Vraag over TV kijken in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 september 2023

Beste lezers,

Ik heb een vraag over tv kijken in Thailand. Mijn nieuwe huis iets buiten een klein dorp tussen Udon Thani en Khumpawapi is bijna gereed voor bewoning. Stroom is nu aangelegd tot aan de straat voor de woning. Er is nog geen tv-kabel.

Ik ben een leek op tv en internetgebied, in Nederland had ik nog een 30 jaar oude beeldbuis tv. Nu heb ik een nieuwe tv in bestelling, een Q-led smart tv van Samsung.

Ik spreek geen Thais en in mijn Thaise omgeving hebben ze veelal een grote lompe schotel naast het huis. Een 500 meter hier vandaan heb ik al eens mensen van True bezig gezien met een kabel denk ik.

AIS promotieteam was hier toevallig komen kijken en vroegen 3.000 baht voor een kabel en 600 baht per maand voor een TV abonnement en ze hadden het over een router of zoiets.
Ik wil hier Nederlandse tv kunnen kijken en soms een film en documentaires omdat beeld en geluid toch wel geweldig is op zo’n nieuwe tv. Via telefoon of computer is geen optie.

Kortom, waar moet ik zijn en wat zijn de kosten per maand, of per jaar, en wat heb ik nodig om optimaal van mijn nieuwe tv te kunnen genieten?

Bij voorbaat dank.

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

25 reacties op “Vraag over TV kijken in Thailand”

 1. Michel zegt op

  Hoi Jan,

  bij een nieuwe smart tv zit een heel arsenaal aan apps zoals Netflix, HBO, Disney etc. om van alles te kunnen kijken. Je hebt dan wel voor elke app een abonnement nodig en loopt al snel in de kosten. Vandaar ook de router want je zal ook internet nodig hebben om alles binnen te kunnen halen.

  Om dan ook NPO te kunnen zien of bv. Veronica zal je een VPN nodig hebben en zal de app ook aanwezig moeten zijn op de smart tv. Dit kan dan wel weer makkelijk met een laptop maar die heb je niet. Internet en wat kennis dan ook wel handig en nodig.

  Een schotel heb ik geen verstand van verder. Zag weleens een soort van tv kastje voorbijkomen op Facebook met allerlei buitenlandse zenders icm met een abonnement en internet (ook in Thailand) maar volgens mij zijn deze illegaal.

  Succes

 2. Heere zegt op

  Misschien kun je het op dezelfde manier oplossen als ik. Ik heb hier uiteraard internet in mijn urbanisatie glasvezel zelfs en er is satelliet tv met hoofdzakelijk Engelse en Spaanse zenders. Ik heb geen dure abonnementen maar ik heb mijn laptop aangesloten op mijn smart tv bij de speciale kabel en ik bekijk BVN via mijn laptop op de Smart TV. Je kunt je ook abonneren op NPO Plus . Dat kost je hooguit een paar euro p.m.en dan kun je dus ook Nederlandse zenders bekijken.
  Natuurlijk heb ik ook een Soundbar er bij gekocht omdat zo’n mooie tv ook een mooi geluid verdient. Verder kijk ik vaak op mijn andere smart tv met een nog grote beeld in de slaapkamer naar rustgevende YouTube filmpjes met bijvoorbeeld rondleiding door Granada of dat kan van alles zijn. De meeste YouTube filmpjes zijn gratis in ruil voor reclame maar daar kun je snel doorheen zappen. Of een abonnement op YouTube nemen.
  Maar er zitten hier vast wel echte tv kijkers bij die nog veel betere tips zullen geven… Een goede vriend van mij die daar woont kijkt ook veel BVN tv maar dan via de satelliet
  succes

  • Soi zegt op

   BVN is al sinds lange tijd niet meer via een satelliet dus schotel te ontvangen maar als streamingdoenst online: https://www.bvn.tv/

 3. Wil zegt op

  http://www.eurocom.asia
  [email protected]
  Tel. 0848687688.
  Pattaya/Chonburi.
  Erg behulpzaam, regeld alles.
  Succes.

  • Soi zegt op

   Eurocom.asia is bedoeld voor de Duitse/Oostenrijkse en overige Duitstalige expat, gepensioneerde en long stay toerist onder ons, en is van dezelfde firma als https://nl.eurotv.asia/

 4. Soi zegt op

  Beste Jan, Op Thailandblog is alle informatie over NL-TV kijken in Thailand te vinden via: https://www.thailandblog.nl/?s=TV+kijken+in+Thailand&x=36&y=12

  Die grote lompe schotels aan de muur is nergens meer voor nodig, stamt nog uit een voorbije glorie, en je kunt er enkel Thai gerichte zenders mee ontvangen, (plus honderden andere onnodige kanalen). Je spreekt geen Thai dus heb je er niks aan.

