Beste lezers,

Ik had gisteren op de site van de ANWB visa service gekeken naar de voorwaarden voor de aanvraag van een non immigrant o visa. Volgende tekst kwam ik hier tegen:

Aantoonbare financiële zekerheid. Een recent bewijs van pensioeninkomsten is nodig (bijv. een bankafschrift). Een kopie van een recent bankafschrift waarop een storting van een pensioeninkomen van minimaal € 1.250,00 per maand zichtbaar is. Als het inkomen niet toereikend is, dan moet een aanvulling middels een bewijs van een spaarrekening worden aangeleverd.

Is het inderdaad zo dat de voorwaarden voor de aanvraag van een Non Immigrant O visa zijn veranderd? De website van de Thaise Ambassade biedt hierin geen duidelijkheid. En hoe hoog moet die aanvulling dan wel zijn?

Is iemand hiermee bekend, heeft iemand dit al meegemaakt?

Zelf heb ik geen pensioen inkomsten maar een WIA uitkering van het UWV. Wordt dat dan nu ook niet meer geaccepteerd?

Groet,

George

23 reacties op “Lezersvraag: Voorwaarden voor aanvraag Non Immigrant O visa veranderd?”

 1. tooske zegt op

  Ik denk dat je als ongehuwde een inkomen van € 1850,– per maand (THB 65.000,–) moet aantonen.
  Dus met € 1250,– kom je er niet.

  • Cornelis zegt op

   Nee, je denkt verkeerd. Dat is het inkomen dat je moet aantonen voor de zgn. Retirement Extension vah het visum. Voor de non-immigrant O visum geldt een ondergrens van 600 euro p/m, zie ook http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visum-aanvragen
   Let op dat waar er over afschriften met een positief saldo wordt gesproken, er naar mijn ervaring bij de Ambassade in Den Haag ook nog een ondergrens werd gesteld. Ik voldeed ruimschoots aan de inkomsteneis, maar moest eerst het volgens de ambassademedewerker te lage positieve saldo ophogen tot boven de 500 euro. Ik kon terug naar huis, want het nieuwe afschrift kon pas de volgende dag worden uitgeprint…….

   • george zegt op

    beste Cornelis

    Wanneer had je die aanvraag gedaan en moesten die inkomsten inderdaad uit pensioen bestaan?

    • Cornelis zegt op

     Januari van dit jaar. Het gaat om inkomen, of dat nu pensioen is of niet, lijkt me.

   • willem zegt op

    Cornelis,

    U heeft de informatie over 600 euro verkeerd gelezen. 600 euro is alleen correct als iemand met zijn partner gaat. Voor alleengaanden geld nog steeds het dubbele,

    Citaat:

    “Heeft een partner geen inkomsten dan dient het inkomsten bedrag minimaal 1200,- euro te zijn”

 2. fred steinkuhler zegt op

  U kunt dit tevens bij de anwb navragen.
  Zou dit per email of schriftelijk vragen, zodat u een en ander
  op papier heeft.
  Sterkte

  • Cornelis zegt op

   Je hebt er weinig of niets aan e.e.a. op papier te hebben van de ANWB. Het gaat om de regels van de Thaise immigratiewetgeving, en over de toepassing hier in NL beslist alleen de Ambasssade, c.q. het Consulaat.

 3. willem zegt op

  Een inkomen van € 1250 is zeker onvoldoende. Wellicht 10 jaar geleden toen de Baht nog op 51 stond, maar dat zijn ‘lang vervlogen tijden’.

  • Rene zegt op

   Dat hangt van je bestedingspatroon af, en waar je verblijft.
   Om te stellen dat het ‘zeker onvoldoende is’ is volkomen onjuist. Ik kom met minder uit ……

 4. Jacquess V zegt op

  De site die je via de ANWB bereikt is http://visumcentrale.nl/. Hier wordt gesproken over een Non-Immigrant O (leeftijd 50+).Op de site van de ambassade wordt bij dit type visa echter niets vermeld over 50+. Wel staat er “to stay in Thailand after retirement for the elderly” en “Evidence of adequate finance”

  Waar bij de visumcentrale dat bedrag van €1250,– vandaan komt begrijp ik dan ook niet. Een keuze mogelijkheid voor Non-Immigrant Visa “O-A” (Long Stay) bieden ze niet. Bij dat type visa staat op de site van de ambassade wel 50+ en een inkomen van 65,000 Baht per maand. En dat is dus aanzienlijk meer dan €1250,–

  • rudy zegt op

   Hallo.

   65.000 bth is momenteel aan een koers van 37 bth 1.756,75 euro, dus ik kom ook 150 euro tekort, en vul dat aan met 2500 euro spaargeld en zo kom ik aan 800 000 bth.

