Beste lezers,

Op 16/11/2016 ben ik naar immigration geweest om mijn jaarlijkse verlenging maar dat viel hard tegen. Ik ben 66 en op pensioen en verblijf reeds al 11 jaar ongeveer 8 maanden in Thailand. Vroeger op brugpensioen van mijn 55 jaar. Wij zijn reeds 15 jaar gehuwd een Thaise dame wel te verstaan.

Ik had alle papieren die nodig zijn samen met mijn avit avit van mijn maandelijks inkomen op jaarbasis ruim meer dan 800.000 baht. Samen met een gewettigd papier van de bank waar maar 50.000 baht op staat, maar ook met nog twee spaarboeken van een ander bank ook samen 1.000.000 baht.

En wij brengen jaarlijks tussen de 10 – 15.000 Euro mee naar gelang er nog over is, wij hebben in België ook nog onkosten hospitaal verzekering en ons appartement dat wel verhuurt is maar ook kosten meebrengt. Wij pinnen 2 maal per maand 20.000 baht met visa daar wij er genoeg mee hebben met ons twee. Nu wij overgezet zijn naar Buriram zijn er weer nieuwe wetten.

De eerste controleerde alle papieren en het was Ok de volgende was reeds bezig met stempelen van mijn papieren en ik alles had ondertekend. Toen wij moesten door schuiven daar begon de muzerie hij wilde het niet goedkeuren of wij moesten 5000 baht betalen dat mijn vrouw niet wilde. Wij moesten blijven zitten hij vertrok en werd vervangen. Toen hij terug kwam vroeg hij het terug: wil je 5000 baht betalen maar mijn vrouw wilde dat niet.

Hij had mijn papieren opzij gelegd en deed de volgende: Na 2 uur begon hij terug bij mijn verlenging. Hij wilde de spaarrekeningen samen met de visa uittreksels niets van weten, er moest de volledige pensioen inkomen maandelijks gestort worden op de boek waar 50.000 baht op stond.

De vraag is dus: is het verplicht om de volledige pensioen inkomen naar hier over te storten of is het genoeg met onze bankboeken en gewettigde inkomen die hij niet aanvaarden wil en uittreksels van de visa rekening?

Vroeger in Surin was dat goed zo.

Groet,

Jean


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Is het verplicht voor een visum verlenging je volledige pensioen naar Thailand over te maken?”

 1. Adje zegt op

  Duidelijk een poging van iemand die geld in zijn eigen zak wilt steken.

 2. willem zegt op

  u leeft in een corrupt land,leef ermee te leven….

  • RuudRdm zegt op

   Absoluut mee oneens. In Thailand gebeuren een heleboel corrupte zaken, maar het is van de gekke als je het daarmee af doet. Vraagsteller Jean had, evenals zijn vrouw al deed, de handelwijze van de ambtenaar in twijfel kunnen trekken en de supervisor erbij moeten roepen.

   • DD zegt op

    Doe je ogen open. Zat deze week nog bij de emigratie voor jaar verlenging. Ik hoorde al dat als je 15000 extra betaald geen problemen met aanvraag. Ik kreeg verlenging voor 30 dagen. Andere persoon die naast me zat gaf papieren met stapel geld. Geld ging onder de tafel en werd geteld zonder blikken of blozen en werd een stempel van een jaar gezet.

    Niet corrupt maar “hogere handelingsfee”

 3. westerling zegt op

  Geachte bij mij was ook alles in orde inkomen en spaarboek meer dan 800.000 thb maar ze wouden geen visum verlenging geven als ik 10.000thb betaalde wel in het zelfde kantoor zoals jij wij denken dat daar een reukje aan zit jij niet? nog nooit mee gemaakt

 4. eugeen zegt op

  1000000 hebben op een spaarrekening telt niet altijd. Je moet vooraf in de bank vragen als je een spaarrekening opent, of die ook geldt voor visum. Sommige tellen wel, sommige tellen helemaal niet voor visum.

  • RuudRdm zegt op

   Thai Immigration wil dat er 800K baht staat op een lopende rekening. Een spaarrekening wordt (veelal) niet geaksepteerd. Als je zeker wilt weten, vraag dit dan na bv op de dag dat je bij IMM bent voor je 90dagen addressnotification. Daar voorkom je problemen mee. Hou er rekening mee dat het bedrag van 800K minstens 3 maanden onaangeroerd op betreffend bankboekje staat, en zorg voor een begeleidend schrijven van de betreffende bank(directeur). Alle banken weten hieromtrent van wanten.

 5. ton zegt op

  Nee is niet nodig.
  Is pure corruptie.
  Gewoon stennis maken en zij baas erbij roepen.

 6. Geertg zegt op

  Ik woon vlak bij Buriram en heb hier al diverse keren n verlening van mijn visum gehaald. Voorheen in Kap Choeg, nu in Buriram. Ik heb alleeen n inkomstenverklaring van de ambassade. Verder een kopie van mijn bankboekje waar iedere maand geld op wordt gestort om van te leven. Daar kijkit men naar of je inderdaad je geld in Thailand uitgeeft. De kosten voor n jaarvisum bedragen gewoon 1900 thb. Een multipe entry kost 5000 thb. Ik heb in al die jaren nog nooit meer hoeven te betalen.