  AIS biedt jou aan een internetkabel te trekken dus maak er gebruik van. Die 3K baht zijn de kosten niet, evenals dat internetabonnement van 600 baht per maand. Ik zou er niet op bezuinigen, zeker niet als je wat achteraf woont. Voor wat bahts extra baht biedt AIS daarnaast een uitgebreid aanbod met heel wat streamingdiensten. Vraag naar Engelstalige documentatie/informatie. Overigens heeft jouw nieuwe smart TV ook vele aardigheden in petto. Die komen tevoorschijn nadat AIS de internetverbinding heeft ingesteld.

  Ik heb zelf een abonnement op EuroNL-TV. Je krijgt 13 Nederlandse en 10 Vlaamse Tv-zenders, 10 Duitse (waaronder Arte), 6 Engelse, 3 filmkanalen, 4 Ziggosport-, 3 ESPN- en 2 Eurosport- kanalen, en nog enkele meer. Kortom: een groot aanbod en tot een week terug in de tijd te bekijken.
  Je ontvangt jouw Tv-uitzending op je PC of laptop en indien gewenst via een HDMI-kabel naar jouw nieuwe smart-TV. Tevens krijg je de mogelijkheid van TV kijken op je tablet en smartphone. Wil je niet jouw pc of laptop op je TV aansluiten, kun je bij EuroNL-TV een Android box aanschaffen. Zie verder: https://nl.eurotv.asia/ Kosten ongeveer 750 baht per maand bij een jaarabonnement met 1 maand gratis. Betalen via een Thai bank overschrijving. Het grote voordeel van EuroTV is dat je alle programma’ s, dus ook van de 3 filmkanalen, kunt opnemen op je PC pf laptop. Heb je een snelle, (ik zei de gek heb een i7,) dan gebeurt dat in een mum van tijd. Allerlei series en/of documentaires en of sportevenementen etc. zijn zolang je wilt op je gemak op elk gewild tijdstip terug te kijken.

  Je kunt ook een abonnement nemen op Canaldigitaal. Maar die vraagt naar een NL-adres, bv van familielid of een goede kennis. Betalen gaat via een NL-bankrekening. Canaldigitaal is ongeveer even duur, heeft enkel een uitgebreid NL-aanbod, plus ESPN, VRT, Canvas en BbcFirst. Ook tot een week voordien terug te kijken, maar voor dezelfde filmkanalen dient per film apart betaald. Verder verloopt het opnemen van programma’s via hun eigen server, dus niet zelf te downloaden. Zie verder: https://www.thailandblog.nl/?s=Canaldigitaal&x=27&y=6

 5. Ben oostindien zegt op

  Beste Jan ik kan me bellen voor informatie over op
  Een gemakkelijke manier tv kijken .groetjes Ben 092054741

 6. Jos K. zegt op

  Nederlandse tv is niet te ontvangen, ook niet meer (BVN) via de schotel.
  Kabel tv is beschikbaar in toeristische gebieden (geen Nederlandse zenders)

  Blijft over: internet.
  Dat is mogelijk met die mooie televisie die u heeft aangeschaft.
  Maar het is eigenlijk geen tv, het is een computer.

  Er zijn maar een beperkt aantal Nederlandse zenders te bekijken via internet, via de website Nederland.tv bijvoorbeeld.

  Om andere Nederlandse tv te kijken op de smart-tv moet u bepaalde programma`s (apps) downloaden, abonnement afsluiten (bijvoorbeeld iptv / ziggo / kpn/ discovery / filmland enz) en u moet een VPN (abonnement) verbinding maken met een europees land, want al deze zenders worden buiten de EU geblokkeerd.
  Ik ben bang dat u hulp moet inschakelen om deze klus te klaren als u geen verstand heeft van “computers”

  Groet,
  Jos K.

 7. Dutchjohn zegt op

  Dag Jan,
  Ik woon óók buiten een dorp in de Isan. True internet heeft voor mij ± 900mtr glasvezel aangelegt op voorwaarde van minimaal 1 jaar abonnement. Als TV provider: https://nl.eurotv.asia/. Gebruik dit al vele jaren zonder grote problemen.
  Suc6,
  Dutchjohn.

