Lezersvraag: Verlenging 5 jarig Thai rijbewijs in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 april 2017

Beste lezers,

Dit is in maart al aan de orde geweest maar ik heb mijn vraag cq antwoord hier op niet kunnen ontdekken alleen tegenstrijdigheden. Bij de ene plaats moet je blijkbaar certificate of Residence aanleveren bij de andere mag het ook het gele boekje zijn (Tambien baan).

Ik heb zowel Tambien Baan als het roze ID voor farangs is dat voldoende voor verlenging aanvraag in Pattaya of wil men perse een certificate of Residence? Naar de immigratie gaan kost me een extra dag vandaar deze vraag.

Wie heeft er recentelijk in Pattaya verlenging aangevraagd en kan zijn licht doen schijnen.

Dank.

Groet,

Piet


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Verlenging 5 jarig Thai rijbewijs in Pattaya”

 1. Bart zegt op

  Vorige week mijn beide rijbewijzen verlengd voor vijf jaar.
  Ik had nodig : residence verklaring te halen bij Immigration 600 Bath voor twee rijbewijzen auto en motor. , drie pasfoto’s , kopie paspoort 2 x , kopie rijbewijzen 2 x , en de originele papieren ook meenemen. Kleine test doen : kleuren ogentest en diepte testje . Betalen 1060 Bath voor
  beide rijbewijzen en klaar is kees. Succes , dit was in Pattaya !

 2. Bauke zegt op

  Bij mij in chiang mai was mijn gele tambien baan en roze id kaart genoeg alleen vertikten ze het om me de 5 jaar te geven. Ik kreeg een 2 jarige, dit had volgens de mevrouw achter de bali te maken met nieuwe regels.

  • simon borgers zegt op

   ik heb 21 maart 2 thaise rijbewijzen in nong han 1060 baht. kleuren test en 2 uur film kijken kopi paspoort en huis boek pas foto,s worden terplaatse gemaakt

  • NicoB zegt op

   Dit lijkt de kop op te gaan steken, verlenging met 2 ipv. 5 jaar. Een vriend van mij ging vorige week bij het dichtst bij zijn woning gelegen buro voor een verlenging.
   Hij kreeg met 2 problemen te maken.
   1.Dit buro was het dichtst bij zijn huis, maar aldaar mochten ze hem geen verlenging geven, omdat dit buro niet in zijn woondistrict ligt en een buitenlander moet verlengen in zijn woondistrict, een Thai kan overal terecht.
   2.Ook melden ze daar dat als er voor een buitenlander verlengd moet worden, dat ze dat daar niet meer dan voor 2 jaar doen ivm. nieuwe regels?!
   Mijn vriend op naar het buro in zijn woondistrict, rara … kreeg zonder enige discussie een verlenging voor 5 jaar!
   Of dit nu echt een nieuwe regel is? Wie het zeker weet mag het zeggen. Thailand ‘t blijft verrassend.
   NicoB

   • stevenl zegt op

    Tjdelijk rijbewijs, dus 2 jaar, wordt gegeven aan mensen met tijdelijk verblijf. Indien in het bezit van een jaarvisum of extension of stay kan een 5 jarig rijbewijs worden verstrekt.

    • Danzig zegt op

     Ik heb een jaarvisum maar desondanks kreeg ik slechts een rijbewijs voor twee jaar, ook nog zgn. “Temporary car”. Zou dit komen doordat dit mijn eerste rijbewijs is?

     • NicoB zegt op

      Ja, daar komt dat door.
      In het verleden werd bij de afgifte van het 1e rijbewijs een temporary rijbewijs voor een periode van 1 jaar gegeven, dat is nu 2 jaar, ook als je een jaarvisum hebt.
      NicoB

 3. Henny zegt op

  Zowel Tabien baan als certificate of Residence worden geaccepteerd.
  Ik gebruik altijd mijn Tabien baan.

 4. Ruud 2.0 zegt op

  Hedenmorgen mijn rijbewijzen in Pattaya vernieuwd.
  Op immigration kopie paspoort met visastempel en entrykaart.
  Bewijs van het adres en kopie oude rijbewijzen voor plus achterzijde
  afgegeven bij loket 9 van immigration en je loopt binnen een half uur weer naar buiten met het benodigde papiertje Een gezondheidsverklaring blijkt bij verlenging niet benodigd te zijn, want die kreeg ik ongebruikt terug op het min. Van transport.
  Het neemt aldaar wel een hele ochtend in beslag, want ze behandelen 60 personen tegelijkertijd en een filmpje van 40 minuten verplicht kijken.
  Verders zijn ze heel medewerkend.
  In 2 dagen gedaan.

