Lezersvraag: Vanuit Thailand 4 dagen naar Singapore, visum noodzakelijk?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
25 december 2017

Beste lezers,

Wij gaan in januari 2018 naar Thailand voor 30 dagen en vragen dus geen visum aan. Tussendoor gaan wij voor 4 dagen naar Singapore. Moeten wij in dit geval wel een visum aanvragen?

Gaarne uw advies in deze.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Vriendelijke groeten,

Lewis


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Vanuit Thailand 4 dagen naar Singapore, visum noodzakelijk?”

 1. lung addie zegt op

  Voor Singapore heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig. Bij aankomst in Singapore krijg je op het vliegveld een stempel in je paspoort waarmee je 30 dagen in Singapore mag verblijven. Bij terugkomst in Thailand krijg je opnieuw een visum exemption van 30 dagen. Dus jullie hoeven niets aan te vragen. Prettige reis en verblijf.

  • eduard danser zegt op

   dit is juist, maar wel per vliegtuig reizen! anders krijg je een visum van kortere duur.

   • lung addie zegt op

    Waar krijg je een kortere duur of, zoals hier onder vermeldt 14 dagen? In Thailand of in Singapore? Zeg dat er dan tenminste bij om verwarring te vermijden.

    • Fransamsterdam zegt op

     Voor Singapore zouden ze aan 14 dagen ook genoeg hebben als ze 4 dagen gaan, dus dat maakt ook niet uit.

    • Bang Saray NL zegt op

     Als hier strikt over deze trip praat zal het kunnen zijn, als de visumregels veranderen kan het ook zijn als je dat vraagt om zeker te zijn is oké.
     Maar mij werd een paar jaar geleden bij de grens in het noorden er op gewezen dat als ik de grens over wilde ik alleen 14 dagen kreeg bij terug komst en hij mij er op attent maakte dat ik dan een probleem met mijn visa heb, daar mijn terug reis datum niet meer klopte.
     Dat is over land laat dat duidelijk zijn.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Zoals je zegt…. een paar jaar geleden

      Iemand die met een “Visa Exemption” Thailand binnenkomen over land, bekomt sinds 31 december 2016 ook 30 dagen verblijf. De 15 dagen (en niet 14 dagen) zijn afgeschaft en vervangen door 30 dagen net zoals bij aankomsten via een luchthaven.
      Dit evenwel met een beperking van 2 binnenkomsten per kalenderjaar.
      Het heeft wat maanden geduurd voor ze dat ook aan elke grenspost doorhadden, maar dat zou nu toch al overal moeten gekend zijn.

      Deze nota is ook verschenen op de website van alle Thaise ambassades.
      Als voorbeeld geef ik deze van de Belgische Ambassade
      https://www2.thaiembassy.be/note-to-travelers-to-the-kingdom-of-thailand/

      Via een internationale luchthaven blijft het 30 dagen “Visa Exemption” en zijn er officieel geen beperkingen in aantal. Wanneer u dat dikwijls back-to-back gaat uitvoeren zal men u waarschijnlijk wel vragen gaan stellen wat je hier eigenlijk komt uitvoeren. O.a financiële bewijzen zal je waarschijnlijk dan ook moeten voorleggen. 10 000 Baht als individuele reiziger/20 000 Baht per familie voor binnenkomsten op “Visa Exemption”. (Wanneer er financiële bewijzen worden gevraagd bij binnenkomsten met een “Tourist Visa zijn” die bedragen gewoon het dubbele m.a.w. 20 000 Baht als individuele reiziger/40 000 Baht per familie ).

      Ter info – Deze “Visa Exemption” van 30 dagen, of die nu bekomen werd over land via een zeehaven of via een luchthaven maakt niet uit, kan je in gelijk welk immigratiekantoor (grensposten en luchthavens uitgezonderd) laten verlengen met 30 dagen.

 2. co zegt op

  let wel alleen op het vliegveld krijg je 30 dagen, niet als je per auto of trein reist, dan krijg je maar 14 dagen

  • Rob V. zegt op

   Heb ik iets gemist? Dacht dat sinds eind 2016 je over land, lucht en zee 30 dagen ‘visa exempt’ krijgt als Europeaan.:
   http://www.consular.go.th/main/th/customize/62281-Summary-of-Countries-and-Territories-entitled-for.html

   Tot eind 2016 was het wel zo dat je over land slechts q5 dagen kreeg. Maar ik volg de Thaise visumregels niet echt (met Schengen heb ik al genoeg aan me kop) en moet ok het ook maar van berichten op blogs als deze hebben. Dus wie weet heb ik wat gemist maar dacht het niet.

   • Rob V. zegt op

    Q5 = 15

   • lung addie zegt op

    Neen Rob, U heeft niets gemist, het zijn dezen welke nog steeds beweren dat je over land 15 dagen visum exemption krijgt die iets gemist hebben. Het klopt totaal dat sedert eind 2016 de 15 dagen regel vervangen werd door 30 dagen. Het is hier op het blog reeds meerdere malen aan bod gekomen en toch blijven er nog steeds mensen de foute informatie van 15 dagen verstrekken. “Wat baten kaars en bril als de …….. niet lezen wil”. Ik vrees dat RonnyLatPhrao zelfs niet meer wil reageren op deze foute info, die man is het gewoon beu om steeds, tot vervelens toe, dezelfde fouten te moeten rechtzetten en het baat toch niet.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Bangkok – Singapore is zum beispiel per trein/bus 30 a 35 uur enkele reis, dus als iemand 4 dagen naar Singapore gaat, dan kun je er mijns inziens wel vanuit gaan dat men voor het vliegtuig zal kiezen.
  En al zouden ze per bus/trein of voor mijn part op de fiets gaan, bij binnenkomst van Thailand krijg je alweer bijna een jaar op basis van de VER (Visa Exemption Rule) zowel per land als per zee als per lucht 30 dagen.
  Tip: Als je iets leest wat in jou ogen niet klopt, check dan eerst even of de kennis waar je over beschikt nog wel actueel is. Al valt dat in Thailand niet atijd mee, dat geef ik toe.

 4. Gerrit zegt op

  Zo genoeg over een visum,

  Is wel duidelijk

  Nog een belangrijke tip.

  In Singapore kan je bij het vliegveld een 3 daagse OV kaart, heel goedkoop “krijgen” (niet gratis natuurlijk)
  te koop beneden bij de metro, vraag het daar en iedereen wijst je het loket.

  Met deze kaart kan je onbeperkt met het OV in Singapore, dus de Metro (perfect netwerk), dubbeldeksbus (ga boven voorin zitten, prachtige uitzicht) en alle veerboten gebruik maken.

  Door z’n kaart hoef je geen duur hotel in het centrum te boeken, maar kan je gerust een hotel bij de haven of in een buitenwijk boeken. Eten in het haven district of buitenwijk is ook stukken goedkoper.

  Singapore is een prachtige, groene en zeer schone stad. Geniet ervan.

  Groetjes Gerrit

 5. Kevin zegt op

  Misschien is de trip al geboekt en heeft uw tip geen zin hotel al geboekt en de rst van de dagen ook al ingevuld wie weet het ? U niet en ik ook niet alleen de poster van dit bericht.

 6. bob zegt op

  Als u in de omgeving van Pattaya verblijft kunt u het drukke don muang airport vermijden door vanuit U-Tapao airport te reizen naar Singapore. Als u dat op de 30ste dag van uw verblijf doet en 3 of 4 dagen in Singapore verblijft kunt u in principe nog 30 dagen (extra) in Thailand verblijven en zo een vakantie hebben van 63/64 dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website