 5. topmartin zegt op

  Ik haal mijn visum steeds in het konsulaat in Essen-Duitsland. Normaal gesproken ga ik daar tegen bv. 09:00 naar binnen. Paspoort afgeven en een paar gegevens invullen. Om 09:45 kun je dan je paspoort weer op halen met een Multi-Non Emigration visum.

  Dat is voorbij, werd mij verteld. Nu duurt het tussen de 14 tot 21 dagen. Ik kon wel meteen touristen visum krijgen voor € 60,- , met 1x In en 1x uit Thailand. Voor mij was dat voldoende. Ik blijf max. 90 dagen dagen.
  Het touristen visum is 90 dagen geldig = dus perfekt. Mij werd verder verteld, dat dit voor alle Thai ambassades/konsulaat etc. over de gehele wereld zo geregeld is, die een Thailand visum afgeven kunnen.

  Mijn tip : ga dus op zijn laatst 4 weken voordat je vertrekt naar het Konsulaat/ambassade je multi-non emigration visum halen.

 6. Jay zegt op

  Ga gewoon op een visa exemption . Verleng met 30 dagen of maak tripje naar Cambodia waar je in een visa office voor 50 Dollar een toeristen visum krijgt zonder al de absurde vooorwaarden .

 7. george zegt op

  Heb inmiddels van de visumcentrale van de ANWB een reactie mogen ontvangen op mijn e-mail aangaande de door hun gestelde eis met betrekking op de aantoonbare financiële zekerheid, met volgende vraag stelling.

  Ik kan dit zelf niet op de officiële website van de Thaise ambassade terug vinden.
  Zijn dit nieuwe voorwaarden ?
  A: inkomens eis van €1250,00 per maand.
  B: moeten het pensioen inkomsten zijn, aangezien ik geen pensioen krijg maar een WIA (arbeidsongeschikt) uitkering van het UWV.

  Graag zou ik van u willen vernemen of ik met mijn uitkering van het UWV ook in aanmerking kan komen voor dit type visum, eventueel met een toestemmings verklaring van het UWV?

  Antwoord van – cibtvisas – (ik neem aan het bureau achter de visumservice van de ANWB )

  Het kan goed zijn dat de website van de ambassade zelf deze eisen niet vermeldt. Niet alle ambassades houden hun websites up-to-date.

  De eis voor het inkomen staat op €1250,-, mocht u dit maandelijks niet ontvangen moet u een extra verklaring toevoegen met hoe u de overige financiën aanvult.

  Met een uitkering van het UWV komt u zeker in aanmerking voor dit visum, alleen moet u wel zoals u aangaf een extra toestemmingsverklaring van het UWV toevoegen.

  Dit wilde ik nog even laten weten

  • Cornelis zegt op

   Dat bedrag van 1250 euro is pertinent onjuist. Zie mijn eerdere reactie met de link naar de website van het Thais consulaat, waar expliciet een grens van 600 euro wordt genoemd. Met de ANWB heb je niets te maken.

  • walter zegt op

   Die toestemmingsverklaring van het UWV hebben ze mij nooit gevraagd. Wel werd mij gevraagd waarom ik zo lang in Thailand wilde zijn. Het feit dat ik met een Thaise vrouw getrouwd ben en dat ik mijn dochter wilde zien opgroeien heeft zeker een positieve wending aan mijn aanvraag gegeven.

 8. colin de jong zegt op

  Ik hoor niet anders dan klachten en boze mensen die geen NON immigrant O visum meer krijgen, die ze altijd wel hebben gekregen. Het is een ware hel volgens velen die van ellende maar naar Essen en Antwerpen gaan waar het geen probleem is. Veel medelanders hebben het helemaal gehad met die ongein en gaan naar Vietnam en vooral Cambodja en ook velen weer naar Spanje.

  Waarom het nog moeilijker maken voor onze expats, met altijd maar nieuwe regels om dol van te worden. Sorry maar dit is een anti reklame voor Thailand. Elk jaar minstens 25 bekenden en vrienden hier, maar dit jaar slechts 2 gezien, waarvan er een binnen een maand weer huiswaarts is gekeerd en nooit meer terug komt.

  Thailand wil uitsluitend vermogende expats, maar die zijn er ook nog weinig van over na de invoering van de Peperdure Euro waar bijna alles werd verdubbeld in prijs. Hoe ons opperhoofd erbij komt dat het weer zo goed gaat in Nederland is mij een vraag, want hoor iedereen meer klagen als ooit te voren.

 9. willem zegt op

  Als je naar de officiële regels voor een Non Immigrant O visum kijkt staat er niets over waar het inkomen vandaan moet komen en je hoeft ook niet met pensioen te zijn. Het gaat alleen om een leeftijd van 50+ met voldoende financiën. 800.000 baht op de bank of 65000 baht per maand of een mix van beiden.

  http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html

  Ik heb het vermoeden dat de ANWB zelf iets verzint, verkeerd vertaald/interpreteert.