 7. fons zegt op

  het is zo als je 800000 thb pencioen hebt in belgie bij ambassade laten afidafit stempel en afgeven volstaat voor jaar visa 1900 thb zorg wel dat je ingeschreven bent in ambassade dat maakt het gemakkelijker dan kennen ze je succes

 8. wibar zegt op

  Hoi Jean,
  Wat denk je nu zelf. Als je 5000 baht betaald is het wel goed zoals je het aanleverd. Dus ……….
  Lijkt mij duidelijk gevalletje van corrupt gedrag. Simpelweg aangeven dat je een klacht wilt deponeren in Bangkok en zien of het dan toch niet kan.
  Succes

 9. tonymarony zegt op

  U schrijft dat u ook 800.000 op de bank heeft staan , ik dacht omdat u getrouwd bent met uw vrouw maar 400.000 duizend inkomen hoeft te hebben dus ook daar is die meneer verkeerd mee bezig , hetgeen wat ik u wil aanraden ga naar de antie corruptie of maak er minstens een melding over bij een betreffende instantie of vraag naar zijn chef tegen hem maar pas op want een thai laat een thai niet voor lul staan dus pas op daarmee .
  Ik zou wel een klacht indienen als niets helpt bij de overheid antie corruptie.
  Sucses.

 10. stevenl zegt op

  Hangt er vanaf op wat voor rekening de bedragen staan, hoe er geld binnenkomt in Thailand.

  De vraag is zonder nadere informatie niet te beantwoorden.

 11. RuudRdm zegt op

  Beste Jean, je woont al lang genoeg in Thailand om te weten dat verlenging van een jaar 1900 baht kost. Verder weet je dat je dient te voldoen aan Thais wettelijke inkomensnormen, zijnde aantonen over een inkomen te beschikken van 65K baht per maand, of 800K baht op de bank.
  Al jouw andere inkomens en/of vermogens hoef je absoluut niet mee rond te sjouwen. Nergens voor nodig.
  Je schrijft dat je ruimschoots kunt laten zien dat je 800K aan inkomen hebt. Waarom dan nog met bankboekjes van 50K en 1MB zwaaien? Geen wonder dat men probeert jou nog een oor aan te naaien voor een bedrag van 5K baht.
  Je vrouw heeft gelijk. Ze protesteert terecht. Je had haar direct moeten bijstaan, en de baas van het kantoor erbij moeten roepen.
  De vraag die jij stelt aan het eind van jouw relaas is dus volstrekt onnodig, zoals je zelf ook weet.

 12. tooske zegt op

  MAFFIA,
  Slaat nergens op, bankboekje met 800.000 thb dekt alles.
  Inkomens verklaring van de ambassade mits voldoende € is ook voldoende.
  Als je gehuwd bent kan het voor de helft, maar dan een marriage visa aanvragen, meer papier en meer rompslomp, dus zou ik niet aanbevelen.
  Vraag beleeft volgens welke regels je die 5000 thb moet betalen en waar dat staat.
  Vraag naar zijn naam en registratie nummer en vraag een onderhoud met zijn baas.
  Bij geen succes kun je altijd een officiële klacht indienen bij de anti corruptie afdeling van de heer Prayut.
  Klacht neerleggen zou ik persoonlijk zeker doen, ook al trekt hij zijn keutel in.

 13. Nico zegt op

  Men heeft een speciaal mailadres voor dit soort klachten, alleen weet ik het mailadres niet meer.
  Maar het komt terecht bij het gouvernement complex in Lak-Si Bangkok, waar ze 100 aanvragen per dag verwerken. Maar dan moet je natuurlijk wel precies de naam van de ambtenaar weten.

  Misschien weet iemand dit mailadres?

  Groetjes Nico

  • Henny zegt op

   Klachten kunt u deponeren bij de ombudsman:

   Ombudsman Thailand: http://complain.ocpb.go.th/

  • Toon Siam zegt op

   http://www.immigration.go.th/nov2004/en/base.php?page=comment

   Hierboven de link naar (file complaints) klachten formulier online, wordt rechtstreeks en vertrouwelijk afgehandeld , in geval van nood kunt u bellen, 1111 hotline 24/7 is de centrale open, ze spreken Engels.

   Dus; http://www.immigration.go.th
   In de website klikt u op: Contact us , daarna op: Post comment, dan zit u in het contact formulier online.

 14. ruud zegt op

  U hebt een bewijs van de bank van 50.000 Baht.
  Waarom niet van 800.000 Baht?
  Ik neem dan gemakshalve maar even aan, dat die 800.000 niet aan de voorwaarde van de verlenging voldeed, anders had u die bankbrief wel gehad.

  De immigratiedienst wil een brief van de bank krijgen voor dit bedrag, geen spaarbankboekje.
  Die spaarbankboekjes zijn makkelijk te vervalsen.

