Beste lezers,

In januari is het de bedoeling dat ik met mijn vriendin vanuit Bangkok naar Amsterdam vliegt. Nu zie ik op allerlei Nederlandse vliegticketsites dat het veel duurder is om vanuit Bangkok naar Amsterdam te vliegen dan andersom.

Is het goedkoper om vanuit Thailand te boeken en wat zijn goede booking sites?

Groet,

Jan.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Vliegticket Bangkok – Amsterdam, is het voordeliger om in Thailand te boeken?”

 1. Robert zegt op

  Het is mij ook al jaren geleden opgevallen dat vliegen naar Europa duurder is dan vanuit Europa.

  Enige uitleg gekregen is dat in Europa vakantie aanbieders groot inkopen en dus hogere kortingen krijgen.

  Mischien heeft KLM deals iets te bieden of anders kijken via KL of Singapore.

  https://dream.klm.com/TH_TH?WT.mc_id=L_TH_SocialCampaign_Facebook_SocialCommerce_kickoff_DCSu15_null_&WT.tsrc=SocialCampaign#!/

 2. Bz zegt op

  Hallo Jan,

  Voor mijn Thaise vriendin boek ik altijd BKK – AMS en terug bij China Airlines hetgeen tot nu toe altijd goedkoper is ( +/- 620) als de ticket voor mij (+/- 654) vanaf AMS.

  Wat mogelijk van belang is dat je op de website http://www.china-airlines.com rechtsboven moet kiezen voor de taal “Southeast Asia – English” omdat dit een andere lay-out heeft als de NL site en bovendien kunt kiezen bij de vluchtgegevens voor niet exacte data zodat je een overzicht krijgt met 3 dagen ervoor en erna o.b.v. de ingevoerde data en in deze matrix ook weer kan schuiven met de data. In dit overzicht zie je dan ook vaak dat 1 dag eerder of later al een paar honderd euro kan schelen.

  Succes, Mvg. Bz

 3. Hans Struijlaart zegt op

  Je kunt al een ticket boeken van Bangkok naar Amsterdam en terug voor rond de 770 euro in deze periode. De prijzen kunnen erg verschillen per dag van vertrek en dag van terugreis. Dus je moet wel een dag in gedachten hebben of verschillende dagen en sites uit proberen. Je kunt ook aan je vriendin vragen of ze naar een bookingoffice wil gaan en daar gaan uitzoeken wat een vlucht kost als je hem in Thailand boekt. Dan weet je of er veel verschil in zit.
  P.s. januari is meestal een dure maand om een ticket te boeken.

  Hans

  • Christina zegt op

   Meestal heeft KLM in de maand januari aanbiedingen. Maar of KLM het weer doet kan ik niet vertellen.
   Gewoon veel surfen en vergelijken misschien vindt je dan wat.
   Wel gek vanuit Canada naar Amsterdam voordelig omgedraaid niet.

 4. Jane zegt op

  Beste Jan,

  Kijk eens op de site van Eurowings. Die gaat vanaf December 2015 ongeveer 2 keer per week naar Keulen/Bonn airport. Bij Eurowings maakt het niet uit of je vanuit Europa naar Thailand of omgekeerd vliegt.
  Het prijsverschil is slechts enkele euro’s. Bij alle andere maatschappijen ben je inderdaad vanuit Thailand een stuk duurder uit dan vanuit Europa. Het maakt niets uit of je op de Nederlandse sites of op de Thaise sites kijkt.
  Succ6 ermee.

 5. boodhaa zegt op

  Als je wilt boeken doe dit vanaf een thaise computer( thai IP-nummer) en het is veel goedkoper.
  Ze zien je IP-nummer en dat bepaald of je rijk bent of niet.

 6. Theo zegt op

  Western tours in hua hin vind voor mij altijd goedkope tickets naar amsterdam vooral met china airlines

 7. frank zegt op

  de laatste tijd is de vliegwereld verwikkeld in een heuze prijzenoorlog: soms kan je al vanaf 380 Euro een ticket boeken en zelfs rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol staan in de uitverkoop. Als je op tij d de aanbiedingen ziet en boekt heb je een koopje. Wees wel snel want het aantal stoelen wat in de uitverkoop wordt gedaan is beperkt. Vanuit Bangkok zijn er veel minder van dergelijke aanbiedingen, maar ook daar kan je mazzel hebben. Meestal ligt de prijs rond de 30.000- 35000Thb, waarbij de wisselkoers een rol speelt.

 8. Peter zegt op

  Jan ,
  Ik loop hier ook al jaren tegenaan voor de ticket van mijn vrouw
  Een ticket hier in NL boeken voor een vlucht vanuit Thailand is vrijwel altijd duurder ,
  kwestie van vraag en aanbod
  Het beste is om in Thailand zo’n ticket te boeken , zelf doen via internet of gewoon bij een boekingskantoortje binnen lopen , die er velen zijn in elke stad
  Mijn vrouw heeft recentelijk in Uttaradit bij een ticketkantoor een EVA air ticket geboekt BKK – AMS – BKK voor 25 000 Bath ( 610 / 620 euro )
  Succes ermee , groeten Peter

 9. Christiaan H zegt op

  Ik woon in Thailand en kan dus ook niet profiteren van al die fraaie aanbiedingen van Amsterdam naar Bangkok vv.
  Wel heb ik de ervaring, dat je bij de site van Cheap tickets wel aardige prijzen kunt vinden. Jan als jouw vriendin in januari wil vliegen, dan vind je bij Cheap tickets vanaf 3 maanden voor de reis vaak aardige aanbiedingen.