 10. lung addie zegt op

  Beste vraagsteller,
  moest je nu eens duidelijk aangeven wat Uw werkelijke intenties zijn betreffende Uw verblijf in Thailand dan zou het voor de specialisten “Visum” een stuk gemakkelijker zijn om U een correct antwoord te geven.
  Wat is de bedoeling?
  Een tijdelijk verblijf van minder dan 2 maanden?
  Een tijdelijk verblijf van langer dan 2 maanden?
  Een permanent verblijf?
  Je moet er rekening mee houden dat een gewoon Non Im O multiple Entree ( waarmee dan de borderruns gemaakt worden ) niet het echt geschikte visum is voor een permanent verblijf in Thailand.
  De juiste informatie zou het stukken gemakkelijker maken om U, in de eerste plaats te zeggen, welk visum je nodig hebt en wat de voorwaarden zijn. Er is niets moeilijks aan, alleen de juiste gegevens en dan is de wet zowat voor iedereen gelijk.

  • george zegt op

   Beste lung addie

   Mijn intenties:
   In eerste instantie een tijdelijk verblijf langer dan 2 maanden om zodoende alles te regelen om uiteindelijk permanent te verblijven.
   Immers is een non immigrant O visum vereiste om o.a. een bankrekening te openen een onderkomen te huren of kopen.
   Vervolgens moet ik terug naar Nederland om alles af te ronden en af te sluiten en nog wat zaken te regelen.
   Om na ongeveer 2 of 3 maanden weer terug naar Thailand te gaan.Zal dan nog 1 border run moeten doen om uiteindelijk het zogenoemde retirement visum aan te vragen.

   Geen vreemde dingen zoals U ziet, ik heb gewoon wat meer tijd nodig.

   • lung addie zegt op

    Beste,
    ik had geen vreemde dingen verwacht hoor, alleen wat meer duidelijkheid.
    Je gemakkelijkste oplossing is idd een Non Im O visum aanvragen op de Thaise ambassade of een consulaat. Hier zullen je ze je duidelijk zeggen wat je daarvoor nodig hebt. Dan in Thailand, na een maand, waarin je een bankrekening en woonst… kan regelen, dit Non Imm O Visum met een jaarverlenging omzetten naar wat een “retirement” genoemd wordt. Je vraagt dan een meteen een re-entree erbij en dan kan je probleemloos terug naar je oorspronkelijk land je zaken gaan regelen en dit, zonder nieuwe aanvraag, terugkeren naar Thailand. Uiteindelijk zal het er op neerkomen dat je gewoon moet voldoen aan de financiele eisen, nu door iedereen gekend denk ik, waar Thailand om vraagt, ttz vast, bewezen inkomen van 65.000THB/m of 800.000THB op een Thaise rekening of de combinatie van de twee.

 11. george zegt op

  Beste lezers allemaal,

  Ik ( de vraag steller ) wil u allen in eerste instantie bedanken voor uw reacties.
  Omdat ik nogal ver van Den Haag af woon (Zuid-Limburg) bedacht ik om een visum te regelen via de service van de ANWB.
  De voorwaarden die zij stelden om een Non Immigrant”O” multiple entry aan te vragen waren mijn inziens niet correct.
  Vandaar mijn vraag,voor zover iemand het zou kunnen weten, ik herhaal.
  “Is het inderdaad zo dat de voorwaarden voor de aanvraag van een Non Immigrant “O” visa is verandert. De website van de Thaise ambassade biedt hierin geen duidelijkheid.”

  Op de website van het Thaise consulaat te Amsterdam zie ik alsnog geen veranderingen ten aanzien van de aanvraag voor een Non Immigrant visa type O, echter betreft het hier het visum voor single entry daar er geen multiple entry meer wordt afgegeven op het consulaat.
  Op de website van de Thaise ambassade te Den Haag staat weliswaar wel iets over deze vorm van visa maar blijft voor mij een raadsel.
  Ik heb inmiddels een e-mail naar de ambassade gestuurd met het verzoek om mij de voorwaarden voor een aanvraag van een Non Immigrant “O” multiple entry visa toe te sturen.

  Het is nu dus afwachten of en wanneer ik hierop een antwoord krijg.
  Mocht ik antwoord krijgen, en mocht er iets duidelijk worden dan zal ik t.z.t. die informatie hier delen.
  Bedankt voor uw geduld.

 12. pw zegt op

  Is elke Thaise ambassade ter wereld op dezelfde manier aan het klungelen?
  De vereisten zijn voor elke wereldburger hetzelfde mag ik aannemen?

  Maak één pagina met alle informatie in GOED Engels (i.v.m. Google translate voor niet-Engels-sprekenden) zodat wereldwijd alle Thaise ambassades hiernaar kunnen linken.

  Verandert er iets? Zoek de meest intelligente Thai die de pagina aanpast.
  Verlaag de visum-kosten omdat er geen leger nitwits meer bezig is met aanpassingen.

  Hoe moeilijk kan ’t zijn….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website