Beste lezers,

Ik wil binnenkort voor 90 dagen met een non-immigrant (O) visum naar Thailand vertrekken. Ik ben 72 jaar, gepensioneerd en gescheiden.

Nu is mijn vraag of er een voorbeeldbrief in het Engels bestaat waarin ik uit kan leggen dat ik gepensioneerd ben en daarom naar Thailand wil gaan. Bij het visum staat dat een begeleidend schrijven, met uitleg waarom je naar Thailand vertrekt, noodzakelijk is.

Later wil ik voor minstens 1 jaar naar Thailand vertrekken en misschien wel voorgoed emigreren.

Bij voorbaat dank voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Dick


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Lezersvraag: Voorbeeldbrief in het Engels dat ik gepensioneerd ben t.b.v. visum”

  1. Karel zegt op

    Ik zuig even wat uit mijn duim, wat volgens mij voldoende moet zijn:

    Lutjebroek, xx October 2017

    Dear sir/mrs,

    I am 72 years, retired and I would like to experience and enjoy
    beautiful Thailand during almost 3 months from .. until …

    Thank you.

    Kind regards,

    xxxx

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. RonnyLatPhrao zegt op

    Ik vermoed dat je dit bedoelt ?
    http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/76474-Non-Immigrant-Visa-O-(others).html
    – A prove of retirement / early retirement (4)
    Als 72 jarige zal een bewijs dat je AOW of pensioen trekt voldoende zijn denk ik.
    Je hoeft, voor zover ik weet, niet uit te leggen waarom je naar Thailand gaat.

    Anders gewoon in Amsterdam aanvragen.
    http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen
    Non-Immigrant visum.
    Met een single entry mag u eenmalig maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand , uw paspoort dient nog minimaal 9 maanden geldig ze zijn op de dag van binnenkomst
    Benodigdheden voor een Non-Immigrant type O (other), single entry
    U dient 50 jaar of ouder te zijn om in aanmerking te komen voor dit visum.
    De volgende formulieren/documenten zijn hiervoor benodigd;
    -Uw geldig paspoort, kopie van uw paspoort, kopie van de vliegticket/vluchtgegevens ( alleen heenries is voldoende ),2 recente dezelfde pasfoto’s , volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier, kopie van uw bankafschriften van de laatste twee maanden met daarop uw ter naam stelling,positief saldo,uw inkomstengegevens( minimaal € 600 per maand per persoon )

    In het andere geval:
    Kan je ons even laten weten waar dat staat.
    “Bij het visum staat dat een begeleidend schrijven, met uitleg waarom je naar Thailand vertrekt, noodzakelijk is”

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  3. Renévan zegt op

    Als je voor een extension of stay gaat op basis van retirement, ook de vraag waarvoor je een verlenging wilt. Ik vul hier in retirement.
    Op het begeleidend schrijven hoef je dus alleen maar de reden in te vullen, en dat is.
    Reason to stay in Thailand, retirement.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • RonnyLatPhrao zegt op

      Natuurlijk moet je in uw geval “Retirement” invullen bij de aanvraag voor een jaarverlenging, anders zou het geen extention of stay zijn op basis van “Retirement”

      Ook bij de aanvraag van een visum kan je enkel “Retirement” invullen als reden waarom je een visum aanvraagt.

      Dat is dan nog wel iets anders dan dat er een begeleidend schrijven moet bijgevoegd worden, waarin je moet uitleggen dat je in pensioen bent en daarom naar Thailand wil.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
      • Renévan zegt op

        Eerlijk gezegd begrijp ik u reactie niet. Voor een verlenging is er op het aanvraag formulier ruimte vrijgehouden om de reden aan te geven. Dus is een begeleidend schrijven niet nodig. Bij een visum aanvraag wordt hier wel om gevraagd. Dat kan dus uitgebreid zijn maar ook simpel één regel. Meneer kan trouwens ook een toeristen visum single entry (60 dagen) nemen en dat bij immigratie met 30 dagen verlengen (kosten 1900 thb). Maar dat hoef ik u niet te vertellen.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • RonnyLatPhrao zegt op

          Dat er ruimte is vrijgehouden op het TM7 formulier om de reden van de verlenging uit te leggen is normaal.
          Dat formulier dient namelijk niet alleen voor het aanvragen van een extension op basis van “Retirement”, maar voor het aanvragen van alle soorten van verlengingen.
          Er zijn er wel meer redenen om een verlenging aan te vragen dan enkel “Retirement” en die hebben inderdaad soms wel meer uitleg nodig of er wordt meer uitleg gevraagd.
          In het geval van “Retirement” volstaat enkel het woord “Retirement” omdat dit voor zichzelf spreekt.

          Op een visumaanvraag is enkel de vermelding “Retirement” naast de lijn “Purpose of visit” voldoende. Je hoeft dat normaal niet verder uit te leggen.

          Wat wel eens gevraagd kan worden (in geval men een Non-immigrant “O” visum vraagt om “Retirement” redenen) is een bewijs dat men wel degelijk op (vervroegt) pensioen is.
          Zo staat het ook op de website van de ambassade
          – A prove of retirement / early retirement
          Eens men de pensioenleeftijd heeft bereikt zou dit normaal voor zichzelf moeten spreken maar goed…. men vraagt wel meer bewijzen die vanzelfsprekend zijn.
          Op de website van het Consulaat in Amsterdam staat dit trouwens niet vermeld.

          Maar misschien heeft men wel nieuwe regeltjes en daarom ook mijn vraag aan Dick waar hij dat gelezen heeft dat dit noodzakelijk is, want hij schrijft :
          ” Bij het visum staat dat een begeleidend schrijven, met uitleg waarom je naar Thailand vertrekt, noodzakelijk is” en “…waarin ik uit kan leggen dat ik gepensioneerd ben en daarom naar Thailand wil gaan. ”
          Ik kan het niet meteen terugvinden.

          Wat betreft het Tourist visum.
          Dat is juist dat hij ook een toeristenvisum kan aanvragen voor die 90 dagen periode (met 30 dagen verlenging in Thailand), maar waarom het moeilijk maken als hij in aanmerking komt voor Non-immigrant “O” en hij dan meteen bij binnenkomst 90 dagen krijgt.
          In de toekomst zal een Non-immigrant visum toch noodzakelijk zijn voor zijn toekomstplannen.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • matheeuwsens johny zegt op

      He Dick,
      Een non-immigrant O is heel makkelijk te verkrijgen maar wel voor 89 dagen max verblijf.
      Op de website van het Thai consulaat staat alle informatie,ik heb het mijne sinds deze week 60 euro en
      naar huis versturen kost 15 euro en spaart een rit uit.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website