Lezersvraag: Wat is voordeliger een visum of visumverlenging?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 augustus 2014

Beste redactie,

Heb ik het fout of… is de verlenging in Nederland voor 30 dagen bij de ambassade nog steeds voordeliger? Wij gaan 7 weken naar Ban Phe en zouden dan toch nog naar Pattaya moeten voor verlenging?

Met vriendelijke groet,

Willem


Beste Willem,

Een Ambassade levert enkel visums af en geen verlengingen. Een verlenging van uw verblijfsperiode kan u enkel halen in een Immigratiekantoor/checkpoint in Thailand, met uitzondering van de luchthaven Suvarnabhumi Airport:  hwww.immigration.go.th/
Op geen enkel andere plaats mag men verlengingen uitreiken, dus ook niet op een Ambassade, Consulaat, politiekantoor, visakantoor of waar ook. Het toestaan van een verlenging is ook enkel de bevoegdheid van een Immigratie officier.

De kostprijs van een verlenging is 1900 baht. De prijs van een Toerist visum is 30 euro of ongeveer 1260 baht. U moet nu maar zelf uitmaken wat voor u het belangrijkste/beste is. Kijkt u enkel naar het “voordeligste”, dan moet u natuurlijk alle kosten meerekenen zoals reiskosten etc.

Belangrijk is (vind ik persoonlijk) dat wanneer je met een visum vertrekt je gerust bent voor 60 dagen. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken ivm uw verblijfsperiode. (of men moet je al de toegang weigeren bij aankomst maar dan heb je vermoedelijk een groter probleem). In Thailand is het altijd afwachten of men deze (of gelijk welke) verlenging wel gaat toestaan.

Ik wil er toch nog even de aandacht op vestigen dat een “visa exemption” in principe nog altijd bedoelt is voor een verblijf van maximum 30 dagen. In het verleden kon je deze ook al verlengen, maar toen was het beperkt tot 7 dagen. Nu dus 30 dagen. Een verbetering kan je zeggen. Echter, iemand die bij aankomst al de intentie heeft om langer dan 30 dagen ononderbroken in Thailand te verblijven, zou in principe bij aankomst in het bezit van een visum moeten zijn.

Gaat men hier rekening mee houden bij het toekennen van een verlenging van 30 dagen want tenslotte wist die persoon al bij binnenkomst dat hij langer dan 30 dagen zou blijven. Controle daarop is simpel. Gewoon bij de aanvraag van de verlenging het ticket vragen.

Ik weet het niet. Het is allemaal nieuw en ik denk dat we nog wat zullen moeten afwachten tot eind dit jaar, en dan bekijken hoe het allemaal in de praktijk verloopt.

Nog even dit. Sommige luchtvaartmaatschappijen willen een visum zien bij een verblijf van langer dan 30 dagen, of een bewijs dat je Thailand verlaat binnen de 30 dagen. Indien dit niet het geval was kon men je weigeren op de vlucht. Benieuwd of die hun regels gaan aanpassen. Persoonlijk denk ik van niet, want het is een verlenging, en zoals ik schreef kon je vroeger ook je visa exemption al verlengen en daar werd toen ook geen rekening mee gehouden.

Prettig verblijf.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website