 10. Jan zegt op

  ik kijk altijd vanuit Thailand op Momondo. Dit is een onafhankelijke site en stuurt je na het bekijken door naar de boekingssite. Prijzen liggen rond de 27000 Bath.

 11. wim zegt op

  Wij hebben gekeken op de site van Eurowings om een ticket te boeken naar Bonn en dan een auto aldaar te huren voor onze vakantie in Nederland.
  Aangezien het een prijsvechter is zijn de tickets in de laagste klasse goedkoop maar ga je een stapje verder en wil je iets meer beenruimte en een deken voor het slapen komt er toch 166 euro pp er bij.
  En als je zoals wij vanaf Chiangmai reizen is de vertrektijd 6.30 s,morgens ook niet gustig.
  Maar voor wie goedkoop naar Nederland wil is het wel een opsie.

 12. David H. zegt op

  Eva air 23500 Bkk>Amsterdam of Parijs in de promoties , klik de link maar eens
  http://www.evaair.com/en-global/promotion/?page=1&location=Asia

 13. Bz zegt op

  Hallo Jos,

  Kun je misschien toelichten waarop uw “wijsheid” gebaseerd is want in mijn optiek is het door u gestelde volslagen onzin gebaseerd op mijn eigen jarenlange ervaring betreffende de aanschaf van tickets vanaf Bangkok – Amsterdam – Bangkok terwijl ik zelf in Nederland woon en op moment van boeking ook verblijf.

  Ben benieuwd naar je reactie.

  Mvg. Bz

  • David H. zegt op

   idem voor mij , als Thailand wonende bestel ik mijn ticket op de nl talige website van klm , welke nog steeds mijn Belgisch adres hebben (dit wegens mijn mastrercard …) maar die mij enkel opmerken dat ik in Baht aangerekend wordt omdat ik vandaar vertrek,( en mogelijk ook vanwege Thais IP adres …) DUS….!!.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Bz,

   Ik denk ook dat het geen probleem is om in Nederland een ticket Bangkok-Amsterdam-Bangkok te kopen. Tenslotte maakt het volgens mij niet veel uit van waar of vanuit welk land je het ticket boekt.

   Probleem is volgens mij – Hoe geraak je in Bangkok, want met een ticket Bangkok-Amsterdam-Bangkok dat je dan vanuit Nederland hebt besteld kan je niet vliegen van Amsterdam-Bangkok-Amsterdam. Of kan dit volgens u wel ?
   Kan natuurlijk ook dat je het voor iemand anders boekt vanuit Nederland en dat die dan vliegt vanuit Bangkok-Amsterdam-Bangkok. Lijkt me dan helemaal geen probleem.

 14. Hemelsoet Roger zegt op

  Bij de kommentaren wordt altijd vermeld dat het om ‘n heen en terugvlucht gaat. Maar voor mij is het veel interessanter om ‘n enkel ticket te kopen: BKK – AMS, of Brussel in mijn geval. Ik weet wel dat ‘n enkel ticket duurder uivalt dan ‘n halve heen en terug, maar dan ben je niet gebonden aan de uiterste terugvluchtdatum en kan je zo lang als gewenst (of nodig) in je thuisland verblijven en dan daar ‘n enkel ticket aanschaffen Brussel (of AMS) – BKK. Het is natuurlijk dan wel nodig om goede afspraken te maken met de immigratiedienst omtrent jouw verblijfsvergunning hier in Thailand en te weten wat exact te doen om jouw verblijfsvergunning hier te behouden of te vernieuwen in geval dat je bv. meer dan ‘n jaar in jouw thuisland wil doorbrengen. Het mag wel duidelijk zijn dat je hier ‘n permanent woonadres moet hebben, dus hier effektief hier in Thailand woonachtig zijn, anders zal je wellicht geen enkel ticket Brussel – BKK kunnen kopen maar ‘n dubbel, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

  • patrick zegt op

   ik heb vorige week geïnformeerd om mijn vriendin in januari opnieuw naar België te laten komen. Via KLM Bangkok-Amsterdam-Bangkok voor 740 EUR, rechtstreeks dus. Naar Brussel ging dat wat moeilijker en nam ik bij wijze van test slechts een enkeltje. De goedkoopste was Lufthansa voor … 1.840 EUR, via Munchen. Ik vraag me af waarom rechtstreekse vluchten op Brussel zoveel duurder moeten zijn dan op Amsterdam. Ook de heen en terug. Vorig jaar juli informeerde ik om mijn vriendin eind augustus naar België te laten komen, een heen en terug op Brussel. Goedkoopste rechtstreekse was Thai voor … 2.280 EUR. Ikzelf vlieg op het ogenblik steeds met Etihad via Abu D’habi voor gemiddeld 720 EUR BRU-BKK-BRU.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website