Beste lezers,

Wie heeft er ervaring met het opening van een vreemde valuta (THB) rekening als particulier bij een Nederlandse bank? Ik heb een beetje zitten Googelen maar bij de één moet je een zaak hebben, bij de ander kan het weer niet in Thaise Baht, bij weer een ander kon het eerst wel maar nu niet meer.

Wie weet waar dit momenteel nog kan als particulier?

Groet,

Frans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Vreemde valuta (THB) rekening als particulier bij een Nederlandse bank?”

 1. johank zegt op

  Gewoon Revolut nemen, perfecte rekening/App.
  Heel veel mogelijkheden, met vele “mandjes” die je kan aanmaken, ook de Bath, ook crypto’s zelfs.
  Wanneer de Bath laag staat(of wat voor een andere valuta) inkopen, laten staan, en als hij hoog staat weer gebruiken/verkopen.
  Je kan natuurlijk ook makkelijk € overmaken naar een Thaise rekening.
  Alles heel overzichtelijk met een app.en met een fysieke kaart.
  Ook voor een veel beter tarief, (dan Ned. banken en W.U.) geld over maken naar Thailand.

 2. Tombang zegt op

  https://www.businessinsider.nl/simpel-je-euros-omzetten-naar-andere-munt-no-way-2/ kijk hier eens en anders kijk eens naar Revolut is een online bank in Engeland, ben er zelf net mee begonnen en kan daarom nog geen ervaring delen maar weet al wel dat ik er ook Thaise baht kan parkeren.

 3. FilipDM zegt op

  Je kan een rekening openen bij de BNP Parisbas. Heb dit ook gedaan.

 4. Frans zegt op

  dank jullie voor de adviezen!
  Het gaat om het afdekken van een gedeelte van het valutarisico voor de aankoop van een nieuwbouw condo in Thailand,Deze wordt over ongeveer een jaar opgeleverd en ik heb tot die tijd dus een valutarisico welke ik (gedeeltelijk) wil afdekken. De Baht is weer sterker aan het worden t.o.v. de euro, als dit zo doorgaat wordt de condo voor mij dus duurder. Het gaat om een behoorlijk bedrag dus doe ik het liever niet bij een online bank, ik heb inmiddels een aanvraag gedaan bij BNP Paribas maar vraag me af of dit als Nederlander kan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website