijkbaar wel. Afgelopen weekend heeft ze haar man opgebeld dat ze een ander heeft en is met de noorderzon, in het holst van de nacht vertrokken.

 12. Kees zegt op

  Niks mis met corrigerende plastische chirurgie. Ik kan me best voorstellen dat sommigen een andere neus willen, dat de oogleden na bepaalde leeftijd wat opgetrokken worden of dat men het vel weer wat strak trekt hier en daar.

  In Thailand heeft dit echter, zeker ook onder jonge vrouwen, absurde vormen aangenomen. Mensen waar helemaal niks mis mee is die zich laten verbouwen, terwijl het echte probleem – innerlijke onzekerheid en het hunkeren naar status en aanzien – niet verholpen wordt. Het is immens verslavend. Die meiden maken elkaar helemaal gek. Het is een beetje de nieuwe Louis Vuitton tas…’als mijn vriendin een neus heeft gedaan moet ik ook anders lijd ik (letterlijk) gezichtsverlies’. Meestal ziet het er niet uit…een Aziatisch gezicht dat zodanig verbouwd is dat het Westers moet lijken. Het is natuurlijk haar eigen zaak zolang het haar eigen geld is, maar dat is wellicht niet het geval. Volgende is een paar tattoo wenkbrauwen, een stel grote tieten – wellicht na een aantal jaren nog wat verder opgepompt naar een volgende cupmaat – en een abonnement op de botox kliniek. Ik ken een paar Thaise dames, in de 40 dus al wat ouder, met van die strakke opgeblazen koppen; het ziet er echt niet uit. De hopeloze onzekerheid straalt er af terwijl zij denken er leuk uit te zien. En dat terwijl het echt leuke dames waren om te zien voor ze met die flauwekul begonnen.

  Je moet het zelf weten maar ik zou me vooral zorgen maken om de geestelijke stabiliteit van je vriendin met betrekking tot haar motieven deze ingrepen te laten doen.

 13. bert zegt op

  Wij hebben een kennis waarbij het helaas verkeerd is gegaan in zo’n goed (kope) kliniek.
  Had haar neus laten doen en helaas is er een ontsteking opgetreden.
  Geluk voor haar dat ze in NL woont, dus de reperatie wordt betaald door de zorgverzekering.
  In TH zou dat (voor de meeste) onbetaalbaar zijn, zij is al meer dan 25x keer in NL naar het ziekenhuis geweest, en nu 12 jaar later nog steeds niet helemaal goed en pijnlijk.
  Moet nog minimaal 10 keer terug.
  Bezint eer ge begint en zoek een goed ziekenhuis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website