Verzending van fiets naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
5 juni 2022

Beste lezers,

Wie heeft ervaring met het verzenden van een fiets (ca. 12 kg, geen e-bike) naar Thailand (Surin) en kan mij daarover informatie verstrekken?

Groet,

Evert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Verzending van fiets naar Thailand”

 1. pieter zegt op

  Moet wel heel speciale fiets zijn om deze met hoge kosten te laten vliegen.
  Je hebt daar al redelijk goede fiets voor 200 euro.

  Probeer anders of iemand met weinig bagage hem mee wil nemen
  Succes !

  • Marianne en Rob zegt op

   Wij hebben vier jaar geleden onze twee fietsen meegenomen. Bij EVa mag je nl 30 kg per persoon meenemen onze fietsen wogen incl doos vd fietswinkel 18 kg samen dus 36 kg. Wij hadden dus nog 24 kg over voor kleding enz. Ons kostte het dus niets. . Succes Rob en Marianne

 2. Adriaan Castermans zegt op

  Geen ervaring in het verzenden naar Thailand, wel herhaaldelijk meegenomen als bagage in een kartonnen doos, te vinden in iedere fietswinkel. Pedalen van de fiets doen, wielen los, banden aflaten, stuur draaien. noppen of andere bescherming gebruiken, alles in de doos. Goed de info van de vleigtuigmaatschappij lezen betreffende sportartikelen, dan is uw fiets infeite gratis daar als bagage onderdeel.

  • NL TH zegt op

   Beste Adriaan, hoelang is het geleden dat je de fiets mee genomen heeft ? Mijn vrouw zegt dat je er nu belasting er over moet betalen.

 3. Bacchus zegt op

  Gedemonteerd en verpakt in een ‘fietsdoos’ van een fietsenwinkel en binnen het toegestane gewicht voor bagage kan hij gratis mee met iemand met een ticket. Anders kom je snel terecht bij koeriersdiensten of Post en die rekenen op basis van volume en gewicht. PostNL rekent voor een ‘pakket’ van 100x50x50 met een gewicht tot 20kg rond de 140 euro, maar volgens mij is een frame van een fiets meestal al groter/langer dan 100cm of je moet een vouwfiets hebben.

  Als je via http://www.parcelparcel.com een berekening maakt voor een zelfde pakket maar dan via een internationale koerier – DHL, Fedex. e.d. – kom je al snel uit op 375 euro.

  Zelf meenemen als bagage is dus gratis. Bij PostNL valt het nog mee, maar is de vraag of je aan de maten voldoet.

  Succes!

 4. Jan Scheys zegt op

  Verkoop je fiets in Nederland en koop een andere fiets in Thailand. Zo bespaar je een hoop onkosten. Er zijn in Thailand ook kwaliteitsvolle fietsen te koop hoor en misschien nog wel aan betere prijzen dan in Nederland. Zo heb ik in Chiang Mai enkele jaren geleden nog een hele goede fietswinkel bezocht waar er Bianchi fietsen te koop waren. Waarschijnlijk is er ook wel in Surin zo’n goede winkel omdat de Thai ook meer en meer beginnen te fietsen en er ook fietsclubs opgericht worden. Zo weet ik van een vriend van mij die in Lopburi woont, dat die regelmatig samen met Thaise wielertoeristen op stap gaat.

  • NL TH zegt op

   Beste Jan Scheys,
   Ik neem aan dat hier over het soort stads/toer fietsen wordt gevraagd en niet over prijzige crossfietsen. Waarom je fiets in Nederland verkopen voor een fractie van de prijs en in Thailand een dure (misschien mindere dan de eigen fiets) terug kopen?
   Ik ben ook aan het kijken geweest in Thailand maar daar zijn ze echt niet goedkoper zoals je verondersteld.

 5. Cornelis zegt op

  Hou er rekening mee dat wanneer je een fiets niet als reizigersbagage binnenbrengt in Thailand maar ‘m afzonderlijk verzendt, je in principe onderworpen bent aan invoerrechten (over de waarde plus de transport- en verzekeringskosten) en BTW.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website