 8. Wim van Beveren zegt op

  Eurotv zeker de beste
  alle Nederlandsem belgische en duitse zenders, 3 x filmnet. 10 x sportzender
  Aljazeera en BBC news
  probeer het een Maand niet betalen dan stopt het vanzelf

  https://nl.eurotv.asia/

  • Barry zegt op

   Inderdaad euro tv Alle Nederlanders zenders incl Ziggo en ESPN plus vele buitenlande zenders en filmkanalen je hoeft niks te missen van wat je in NL gewend bent.
   Alleen zal het voor iemand die niet thuis is in de internetwereld lastig zijn om de app op zijn smarttv te downloaden indien mogelijk Marek van eurotv kan hier behulpzaam zijn

 9. Hennie zegt op

  Jan
  Ik heb zelf vorig jaar 5g in mijn huisje laten aanleggen je hebt dan erg goed en snel internet
  299 bath bij 3bb en dan heb je ruim voldoende snelheid .Een schotel is alleen voor thaise televisie te kijken
  verder zijn er zat mogelijk heden om tv te kijken ik weet niet of je in nederland ook een tv abo hebt? die kan je hier ook gebruiken alleen met tussen komst van een vpn ik hoop dat je iets hebt aan mijn antwoord

  groetjes Hennie

  • Soi zegt op

   Neem van 3BB een abonnement GigaTV voor 108 baht per maand en je hebt tientallen Thaise zenders plus die schotel kan van je muur af.

  • Ann zegt op

   5G gaat vanuit een mobile serviceprovider zoals Truemove,deze heb ik zelf ook.

 10. Frank zegt op

  Beste Jan,

  Wij hebben net een gloednieuwe vrijstaande woning betrokken in Korat. Wij hebben daar uitstekend internet en goede WIFI.
  Ik heb in Thailand een nieuwe LG smart TV gekocht.
  Ik heb een abonnement in NL op Canal digital en dat kost ca € 15 / maand.
  Via Googkle kan je dan inThailand inloggen op Canal Digitaal en dan krijg je bij de volgende keer inloggen automatisch een veld van Canal te zien, waarop je dan alleen maar hoeft te klikken en dan heb je NL TV inclusief de commerciele zenders. Werkt bij mij dus uitstekend.

  Verder heb ik dan ook nog een NL netflix abonnement van eveneens ca. € 12/maand waarop je dus gewoon NL ondergtitelede fimls etc kunt bekijken. Sommige films hebben alleen een Engels ondertiteleing omdat je buiten Europa zit, maar vele films etc zijn gewoon NL ondertiteld.

  Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

  Vr. Groet
  Frank

 11. Pieter zegt op

  Beter om 3BB glasvezel te nemen. Kost ook ongeveer dat bedrag van 600 B/maand, maar is heel goed en handig TV kastje erbij met veel streaming opties en zenders. Ons bevalt 3BB (in San) heel erg goed.
  AIS schijnt hier en daar problemen te geven.
  Maar…. dat geeft je geen Ned. zenders. Je enige optie is een IPTV kastje dat TV zenders via internet binnenkrijgt en ze dan via HDMI kabel naar je tv stuurt. Vraag bij electro winkels naar IPTV opties. Het is soms wel wat lastiger aan de praat te houden en de IPTV provider kost ook wel iets per maand.

 12. Lenthai zegt op

  Je hebt een internet aansluiting nodig. Weet niet welke provider in jouw buurt is. True, 3BB en TOT kunnen dat bij je aanleggen. Die hebben daar ook TV bij, maar geen nederlandse. Wil je dat dan is EuroTV een oplossing, maar is niet goedkoop.

 13. teun zegt op

  Jan,

  Er komt ook geen kabel voor je TV. Het wordt een “lompe schotel” voor Thaise TV-zenders (zelf te laten aanleggen). En voor eventuele Nederlandse TV zenders ben je aangewezen op het internet (provider tegen betaling uiteraard, zoals bijvoorbeeld Euro TV).

