Lezersvraag: Hoe verzilver ik een cheque in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 augustus 2015

Beste lezers,

Een firma in de Verenigde Staten was mij een som geld schuldig en ter vereffening van die schuld stuurden ze mij een cheque. Ik dacht, dat is gemakkelijk, ik lever de cheque in bij mijn bank die het bedrag omgerekend in Baht dan op mijn rekening courant kan zetten.

Dat lijkt echter minder eenvoudig te zijn. De Thaise bank zal inderdaad wel aan het werk gaan met die cheque, maar ik lees dat het wel enkele weken kan duren voordat het bedrag wordt vrijgegeven. Ook de daaraan verbonden kosten zouden nogal hoog zijn.

Ik kan die cheque natuurlijk ook opsturen aan mijn Nederlandse bank, maar vraag mij af welke voordelen dat zou bieden?

Iemand ervaring met het verzilveren van cheques in Thailand?

Alvast bedankt voor reactie’s

Gringo


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe verzilver ik een cheque in Thailand?”

 1. Annemieke zegt op

  Als je de check op zou sturen naar de bank in Nederland krijg je het zelfde verhaal, duurt erg lang en de kosten zijn buitensporig hoog. Zelfde ervaring ging om ongeveer 120 euro en dat waren bijna de kosten ook. Tis alleen de moeite van het wachten en de kosten waard als de check hoog genoeg is.

 2. Michel zegt op

  Fijne firma is dat. Cheques worden ook in de USA haast niet meer gebruikt ivm de hoge kosten en lange verwerkingstijd.
  Zakelijk zijn de kosten zo’n 0.1% (met een minimum van €7,-) + €15,- + kosten (dit is iets onduidelijk, maar komt meestal zo rond de €35,-).
  Verwerkingstijd zo’n 2 weken, voordat het op je rekening gereserveerd staat, als je geluk hebt.

  Voor de particulier word die €15,- 35, en de verwerkingstijd ongeveer een maand tot 6 weken.

  Beter die firma het naar je rekening over laten maken. Kost een hoop minder en gaat veel sneller.

 3. Theo zegt op

  Beste Gringo,
  Een cheque is helemaal uit de tijd! Deze worden enkel nog gebruikt door twijferachtige personen/transacties.
  Waarom vraag je niet het bedrag gewoon over te maken op je rekening. Haal je geen moeilijkheden op je nek (zeker niet in Thailand) als je niet zeker weet als de cheque 100% safe en gedekt is. Verzilver nooit cheques voor derden!
  Mvg.
  Theo

 4. LOUISE zegt op

  Gringo,

  Zo mogelijk met deze amerikaanse firma in contact treden.
  Ik zou eerst een mail sturen en daarna telefonisch contact opnemen, dat zij een transfer maken rechtstreeks naar jouw bank.

  Als je een dollarrekening hebt is het nog makkelijker.
  Mocht je vaker dollars krijgen, gewoon een dollar rekening openen, kost niets en je spaart check kosten cq gemiste rente uit.
  Anders komt het gewoon in bahtjes op je thaise rekening.

  success,

  LOUISE

 5. Evert zegt op

  Er zijn nog landen waar de cheque gemeengoed is zoals Frankrijk en Engeland en het lijkt mij dat de kosten niet buitensporig hoog mogen zijn.

 6. Peter zegt op

  Wanneer direct overmaken naar een rekening van jou een probleem oplevert , kunnen ze het toch overmaken d. m. v. Western Union, Moneygram of vergelijkbaar instituut.

 7. Pascal Chiangmai zegt op

  Ja het is een problem,ik heb gekregen traveler cheque,s van MasterCard in USA Dollars,een van 1000,–usd,en van honderd usd,bij de Bank hier in Chiangmai kan ik ze niet verzilveren,wie kan mij vertellen waar ik deze cheques uit betaald kan krijgen hier in Chiangmai?ze zijn uitgegeven door Bank Indonesia.

  groet Pascal

 8. PeterPhuket zegt op

  Naar mijn mening is de beste methode via Paypal, het kan dezelfde dag op je rekening staan, en zonder problemen kun je het naar je bankrekening over laten schrijven tegen een kleine vergoeding.

 9. Peter zegt op

  Peter, ik ben wel benieuwd hoe je een cheque bij PayPal kunt verzilveren als je het niet kunt afgeven op kantoor??

 10. Ron Bergkotte zegt op

  Peter, andere Peter bedoelt waarschijnlijk het geld over laten maken via Paypal en de cheque vernietigen.
  Maar Ami’s kennende zullen zij daar niets in zien. I have paid you and that’s it. Een cheque is een onding, in NL al lang uit de mode maar in de US nog steeds gangbaar. Er kan van alles mee aan de hand zijn, vals of niet gedekt. Iedere bank zal de cheque ter incasso aannemen en aanbieden aan de drawing (uitschrijvende) bank en na accoord uitbetalen. De kortste en goedkoopste route is bij de drawing bank vragen of zij een corresponderende bank in Thailand of NL hebben en daar de cheque aanbieden.
  Persoonlijk zou ik hem NOOIT in Thailand aanbieden, voor je het weet zit je in Bangkok Hilton mocht er iets mee zijn.

 11. piet zegt op

  Heb paar keer cheque van verzekering gehad (Duitse) en dat was geen probleem; na 1 week netjes het geld bijgeschreven op mijn Thaise bank.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website