Beste lezers,

In het nabij gelegen dorp werd men een beetje gek van de vrachtwagens met aarde welke dag in dag uit door het dorpje reden met redelijk hoge snelheid. De chauffeurs hebben/hadden schijt aan de mensen die er wonen.

De dorps bewoners hebben de handen ineen geslagen en hebben te samen een drietal verkeersdrempels gemaakt van snel hardend beton. De heren chauffeurs worden nu als het ware uit hun stoel gelanceerd als ze te hard over die drempels rijden, goeie move dacht ik. Maar de heren chauffeurs willen niet graag uit hun stoel gelanceerd worden als men (altijd) haast heeft. Uitkomst: een stukje om rijden/racen, namelijk over het dijkje waar ik woon met nog een buurman.

Men komt nu met gemiddeld zo’n 60 a 70 km per uur langs mijn poort met daarna een vrij onoverzichtelijke bocht waarin de buurman woont. Het eerste ongeval was dan ook snel gedaan. Visser met hengels en al zo’n 30 mtr meegesleurd door de racende idioot van een kiepauto met grond.
Of men in het dorp toestemming heeft (gevraagd) om de drempels aan te leggen weet ik niet, als vriendin het vraagt bij wie ze moet zijn voor ook zo’n drempel dan krijgt ze ontwijkende antwoorden. N.a.w. is er dus door niemand iets gevraagd bij de Amphur maar heeft men het gewoon zelf even geregeld.Om die gekken toch wat te temperen in hun formule 1 race activiteiten wil ik ook wel zo’n drempel aan (laten) leggen, misschien zelfs wel twee bijvoorbeeld 1 vlakbij mijn poort en 1 erna vlakbij de poort van de buurman.

Dus naar de Amphur geweest om dit aan te kunnen vragen, ik wil als buitenlander eigenlijk niet de gekleurde piet toegespeeld krijgen. Dus ik wil toestemming zwart op wit of eigenlijk nog liever dat de Amphur dit zelf laat aanleggen. Helaas pindakaas men doet daar alsof men het in Keulen hoort donderen. Er gebeurd dus niets.

Kan ik nu de stoute schoenen aantrekken en zelf ook gewoon van die drempels (laten) aanleggen of ben ik dan strafbaar? Ik wil gewoon voorkomen dat als ik of als vriendin de poort uitrij dat zo’n mislukte formule 1 chauffeur te laat in de gaten heeft dat er ook nog andere weggebruikers zijn.
Bij de buurman is hoor ik net vanmiddag de poort eruit gereden omdat twee vrachtwagens elkaar wilden passeren maar dat gaat niet op die smalle dijk.

Met vriendelijke groet,

Harm


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Mag ik zelf een verkeersdrempel aanleggen in mijn dorp?”

 1. Arjen zegt op

  Wij hadden een soortgelijk probleem.

  Ik heb met een bijl het asfalt hier en daar “bewerkt” Een paar flinke klappen zijn voldoende. Je staat ervan te kijken hoe snel een klein gaatje een flink gat wordt….

  Is uiteraard niet legaal…..

  Maar het heeft bij ons geholpen.

  Succes!

 2. frans zegt op

  arjen je hebt wel gelijk, soms moet je het recht in eigen hand nemen. ik hoorde dat een Engelsman hetzelfde probleem had. die heeft de weg met wat kraaiepoten versierd. dat gaf een behoorlijke opstopping, eer zo een truck is weggehaald. daarna zochten ze wel een andere route. zij hebben haast en hij niet.

 3. loe zegt op

  In mijn dorp op Samui zijn op een heleboel verschillende plaatsen (waarschijnlijk) illegale verkeersdrempels aangelegd, door de bewoners, maar die zijn op een enkele na, na verloop van tijd weer verwijderd.
  Maar wie ze heeft aangelegd en wie ze hebben verwijderd weet ik ook niet, maar er zal wel over geklaagd zijn.

 4. Cor zegt op

  Let wel op waar je de drempels aanlegt. Je wilt ook niet bij iedere passage zitten schudden in je huis. Ook zit je niet te wachten op scheuren in de woningen.

 5. John Chiang rai zegt op

  Ook in Thailand kan ik mij onmogelijk voorstellen,dat het zelf aanleggen van verkeersdrempels legaal zou zijn. Stel je voor dat iedereen in Thailand naar zijn eigen mening op deze manier begint het verkeer te regelen,dan zou het autorijden in Thailand nog avontuurlijker worden,als het nu reeds is.

 6. Ruud zegt op

  Je vindt makkelijk een paar Thai die voor je aan de slag gaan, vervolgens de politie inschakelen en mag je ze weer betalen om het weg te halen en als er schade aan de weg is weten ze je ook te vineden.\

  Er is een simpele oplossing zet een paar betonbuizen, zoals voor de latrines gebruikt worden en vuldeze met grond. zorg dat ze voor 50-60% op de weg staan bijv. naast je inrit en bij de buurman, als er klachten komen kan je altijd zeggen dat het werk in voorbereiding is en dat de leverancier ze al geleverd heeft, zorg wel dat bovenin er zand in zakken ligt. Dat kan jaren blijven staan, want je weet er is geen haast bij werkzaamheden. Succes.

 7. Erwin Fleur zegt op

  Beste Harm,

  Ik zou dit probleem met het dorpshoofd bespreken en daarna pas
  actie ondernemen.
  Je heb dan in ieder geval iemand achter je staan mocht je problemen krijgen.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  • Gerardvander zegt op

   Harm, wat denk je hier van: Combineer oplossing Arjen (asfalt bewerken) met die van Ruud (betonbuizen)?