 5. bob zegt op

  zojuist gehaald 400 baht: perse een certificate of Residence nodig. en dan nog:
  paspoort+visa original and copy
  thai drivers license original and copy

  • Kees 2 zegt op

   …en zet ook alvast je handtekening op alle kopieën !

 6. Henk Hauer zegt op

  Piet, je moet een residents certificaat hebben bij het transport office in Pattaya

  • NicoB zegt op

   In tegenstelling tot Pattaya, in Rayong wordt het Gele Tabien Baan geaccepteerd en is geen residents certificaat vereist.
   NicoB

 7. Jacques zegt op

  Beste Piet,

  Ook vandaag hoor je weer verschillende reacties op je vraag. Het is afhankelijk waar je naar toe gaat en wie je treft. Dus is het zaak om, wil je alles uitsluiten, ter plaatse te informeren.

  Het meest logische, voor wat het waard is, is na te gaan wat nu belangrijk lijkt te zijn voor de rijbewijsverstrekking. En van de vaste eisen is dat je verblijfplaats bekend wordt. Dit kan o.a., via gele boekje of roze thai ID kaart of bij gebreke hiervan het oude rijbewijs (indien verstrekt natuurlijk is op achterzijde vermeld) of het residence certificaat bij de Immigratie politie, waar je geregistreerd staat via aanmelding en wooncontact bekendmaking oid. Kopieën van geldig paspoort , houderblad en visum blad. Bij verlenging geen doktersverklaring in Pattaya. Foto wordt ter plaatse gemaakt. Testjes spreken voor zich en nu dus ook de video bekijken om het compleet te maken en dan wat geld. Kopieën kunnen gemaakt worden bij de shops tegenover het rijbewijsgebouw.

  • Danzig zegt op

   Een werkvergunning geldt, neem ik aan, toch ook als certificaat? Ik ben niet in Pattaya woonachtig maar elders in Thailand. Kan ik dan even goed mijn rijbewijs in Pattaya halen?

   • NicoB zegt op

    Danzig, voorzover ik uit eerdere reacties van je begrijp zit je in het diepe zuiden van Thailand en geef je daar les. Ik ga je de les niet lezen, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, helemaal uit het diepe zuiden naar Pattaya?
    Een werkvergunning is toch iets heel anders dan een Residents Certificat.
    Mijn vriend ontdekte laatst dat hij een verlenging moest aanvragen in zijn eigen district, of dat in Pattaya ook vereist is weet ik niet, maar Henk Hauer wel.
    Dit Certificat kun je verkrijgen bij Immigration, kosten 500 Bath, was 300 Bath, of als je hebt en dat gebruikt mag worden een Geel Tabien Baan meenemen.
    Je hebt al een Temporary voor 2 jaar, tegen de tijd van verlenging nagaan wat dan de eisen of mogelijkheden zijn lijkt me het beste.
    NicoB

    • Danzig zegt op

     Ik ben leraar in Narathiwat en mijn vakantie is net begonnen, welke ik ondermeer in Pattaya wil doorbrengen. Mijn motorrijbewijs heb ik nog niet, wel het autorijbewijs, maar dat ging niet gemakkelijk. De Thaise overheid in deze regio lijkt een hekel aan buitenlanders te hebben en maakt het ze enorm moeilijk documenten, contracten, bankrekening enz. aan te vragen. Daarnaast spreekt geen ambtenaar hier Engels en om nu elke keer een collega als vertaler mee te nemen. Nee, ik dacht: als ik toch naar Pattaya ga, waarom dan geen rijbewijs halen daar? Per slot van rekening heeft een vriend uit Nederland beide rijbewijzen simpel op een toeristenvisum kunnen halen.

 8. simon borgers zegt op

  ik heb de film een half uur gezien en er waren ook enkele thaise mensen die daar gewoon met hoofd op de tafel lagen te slapen maar wel geslaagd.

 9. NicoB zegt op

  Duidelijk Danzig, kijk anders eens op de site van Pattaya City Expats Club, daar vind je informatie over aanvragen van een rijbewijs in Pattaya, Henk Hauer van deze club begeleid mensen eens per maand bij het aanvragen van hun rijbewijs in Pattaya.
  http://www.pattayacityexpatsclub.com/
  Succes.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website