Beste lezers,

Ik heb een koophuis in Thailand en ben getrouwd met een Thaise daar voor de wet. Aangezien onze relatie alleen nog problemen kent, zal het huis wel verkocht worden. Het blauwe boekje, staat natuurlijk op haar naam.

Soms lees ik, wanneer je voor de wet getrouwd bent, dat je ook rechten hebt, zoiets van 49 – 51%. Dan lees ik weer dat je geen rechten hebt en alles naar haar gaat.

Hoe zit dat nu precies?

Groeten,

Hans

5 reacties op “Lezersvraag: Verkoop van huis in Thailand, wat zijn mijn rechten?”

 1. henry zegt op

  Op alle bezittingen verworven tijdens het huwelijk, geld bij echtscheiding een 50/50 verdeling.
  Alle bezittingen voor het huwelijk blijven persoonlijk bezit.

  Uitgezonderd gronden, omdat die nooit deel uitmaken het huwelijksvermogen, indien 1 echtgenoten een buitenlander is. Normaal laat men de buitenlandse echtgenoot een afstand verklaring tekenen, als de gronden, tijdens het huwelijk worden aangekocht.

 2. Hans zegt op

  Als je het huis hebt gekocht voor je huwelijk en dan staat het uiteraard op haar naam, anders had je het niet kunnen kopen.
  Dan heb je nergens recht op; wel als je het huis hebt gekocht na je huwelijk.
  De 49-51 regeling geldt voor een opgerichte BV. Dan heb je 49% van de aandelen als Farang en de andere 51% is in handen van de Thaise mensen in de BV. Dat is een heel andere constructie en heeft niets met het huwelijk als zodanig te maken.

  • Sjaak S zegt op

   Ik zie het weer….Hans, je kunt wel degelijk een HUIS in eigen naam kopen. Alleen geen GROND.
   Verder klopt het…koop je als echtpaar een huis na het huwelijk, wordt het bij een scheiding 50/50.
   Koop je het huis voor je huwelijk, blijft het huis in het bezit op wiens naam het staat.

 3. colin de Jong zegt op

  Heb er al zo vaak over geschreven. Huis kopen in een company en Thaise shareholders een afstand laten tekenen, en jou als enig direkteur met een preferent share. Zo ben ik 100% eigenaar van huis en grond en heb ik niemand nodig bij de verkoop. Een preferent share is om jou te beschermen tegen een eventuele coup, wat nu onmogenlijk is omdat jou preferent aandeel voor 10 stemmen telt.

  • henry zegt op

   Dit is een 100% illegale constructie, die voor gevolg kan hebben dat de koopakte en chanotte ongeldig worden verklaard. Dan bent u niet alleen uw huis, maar ook uw centen kwijt.

   U weet toch dat men niet onaardigd premies die een percentage van het onroerend goed bedtagen uitkeert aan de aangever van deze illegal constructie.

   Kortom men speelt met vuur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website