 8. NicoB zegt op

  Kan me heel goed voorstellen dat je hier iets aan wilt doen. Toch even nadenken.
  Bij elke zelf op de openbare weg uitgevoerde werkzaamheden als een drempel kun je wel ingeval van calamiteiten een aansprakelijkheidsstelling krijgen.
  Ik kan het niet aanraden, ook bv. betonbuizen plaatsen voor 50 á 60 % op de weg, als je dat doet mag je er wel voor zorgen dat rondom die betonbuizen pilonnen komen te staan zodat je aan gevaar beperking hebt gedaan. Misschien is de “Arjan ” oplossing er een.
  Hier op ons onverharde pad hebben we ook gehad dat een van de buren daar keihard overheen reed. Dat was gevaarlijk, omdat als je uit je oprit kwam dan liep je verhoogd risico op een botsing. Andere buren legden balken op het pad, daar kwam protest van de hardrijdende buren, zelfs bijna een handgemeen. Het is toen opgelost, wat dagelijks afvoerwater net uit de oprit laten lopen, dat slijt langzaam maar zeker wel wat in over de volle breedte van het pad, daar is dus niet meer hard overheen te rijden. Geen protest meer van de te hard rijdende buren en geen te hard rijdende buren meer.

  Goed overleg met mensen die hier over gaan of over kunnen gaan lijkt me toch wel de eerst aangewezen weg.
  Sukses.
  NicoB

 9. janbeute zegt op

  Om het legaal te houden .
  Koop twee oude auto wrakken met een geldige registratie .
  Parkeer die aan beide zijden van de weg met een onderlinge afstand in lengte richting van de weg van ongeveer 5 tot 8 meter .
  Je creeert hierdoor een wegversmalling van ongekende omvang .
  Elke keer als ze aan komen racen cq stormen moeten ze weer snelheid verminderen , en met hun vrachtwagen tussen de beide geparkeerde autos door zien te manoevreren .
  Dit kost aanzienlijk tijd .
  Mocht er toch nog eentje uberhaupt je wrak rammen , dan ga je de schade ook nog verhalen op hun .
  Gegarandeerd ze mijden je smalle straat als de pest .
  En je doet niks illegaals .
  Je zegt gewoon heb regelmatig kennissen op bezoek en die parkeren hun voertuigen voor mijn inrit , wegens ruimte gebrek .
  Ik denk dat dit beter werkt als kraaiepoten spijkers of kapotte bierflessen ed op de weg te gooien .
  Of zelf gaten in de weg maken of verkeers drempels zonder toestemming van het Amphur of Tessabaan aanleggen . Waardoor onschuldige weggebruikers die ook dagelijks voor je huis normaal komen langsrijden niet benadeelt worden .

  Jan Beute .

 10. Oean Eng zegt op

  >Ik zou dit probleem met het dorpshoofd bespreken en daarna pas actie ondernemen.
  Mee eens. Tegenover huis van mijn vriendin in Kampaenphet zit de beste man. Ik vertelde hem, met haar (vriendin spreekt goed engels), dat ik niet naar thailand ben gekomen, op vakantie, om hier dan wekelijks, met name in het weekend, mensen uit de bocht te zien vliegen. Soms drie per avond, soms met gruwelijke gevolgen. Kan daar niet wat aan gedaan worden….

  Wij kwamen op het idee (maar ik verkocht het hem als het zijne) om een extra lantaarnpaal te plaatsen. Dat koste dan 30 baht per maand (12 + 30 = 360 baht per jaar) voor gemeente electriciteit ofzo.
  Okay tjaaj..krab om!
  En nu staat ie er. En wat denk je…lol….weinig ongelukken meer…al 2 maanden geen….

 11. Patrick zegt op

  misschien zijn betonnen bloembakken een mooi alternatief ? Als je die zig-zag over de weg plaatst dwingt dat het verkeer om langzaam te rijden. Vb een bloembak aan begin en einde van de straat.

 12. theoS zegt op

  Mag niet! Kun je aanvragen bij, ik dacht de Amphur, en die laten het dan doen, jij betaalt de rekening.

  • Arjen zegt op

   Tussen wat niet mag, en niet gedaan, of gebruikelijk is te doen zit een heel groot gat in Thailand. En laat ik je maar meteen uit de droom helpen. Je moet het niet bij de Amphur aanvragen, maar bij de Tambon.

 13. Thomas zegt op

  Misschien toch goed ook eens te overwegen of je er blij mee zult zijn als jouw illegale oplossing (als je een van bovenstaande ideeën uitvoert) juist de oorzaak wordt van een ernstig ongeluk. Wat zeg je tegen de nabestaanden, vrouw, kinderen? Probeer het eerst eens met waarschuwingsborden, maak met afzetlint een groot lang diagonaal kruis op de weg, etc. In ieder geval, bezint eer ge begint. Dat je in Thailand woont hoeft niet in te houden dat je in alles als een Thai moet gaan denken.

 14. Bart zegt op

  Beste ,

  Zelf een verkeerdrempel aanleggen , is toch niet mogelijk . Straks leg je er een aan , gebeurd er een ongeval ze zijn nog in staat om jou de schuld te geven omdat jij de drempel er gelegd hebt , en als hij er niet zou zijn er geen sprake zou geweest zijn van een ongeval .

  Ik zou maar eens naar de politie , gemeentehuis , ofzo stappen en daar het probleem aankaarten , tot er een gepast antwoord komt , maar zelf actie ondernemen is NIET aan te raden .

  Succes !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website