Visum voor Thailand verlengen of het land uit?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 oktober 2018

Beste lezers,

Op 1 december a.s. vlieg ik naar Thailand en op 28 februari 2019 weer terug. Ik verblijf die maanden in Korat bij mijn vriendin. Begin dit jaar ben ik 3 weken op bezoek geweest. Maar nu heb ik een visum nodig.

Ik heb het hele dossier Visum Thailand doorgespit, maar het duizelt me van alle teksten en uitleg. Ik begrijp dat ik het beste een Multi Entry Tourist Visum (METV) kan gaan aanvragen, omdat ik tot 90 dagen in Thailand verblijf. Maar heb ik het juist als ik denk dat ik na 60 dagen, dus omstreeks 30 januari 2019 naar Immigration moet om een verlenging te halen voor de rest van mijn verblijf tot 28 februari 2019? Of moet ik eind januari één of meerdere dagen het land uit?

Alvast dank voor de moeite van beantwoording.

Groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Visum voor Thailand verlengen of het land uit?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Als je maximum 90 dagen gaat verblijven heb je geen METV (Multiple Entry Tourist Visa) nodig, maar een SETV (Single Entry Tourist Visa). Dit kost 30 Euro.
  Daarmee bekom je bij binnenkomst een eenmalige verblijfsperiode van 60 dagen.
  Die 60 dagen kan je bij immigratie eenmalig verlengen met 30 dagen (1900 Baht).
  Je hoeft Thailand dus niet te verlaten als je dat niet wil.

  Je kan natuurlijk Thailand verlaten om bijvoorbeeld Laos te bezoeken..
  Bij terugkomst bekom je dan een “Visa Exemption” verblijfsperiode van 30 dagen. Die je even ook nog kan verlengen met 30 dagen bij immigratie.

  Je hebt dus de keuze, maar een duur METV (150 Euro) is in jouw geval niet nodig.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ben je ouder dan 50 kan je natuurlijk ook een Non-immigrant “O” Single entry visa aanvragen.
   Hiermee bekom je dan bij binnenkomst meteen een verblijfsperiode van 90 dagen.
   Heb je meteen voldoende om gans de periode te overbruggen.

 2. willem zegt op

  U haalt gewoon een 60 dagen tourist visa bij de Thaise ambassade in Nederland en aan het einde verlengt u deze met 30 dagen. Dit kost u nog eens 1900 baht. Niet moeilijk.

 3. Robert Van Dijck zegt op

  Met een METV moet je om de 60 dagen het land uit, een borderrun, land uit en terug in op dezelfde dag.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Een METV (150 Euro) aanvragen zou in zijn geval een “overkill” zijn voor die 90 dagen dat hij in Thailand wenst te verblijven.

 4. Oean Eng zegt op

  Goedendag,

  Je kan, volgens mij, geen multiple entry toeristen visum meer aanvragen. Vroeger kon dat wel.

  Vroeger kon je een dubbel entry toeristen visum aanvragen (zelfs triple, bij consulaat op Herengracht in Amsterdam). Per entry kan je 2 maanden (60 dagen) blijven en dan een maand (30 dagen) extensie bij immigration halen (1900 baht).
  Dus na je eerste entry kon je even het land uit. Daar waren zelfs organisaties voor die je even naar Myanmar brachten, en op dezelfde dag ben je weer terug, voor je voor je volgende 2 maanden (en dan 1 maand extensie).

  Nu dus niet meer. Single entry toeristen visum halen (en dan eventueel nog eentje in bijv. Laos halen).

  Uw verhaal lezende, meen ik dat het gaat passen. 2 Maanden (60 dagen) maximaal blijven op een (single entry) toeristen visum en dan voor (of op) die 60 dagen een maand extensie aavragen, bij immigration (1900 baht).

  Ik hoop dat dit helpt,

  Oean Eng

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Natuurlijk bestaat een METV (Multi Entry Tourist Visa) nog.
   Een Double entry bestaat niet meer.

 5. Haki zegt op

  Beste Henk!
  Ik ga 29/11/2018 en kom terug op 26/2/2019. Dit op een non immigrant O visum/single entry, dat 90 dagen (vanaf datum binnenkomst) geldig is. ik berijp niet waar je gelezen hebt dat je na 60 dagen moet verlengen als het toch voor verblijf van 90 dagen geldig is? Verlengen is hooguit nodig mits je langer dan 90 dagen wilt blijven, maar dat is niet jouw plan, zoals je zegt.
  Groet,

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Voor een Non-immigrant “O” moet hij minstens 50 zijn en die info geeft hij niet.

 6. Loe zegt op

  Beste Henk,

  Je schrijft niet hoe oud je bent dus dat wordt dan moeilijk adviseren.
  Je kunt zeker een toerist visa aanvragen met 2 entries dan moet je wel na 59 dagen een tripje maken de grens over dan weer terug krijg je weer 60 dagen.
  Als je oud genoeg bent kunt je een single retirement visa 0 aanvragen en kunt je 90 dagen , net genoeg voor jouw in Thailand zijn.
  Als je kort in de buurt van Essen Duitsland woont zu ik je aanraden daar aan te vragen. binnen een half uur klaar en zeer vriendelijk personeel.