  • Soi zegt op

   Die lompe schotel is totaal onnodig en overbodig. Als je internet hebt, heb je dus ook een abonnement bij AIS of TRUE of 3BB om de grootste providers maar eens te noemen. Overigens is AIS bezig 3BB over te nemen. Elke provider heeft een uitgebreid TV-aanbod. Heb je internet dan kun je Netflix, HBO, Disney, etc. streamen. De apps hiertoe zitten al ingebouwd in de smart-TV’ s, maar zitten sowieso in het androidkastje van de provider. 3BB levert zo’n kastje voor 108 baht per maand. Neem vervolgens een abonnement op een aanboeder NL-TV. https://nl.eurotv.asia/ Je kunt ook gratis online naar https://www.bvn.tv/ kijken, of een goedkoop abonnement op NL Ziet, e.d. Tel je de baht-kosten van een provider, plus abonnement Thai TV en die van NL-TV samen, dan nog ben je goedkoper uit dan een Ziggo of KPN pakket in NL. Nederlanders moeten altijd zeuren over de kosten voor iets, het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang, een ander het werk laten doen, en klagen dat het allemaal te dun of te dik is.

 14. Rob Jacobi zegt op

  Koop een VPN abonnementen kijk op nlziet.nl alle zenders die je in nederland ook keek. Ikzelf heb een abonnement op bitdefender alsook de van van hen. Dan heb je twee vliegen in een klap. Een uitstekende virusscanner alsook vpn. Deze kun je dan gebruiken op je telefoon, tablet,computer, laptop en TV
  .

 15. KhunTak zegt op

  Beste Jan,
  neem ook even contact op met 3BB.
  Weet natuurlijk niet of die bij in de buurt internet e.d. aansluiten, maar dat is een kwestie van bellen.
  Hele goede service en goed internet. Betaal zelf 749 B. voor 1000/ 500 download/upload.
  Dan de kwestie NL tv kanalen.
  Zelf heb ik een kastje met NL tv en die kanalen die mijn interesse hebben.
  Mocht je interesse hebben, dan bij deze geef ik jou een link naar een website.
  Hij geeft hele goede service en een zeer betaalbaar pakket. Is er een probleem, dan belt hij jou zo snel mogelijk. Wel zo handig.

  https://mrmajesticnl.jouwweb.nl/contact

 16. sjeng zegt op

  Beste Jan,
  hier ten lande heeft men geen kabel tv zoals je gewent was in Nederland.
  Je kan wel een abonnement nemen op TRUE maar dan heb je geen Nederlandse zenders, maar hoofdzakelijk Thaise zenders die je ook met een eigen schotel kunt ontvangen via de satcom 5 satelliet, dit is gratis.
  Wil je Nederlandse zenders dan moet je naar het internet, bijvoorbeeld euro TV kost 800 thb per maand maar dan wel Nederlandse, Duitse, Belgische zenders en veel sportzenders zoals ziggo, eurosport, via play. Ook kun je downloaden en 2 weken terugkijken. effe googelen op het net en je kunt je verder informeren.
  succes.

 17. Jan zegt op

  Dank allen, als digibeet hoop ik dat ik er met jullie gegeven informtie wel uit zal komen.
  Vrgr, Jan

  • Soi zegt op

   Beste Jan, als jij jezelf digibeet noemt dan wordt het tijd dat je daar wat aan doet, anders ga je tzt alle aansluiting op je leefwereld missen. Jij bent zelf in TH gaan wonen en de NL-overheid zal met met jou digitaal communiceren. Wees maar blij want dat gaat snel, accuraat en up to date. De TH overheid gaat idem steeds meer online diensten aanbieden om jouw verblijf in dit land te legaliseren. Banken, winkelbedrijven, dienstverlening, hotel- en reisboekingen: het speelt zich allemaal af via laptop, tablet en/of PC. Hoeveel gepensioneerden in Thailand hebben hun partner wel niet online gevonden?
   Online is alle informatie te vinden die jouw leven en bestaan gemakkelijker maken zoals je nu zelf hebt ervaren met jouw vraag via Thailandblog over een simpel onderwerp als TV kijken in Thailand. Omdat het kijken van TV via een smart Q-led apparaat al volledig een digitale gebeurtenis is daagt het uit om alle mogelijkheden te onderzoeken. Een NL-website als https://www.seniorweb.nl/ helpt daarbij. Wordt lid en volg daarna de voor jou benodigde online cursus(sen). https://www.seniorweb.nl/cursussen/online-cursussen

 18. Rpy zegt op

  Hallo, indien je internet hebt kun je het beste iptv aanbieders opzoeken. Op je smart tv kun je apps zetten om via deze aanbieders tv van over heel de wereld bekijken.is niet legaal maar wel goed en goedkoop. Andere manier is bv een abonnament bij kpn af te sluiten. Is wel legaal maar ook duur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website