Beste lezers,

We willen in maart naar het nationaal park Kaeng Krachan in de buurt van de dam. Het zou daar erg mooi zijn.

Heeft iemand hier informatie over verblijf, guesthouse, excursie, vervoer vanuit Hua Hin of Bangkok?

Met dank,

Guus

3 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft informatie over een verblijf bij Nationaal park Kaeng Krachan”

 1. Ruud NK zegt op

  Guus, ik weet niet hoe oud je bent. Maar als je kan huur dan een motortje en neem een van de gratis plattegronden mee. De omgeving is heel mooi om rond te rijden.
  In het park zelf moet je ook over vervoer beschikken, want het is uitgestrekt en alles ligt ver van elkaar verspreid. Bijvoorbeeld bungalows liggen in het park, maar voor boodschappen of eten moet je naar de ingang. En het is vrij heuvelachtig, niet stijl, maar toch.

 2. Ronny Cha Am zegt op

  Inderdaad, het is er heel mooi. Ik ga er varen met mijn boot…zalig zo’n groot meer en geen toeristen, enkelen in het weekend. In het begin niet ver van de dam zijn restaurantjes en aan een ervan kan je meevaren met een longtail, er zijn immers verschillende eilandjes die bevolkt worden met apen, zorg dat je genoeg banaantjes bijhebt, het is leuk om ze te voederen.
  Van Cha Am is het 45 km en als je ginds wil rondrijden ben je snel wat kilometers kwijt.
  Rust en natuur, de rest moet je er niet zoeken.
  Het meer ten westen van Hua Hin is soortgelijks. Het water staat nu zeer laag, het water staat ver van de oevers.
  Groetjes Ronny Cha Am

 3. Maarten zegt op

  Als je een bezoek wilt brengen aan Kaeng Krachan moet je je eerst afvragen of je in de buurt, aan de rand of in het park wilt verblijven. Vanuit Hua HIn en Cha Am, of Pranburi is volop hotel en resort te vinden, en per auto goed te bereiken, maar zijn het dagtochtjes (maar je kunt ook ff naar Sam Roi Yot). Aan het park zijn bij de ingang en aan het meer (o.a boathouse paradise resort) mogelijkheden, maar wat eenvoudiger. Wel kun je dan meer tijd besteden aan de natuur, want dat is wat Kaeng Krachan te bieden heeft. In het park zijn ook tentenkamp. Op google earth is het makkelijk te vinden. Thaibirding biedt voor de natuurliefhebbers veel interessante info, net als thainationalparks.
  groetjes,
  Maarten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website