Lezersvraag: Wie weet een manier om vis te vangen bij een dam?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 maart 2014

Beste lezers,

Wij hebben hier een dam, ongeveer 800 m2. U weet wat de gewoonte hier in Thailand is om vis uit een dam te krijgen? Deze wordt leeggepompt. Jammer van al dat kostbare water.

Ik heb geprobeerd met een hengeltje op de ouderwetse manier, kon helaas geen wormen vinden of kopen, dus met brood geprobeerd. Geen succes natuurlijk, netten heeft ook geen zin, te veel planten en groei op de bodem.

Weet iemand van U een andere oplossing om vis uit onze dam te halen? Er zit genoeg vis in, ze springen vaak boven het water.

Dank U.

Hans

10 reacties op “Lezersvraag: Wie weet een manier om vis te vangen bij een dam?”

 1. Marcow zegt op

  Een harpoen, scherp oog en geduld doen wonderen 😉

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Met kruisnetten. U laat het net tot op de bodem zakken en haalt het nadien op. Het net rust boven op de beplanting en je hebt daar dus geen last van.

  Lees dit anders ook eens

  Gerrie gaat vissen met de familie en komt met kilo’s vis thuis
  https://www.thailandblog.nl/dagelijks-leven-in-thailand/gerrie-gaat-vissen/

 3. Sjaak S zegt op

  Waar woon je? Bij mij in de buurt zie ik veel Thais hengelen. Je kunt ook garnaaltjes als aas gebruiken. En bij mij in de buurt (Pranburi) is een aardeworm farm…

 4. YUUNDAI zegt op

  Sjaak,
  Kan je mij aangeven waar die wormenkwekerij gevestigd is, of een mail adres of site.
  Alvast bedankt, ik woon in Hua Hin

  • Sjaak S zegt op

   Wanneer je vanaf Hua Hin richting Pranburi rijdt kom je na ca 15 km bij Nong Hoi. Rechts is een 7/11 en gaat het naar het nieuwe Safaripark en Greenfield Valley. Je rijdt die weg op tot aan de eerste T-kruising. Daar ga je links. Aan het einde van de weg is weer een T-kruising. Deze keer naar rechts (richting Floating Market). Na ca 500 meter is er een bord aan de linkerkant. Daar staat iets met “pineapple” op geschreven. Die weg links naar binnen. Je rijdt zo’n 100 meter en dan kun je ook al het bordje met “earthwormfarm” zien.
   Mocht de beschrijving niet goed zijn, kijk ik morgen even of er een telefoonnummer op het bord staat. Ik woon er vlakbij, dus voor mij geen moeite.

   • YUUNDAI zegt op

    In afwachting, alvast bedankt

    • Sjaak S zegt op

     Yuundai, ik ben vandaag nog eens langs het bordje gereden, maar er staat geen nummer op. Het is echter gemakkelijk te vinden. Zoals ik beschreef op de weg vanaf de Pethkasem Road naar de Floating Market. De weg maakt een flauwe bocht naar rechts. Links zie je een blauw bordje “Pineapple Garden” en daaronder twee Engelse familienamen.
     Wanneer je daar binnen rijdt, zie je het bordje Earthworm Farm tegen een muur hangen. Het is duidelijk te lezen, hoewel ik denk dat dit over een paar weken niet meer kan, wanneer het onkruid het bord overwoekert heeft.
     Maar ik denk dat achter de muur waar het bord hangt, deze kwekerij is.
     Rijd je rechtdoor, dan zal de verharde weg na een paar meter eindigen en kun je op een veldweggetje verder rijden… dan kom je eerst door een stukje bos, dan ananasvelden, dan een wit huis (met veel honden), dan een paar keten en daarna ons kleine (groene) huisje… misschien ben ik dan net weer eens aan mijn project bezig: een vijver uit betonstenen….

 5. Hans Aling zegt op

  Dank jullie voor het advies, ik ga zeker niet met een harpoen vissen,ik zou er iedere keer naast schieten.
  Voel het meeste voor een groot kruisnet, alhoewel,dan heb je wel 4 mensen nodig om het omhoog te krijgen uit iedere hoek Gelukkig is mensen vragen hier geen probleem, ze staan te trappelen om je te helpen,tegen een lichte betaling.Helaas een ongelukje gehad,m’n voet lelijk beschadigd,dus nog even wachten.
  Ik woon in de buurt van BuriRam.
  In ieder geval, fijn om reacties te krijgen. Hans

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Hans

   Je hebt er niet echt 4 man voor nodig.
   Kijk maar op onderstaande video.
   Het geeft je een idee hoe het werkt.
   Je kan natuurlijk ook gewoon met fuiken werken. Was het favoriete materiaal van stropers.

   https://www.youtube.com/watch?v=04om_alccEk
   https://www.youtube.com/watch?v=uYI-9UTwctw

 6. Marcus zegt op

  is de dam 800 vierkante meter? Of is het meer 800? Of bedoel je dat de inhoud 800 cubieke meter is?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website