  Ook zijn ze niet geinteresseerd, in wat u in Nederland hebt, of krijgt.
  Ze willen dat geld Thailand binnen zien komen.
  Dat is iets wat ze kunnen controleren.
  U voldeed dus niet aan de regels.

  Ik denk, dat u die 5.000 Baht als een betaling voor te leveren extra diensten.
  Het hoofd van de immigratiedienst heeft namelijk de bevoegdheid, om van regels af te wijken.
  Alleen doet hij dat waarschijnlijk niet zomaar, omdat dit voor u wel zo prettig is.
  Daar wil hij zelf ook wat aan hebben.

 15. Toon Siam zegt op

  http://bangkok.immigration.go.th/intro1.html

  Hier boven de link naar Immigration Chaeng Wattana , Bangkok
  Tel: 02141-9889 open maandag t/m vrijdag 8.3016.30 uur.
  Hier kunt u uw klachten melden.

 16. Proppie zegt op

  Dit soort vragen worden regelmatig gesteld op dit blog. Iedereen heeft wel eens iets meegemaakt, of heeft er een mening over. Maar indien je dit overkomt, dat men de spaarrekening niet accepteert of om een andere reden je jaarvisum niet wil verlengen, wat dan? Ik hoor nooit wat de gevolgen zijn. Wordt je met onmiddellijke ingang het land uitgezet? Of krijg je een verlenging voor een kortere tijd? Heeft iemand ervaringen hier mee?

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Iemand die niet kan voldoen aan de eisen van een maand of jaarverlenging, zal bij weigering nog altijd 7 dagen krijgen.
   Dat geeft je de tijd om Thailand legaal te verlaten.
   Dit voor zover er geen andere zaken meespelen zoals criminaliteit of illegaliteit. In dat geval kan je ook of opgesloten worden of ook onmiddellijk het land worden uitgezet.

 17. RonnyLatPhrao zegt op

  Je moet niet meer tonen dan wat in het immigratiekantoor gevraagd wordt. Al de rest is overbodig.

  1. Om een verlenging te bekomen is volgens de officiële voorschriften het volgende voorzien :

  In geval van Thai huwelijk :
  ” In the case of marriage to a Thai woman, the alien husband must earn an average annual income of no less than Baht 40,000 per month
  (the applicant must attach documents proving that the alien husband earns an average monthly income of no less than Baht 40,000 throughout the year, such as any particular individual income tax return together with payment receipt, evidence of receiving retirement pension, evidence of receiving interest from funds deposit, or evidence of having other funds issued by the relevant agency.
  OR
  must have no less than Baht 400,000 in a bank account in Thailand for the past two months to cover expenses for one year. ”
  (the applicant must attach a funds deposit certificate issued by a bank in Thailand and a copy of a bankbook)

  In geval van “Retired”
  “Must have evidence of having income of no less than Baht 65,000 per month
  (Evidence of income such as a retirement pension, interest or dividends)
  OR
  On the filing date, the applicant must have funds deposited in a bank in Thailand of no less than Baht 800,000 for the past three months. For the first year only, the applicant must have proof of a deposit account in which said amount of funds has been maintained for no less than 60 days prior to the filing date,
  (Funds deposit certificate issued by a bank in Thailand and a copy of a bankbook )
  OR
  Must have an annual earning and fluids deposited with a bank totaling no less than Baht 800,0000 as of the filing date
  Ref :
  Order of immigration bureau No. 327/2557 Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand
  Order of the immigration bureau No. 138/2557 Subject: Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand

  2. Bankrekening.
  Er staat niet beschreven welke bankrekening dit moet zijn. Dat kan dus elke rekening zijn.
  De meeste immigratiekantoren zullen echter een zichtrekening willen zien die gebruikt wordt, maar andere stellen zich ook tevreden met een spaarrekening.
  Dat hangt af van het immigratiekantoor.

  3. Bewijs van inkomen.
  De immigratiekantoren eisen voor die “evidence of having income” meestal een “Verklaring van inkomen” met (handtekening) legalisatie van de ambassade. Sommige eisen bovenop dat het dan ook nog eens gelegaliseerd wordt door BZ in Thailand, maar ook dit is afhankelijk van het immigratiekantoor. Dat is niet overal zo.
  Dat maandelijks daadwerkelijk dat bedrag op je rekening wordt gestort in Thailand staat ook niet in de eisen en zou eigenlijk niet mogen geëist worden. Een bewijs van dat inkomen leveren (“evidence of having income”) zou moeten volstaan maar tja…

  4. Prijs van een verlenging.
  Elke verlenging, of dit nu 1 week, 1 maand of een jaar is, kost altijd 1900 Baht.
  Een “Single Re-entry” kost 1000 Baht en een “Multiple Re-entry” kost 3800 Baht.
  Andere bedragen die hiervoor door immigratie worden gevraagd vallen onder corruptie.

  5. Klachten
  Normaal kon je misbruik melden op een hotline 1570, maar of dit daadwerkelijk werkt
  Voor klachten kan je altijd ook dit proberen.
  Hotline 1111 of 1155. Bestaat sinds vorig jaar maart .
  http://www.tatnews.org/thai-government-launches-1111-hotline-receive-complaints-from-foreigners/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website