  Sukses

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Een Tourist Visa met Double entry bestaat niet meer.
   Ter vervanging hebben ze sinds enkele jaren het METV (Multiple Entry Tourist Visa)

  • Cornelis zegt op

   Een ‘single retirement visa O’ bestaat helemaal niet, Loe……….

  • Adam zegt op

   Een TR double entry is afgeschaft sedert 2015.

  • lung addie zegt op

   Ja, en dan zien de vraagstellers door het bos de bomen niet meer! Twee raadgevingen en beide totaal fout en niet of niet meer bestaande. Een dubbel TV bestaat niet meer en een Single Retirement Visum O bestaat ook niet. Wat moeten de vraagstellers daar nu van denken? Dat iemand, die raad wil over een visum, best enkel de uitleg van RonnyLatPhrao leest en opvolgt en de rest maar laat voor wat het is. Hij weet tenminste waarover hij schrijft.

 7. PEER zegt op

  Beste Henk,
  Wat ik doe is hetvolgende:
  Gewoon als toerist naar Th, dan kun je bovenop de 30 dgn éénmaal 30 dgn verlengen voor Th Bth 1900,= op het immigration office.
  En omdat ik, misschien jij ook, wel es weg wil, ga ik naar Cambodia of Laos. Wat fietsen, golfen of in Siem Reap naar Angkor Wat!
  Als je dan weer terugkomt krijg je wéér 30 dgn verblijf, die je wéér kunt verlengen op de Immigr off, zodat je bijna 4 mnd in Th kunt vertoeven.
  Makkelijk, want je hoeft niet naar de ambassade in Ned of Dlnd.
  Prettige vakantie

 8. Dirk Quatacker zegt op

  Beste Henk.
  Uw visum begint pas te lopen bij aankomst in Thailand van zodra u een stempel krijgt in uw reispas . Als u aankomt op 2 december en Thailand verlaat op 28 februari geen enkel probleem. U overschrijdt de 90 NIET. Reken zelf maar eens uit. Niet nodig om naar de emigratie te gaan.
  Groetjes Dirk

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Waaruit maak je op dat hij voor een Non-immigrant “O” in aanmerking komt (o.a. minstens 50 jaar) en hij dus een verblijfsperiode van 90 dagen kan bekomen.

   Indien hij hiervoor niet in aanmerking komt zal hij ofwel naar immigratie (niet emigratie) moeten voor een 30 dagen verlenging, of een “borderrun” maken.

 9. Cha-am zegt op

  Beste Henk,

  Na deze goedbedoelde, maar zeker verwarrende adviezen , adviseer ik je om alleen het eerste advies van de expert Ronny Lat Phrao te volgen.

  Dus een tourist visa enkele binnenkomst, je krijgt dan 60 dagen, in de laatste weken van deze 60 dagen ga je naar de emigratie van de provincie waar je verblijft, en verlengd je visum met 30 dagen, deze verlenging gaat in op de dag na de zestig dagen die je al hebt, dus totaal heb je dan 90 dagen.
  Kosten Baht 1900.-

  Alleen mocht je in deze 90 dagen Thailand willen verlaten, dan moet je iets anders regelen, bij 90 dagen konstant in Thailand absoluut geen probleem

  Fijne vakantie

 10. joannes zegt op

  Misschien goedkoper als je ineens 90 dagen aanvraagt op het consulaat in je thuisland.
  Verleden week in Antwerpen aangevraagd prijs €60. En 30 dagen bestaat volgens mij niet, wel 28 dagen verleng met 28 dagen dan land uit en terug 28 dagen. Totaal 84 dagen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   90 dagen kan alleen als hij voor een Non-immigrant “O” in aanmerking komt. Waaruit maak je op dat hij hiervoor in aanmerking komt ? Is hij o.a. 50 jaar dan ?

   Een “Visa exemption” van 30 dagen bestaat natuurlijk wel en dat kan ook verlengd worden met 30 dagen.

   Waar je nu weer die 28 dagen vandaan haalt weet ik niet, maar ik zal kort zijn… het is de zoveelste onzin dat wordt neergeschreven

   Ik weet dat op ambassades/consulaten en bij immigratie veel verwarring is doordat ieder daar zijn eigen regeltjes hanteert, maar ook de “farang” draagt hier aan bij door telkens zijn eigen verhaaltjes te blijven uitvinden.

 11. hanshu zegt op

  Indien 50+ non imm O single entry is goed voor 90 dagen anders,
  toeristen visa + verlengen met 30 dagen bij immigratie.
  Ik moest 2 weken geleden trouwens 2000 thb betalen bij immigratie Udon Thani voor een (jaar) verlenging.

 12. Henk zegt op

  Iedereen bedankt voor de gegeven reacties. Ik ga zoals RonnieLatPrhao zegt een 90 dagen visum aanvragen omdat ik al die tijd in Thailand blijf.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dat is in uw situatie een goede beslissing.
   Een juist visum voor het juiste verblijf.

   Geniet van je verblijf…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website