Beste lezers,

Wanneer je langer dan 8 maanden uit Nederland bent en nog niet bent uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP) en wel een postadres hebt, kan je jezelf dan vanuit Thailand laten uitschrijven of moet je dit persoonlijk doen bij de gemeente waar je heb gewoond in Nederland of kan iemand anders dit voor je doen?

Met vriendelijk groet,

Andre

11 reacties op “Lezersvraag: Kan ik mij vanuit Thailand laten uitschrijven in Nederland?”

 1. Bucky57 zegt op

  Andre,
  sommige gemeenten bieden de mogelijkheid om dit via hun digitale loket te doen. Dus via internet. Nadat jij alles via hun formuier heb doorgegeven zulllen zij een ontvangstbevestiging naar je sturen. Zij geven daarna aan de belangrijkste instanties dit door. Dus het is geheel afhankelijk in welke gemeente je bent ingeschrevenen zij dit aanbieden. Ik heb mij namelijk ook op deze manier laten uitschrijven.

 2. phet zegt op

  Je kunt je ook schriftelijk laten uitschrijven. Belang is dat er een kopie van je paspoort bij zit.
  Je vertrek naar het buitenland wordt automatisch doorgegeven aan alle overheidsinstanties.

 3. Aad zegt op

  Bucky heeft het bij het rechte eind mits je over een Digid code beschikt en je gemeente waar je laatst bekende woonadres was is aangesloten. Dat zijn er wel veel ondertussen.
  Groeten,

 4. Jacob zegt op

  Kan volgens mij ook door naaste familie.

 5. janneman zegt op

  Mijn vraag: is een postadres voldoend om je zorgverzekering en uitkering(wajong) te behouden in Nederland.

  • janneman zegt op

   Beste Marcus, Daar ik niet duidelijk mijn vraag heb gesteld,( is een postadres voldoende om je zorgverzekering en uitkering te behouden in Nederland) wil ik hem graag aanvullen.Al langere tijd ben ik op zoek naar een oplossing voor mijn situatie. Sinds enkele jaren ga ik naar het binnenland van Thailand,waar ik een vaste vriendin heb, en ik met haar, een zoontje van bijna 3 jaar heb. Omdat ik in Nederland een Wajong uitkering krijg van maar 960.euro, blijft er na betaling van mijn huur,essent, zorgverzekering en andere vaste lasten niet veel over, waardoor ik steeds maar korte tijd samen met hun kan zijn.Zou een postadres voldoende zijn,zou ik die onkosten niet meer hebben, en dan zo een simpel eenvoudig leven met mijn vriendin en zoontje kunnen hebben in het binnenland van Thailand.Het is geen kapitaal wat ik dan heb,maar voldoende om rustig te leven. Aangezien ik NIET tot de aller slimste behoor,en niet alles openbaar aan de kapstok willen hangen,levert mijn zoeken naar een oplossing niet veel op.Op Thailandblog heb ik al veel gelezen,maar vind niet een (weg) oplossing voor mijn probleem.Ook denk ik dat het niet verstandig zou zijn, om alles op Thailandblog te zetten.(instanties).en grapjassen. Maar wie weet…is er toch iemand die me wegwijs kan maken.
   Hartelijke dank. janneman.
   Ik vergat mijn leeftijd te melden. 61 jaar.

 6. Marcus zegt op

  Ingeschreven blijven staan in Nederlnd heeft wat voordelen , het blijven opbouwen van AOW bvb. En als je je elke 8 dagen even laat zien is er niets aan de hand. Zit je wel aan die lullige zorgverzekering vast en kan je je inkomen uit Nederland niet IB vrij maken (tenzij je slim bent want ze zeggen “de slimme betalen geen belasting”).

  • marcus zegt op

   Sorry, elke 8 maanden

 7. Jolleke zegt op

  Moet in persoon maar denk wel dat je t ook schriftelijk kunt doen omdat je al in Thailand zit. Schrijf een brief naar de gemeente dat je vanaf je oude adres naar Thailand bent verhuisd. Ze hebben een handtekening en kopie id nodig. Kun je ook mailen.

 8. Joop zegt op

  Mijn vraag is: kan je je uit laten schrijven in Nederland terwijl je nog in het bezit (v/d bank) ben van een eigen huis?

  groetjes Joop

 9. KhunBram zegt op

  Postadres kan niet meer in NL.
  Ja voor hoge uitzonderingsgevallen. Als je bijvoorbeeld in een inrichting zit en geen woning meer hebt.
  Maar voor de brave nl-er die meer dan 50 jaar in nl woonachtig is geweest, kan dit niet meer…….
  Velen maken gebruik van p/a zoon, dochter of ander familielid. Of helemaal niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website