Beste lezers,

Ik ga vanaf 28/12 tot 3/2/2014 naar Thailand – Bangkok-Siehanoekville, maar ik heb een Thaise vriend die een nieuwe wagen 6 maanden geleden heeft gekocht. De garagist zegt dat hij 2 jaar is verzekerd.

Maar ben ik ook als niet eigenaar verzekerd, want ik heb ook al zeker 1.000 km ermee gereden?

Ik wil wel weten of het waar is. Zo niet, waar en welke verzekering kan ik het beste afsluiten?

Kan ik dit vanuit België al doen? Ik heb een internationaal paspoort.

Wie heeft er info voor een verzekering voor 1 maand, ik kom wel ongeveer 4 maal in een jaar naar Thailand en normaal zal ik hem iedere keer zien en dus rijden om dat ik beter rij.

Bedankt voor de info

Met vriendelijk groet,

Ronny

6 reacties op “Lezersvraag: Ben ik verzekerd als ik in de auto van mijn Thaise vriend rijd?”

 1. LOUISE zegt op

  Hi Ronny,

  Bij elke nieuwe auto krijgt met een- of 2 jaar verzekering.
  Ik kan dit ook niet met zekerheid beweren, maar ik denk dat bij een aanrijding, je vriend ook niets krijgt.

  Vraag aan je vriend waar een verzekeringskantoor is bij hem in de buurt en koop gewoon voor een maand een “first class” verzekering.
  Verzekeringen zijn hier niet moeilijk met het vinden van een antwoord, waarop zij er onder uit komen om schadepenningen uit te betalen.

  Zeg het kantoor dat je dit ongeveer 4 maal per jaar wilt hebben, dus gewoon een leuke prijs maken.
  Ook hier kan je onderhandelen.

  Succes.
  LOUISE

 2. Adje zegt op

  Ik vind dit een interessante vraag. Ik heb laatst gereden in de auto van een mijn vrouw`s neef. Geen idee of of de verzekering dan schade uitbetaald als ik ( al dan niet mijn schuld ) een aanrijding krijg. En hoe zit het als je in de auto rijdt die op naam staat van je vrouw? Ben benieuwd naar het antwoord.
  P.S. Ronny, Je hebt het over een internationaal paspoort. Ik neem aan dat je bedoelt een internationaal rijbewijs.

 3. Martin B zegt op

  Sihanoukville = Cambodia. In principle kan met een auto met rechts stuur NIET in Cambodia worden gereden. Dit is een wet uit 2002, maar de toepassing laat te wensen over … Zoals zovaak, is er met wat geld vrijwel alles te regelen. De border crossing in Trat province schijnt in dat opzicht ‘gemakkelijker’ te zijn dan die in Aranyaprathet/Poi Pet.

  Pas op: u bent in elk geval NIET verzekerd voor het rijden van een Thaise auto in Cambodia. Ik heb daarvoor geen oplossing gevonden op diverse internet sites! Vraag uw verzekeraar! Van vrienden weet ik dat ze onverzekerd in Cambodia hebben gereden; ik zou dat nooit doen. Een advies op websites is een auto met chauffeur te huren aan de grens.

  Raadpleeg de Cambodiaanse ambassade. Het ’tijdelijk importeren’ van een auto in Cambodia vergt als regel het autoboekje plus een internationaal eigendomsbewijs (te verkrijgen bij het lokale wegverkeersburo in Thailand), plus een internationaal rijbewijs (alhoewel een geldig Nederlands of Thais rijbewijs ook voldoende zou moeten zijn volgens internationale verdragen).

  Verkeer in Cambodia is chaotisch, zeker in/rond steden. Grote wegen zijn redelijk goed, andere wegen zijn vaak heel slecht onderhouden. Vermijd het rijden na zonsondergang, en berg uw auto goed op.

  • LOUISE zegt op

   Hallo Martin,

   Nu weet ik niet of het vergelijkbaar is, maar naar Laos, hadden wij ook een paars autoboekje nodig en bij de 4 miljoen papieren daar aan de grens, moesten wij ook (verplicht dus) een verzekering kopen.

   Ronnie,

   Kijk al je papieren daar aan de grens na, want ons wilden ze een boete laten betalen, daar wij een papier niet hadden.
   Gelukkig stonden onze vrienden achter ons en die hadden het ook niet. (toevallig he???)
   Dus na veel heen en weer geklets met een hoge arie-streepmans, konden wij gaan zonder boete te betalen.

   LOUISE

   • Martin B zegt op

    Dear Louise, het ‘groene boekje’ is het internationaal eigendomsbewijs van de auto dat bij het Thaise ‘wegverkeersbureau’ te verkrijgen is. Voor Laos gelden andere regels, en moet je een autoverzekering aan de grens kopen; in elk geval een hele zorg minder. Sinds enige jaren had je een ‘vervoertoestemming’ nodig voor elke provincie waar je naartoe wilde; nu volstaat gelukkig 1 document voor het hele land.

 4. BA zegt op

  Heel simpel, even een belletje naar je verzekering en je weet het antwoord.

  Ik heb het bij onze auto nagevraagd en het is geen probleem, mits de bestuurder een geldig rijbewijs heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website