Beste lezers,

Op de website van Nederland Wereldwijd (https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/verklaringen-regelen/verklaring-omtrent-voorgenomen-huwelijk/thailand) staat dat de niet Nederlandse partner mee moet gaan naar de Nederlandse ambassade.

“Voor een aanvraag voor een verklaring omtrent voorgenomen huwelijk, moet uw niet-Nederlandse partner kopieën van de volgende documenten meenemen naar de ambassade of het consulaat:

 • een paspoort of ander identiteitsbewijs;
 • een officieel document waarop de adresgegevens van uw partner staan, welk document dit is verschilt per land;
 • een ongehuwdverklaring.

Wat zijn jullie ervaringen hiermee? In alle eerder berichten over dit onderwerp waarbij sommige al hun stappen hebben opgeschreven heb ik nergens zien terugkomen dat de Thaise partner mee moet voor de aanvraag en daarnaast heb ik ook niet eerder gelezen over de ongehuwdverklaring van de Thaise partner zelf. Waar kan ze deze krijgen? Ze is nog nooit gehuwd geweest.

Groet,

Stefs

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Verklaring omtrent voorgenomen huwelijk met mijn Thaise vriendin”

 1. Johnny BG zegt op

  Ik weet niet of het verplicht is dat de partner mee komt maar het is wel zo handig indien er vragen zijn.

  De ongehuwdverklaring kan ze aanvragen bij het districtskantoor waar ze officieel geregistreerd staat. Twee Thaise getuigen moeten er mee en na een aantal vragen maakt de ambtenaar het document op.
  Zowel de getuigen als je partner moeten wel hun ID kaart meenemen (en voor de zekerheid kan je partner ook het blauwe huisboekje meenemen voor het geval er een lastig persoon de ambtenaar is)
  Hier hoef jij zelf niet bij te zijn.

  De akte moet vervolgens weer vertaald en gelegaliseerd worden.

 2. MaiPenRai zegt op

  Een ongehuwdverklaring kan worden opgesteld/aangemaakt op het stadhuis van de woonplaats. Deze wordt opgesteld a.d.h.v. een verklaring van 1 of meerdere familieleden/kennissen die verklaren van de Thaise partner niet gehuwd is. Deze verklaring moet je daarna weer laten vertalen van het Thais naar het Engels. Tenminste….zo was het bij mijn weten circa 10 jaar geleden.

 3. Mike zegt op

  Ik sluit mij aan bij de bovenstaander reacties. Echter, je kan ook alles per aangetekende post naar de ambassade sturen. Maak de verschuldigde bedragen over of sluit bij en je kan gewoon lekker thuis de post afwachten.

  Hoe en wat staat duidelijk op de website.

  Heb ik zelf in april ook gedaan. Had binnen 7 dagen de stukken retour. Top service van de ambassade

  • Stefs zegt op

   Bedankt van je reactie. Maar hoe heb je dit dan gedaan met de vertaling?

   Wij zullen eerst naar Bangkok moeten voor het laten vertalen en legaliseren van mijn vriendin haar ongehuwd verklaring (waar bij onze lokale Ampur overigens 3 getuigen, waarvan één van de ouders bij moet zijn).

   Met dit gelegaliseerde en vertaalde document en al mijn papieren kunnen we dus opnieuw naar Bangkok naar de Nederlandse ambassade. Hopelijk krijg ik dan van de ambassade een verklaring van huwelijksvoornemen en deze moet vervolgens naar het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken om het daar te laten vertalen en legaliseren. En vervolgens weer een paar dagen later ophalen, dus dat zijn al 3 ritjes naar Bangkok.

   Zeg ik het zo goed?

   • Erwin Fleur zegt op

    Beste,
    Zij kan heel simpel dit aanvragen op bet gemeentehuis.geen probleem!
    Verder alle papieren van haar familie copieeren.

    Het is niet moeilijk als zij nooit getrouwt is geweest.
    Verder wat al jaren zo is is niet veranderd.

    Met vriendelijke groet,

    Erwin

 4. tom bang zegt op

  Ik heb vragen hieromtrent rechtstreeks aan de ambassade gesteld, je kunt een e mail sturen of bellen. Heb ik allebei gedaan en ben goed voorgelicht. Rechtstreeks vragen geeft ook de meeste kans op meest recente eisen, mensen op het forum geven antwoord zoals het was toen ze er zelf mee te maken hadden.
  Suc6 en alvast gefeliciteerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website