Lezersvraag: Vragen over een multiple 3 entry visum voor Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 februari 2014

Beste lezers,

Mijn vraag heeft betrekking op de multiple 3 entry TV te maken.

Beste mensen ik heb met veel plezier alle info betreffende visum aanvraag doorgelezen maar zie helaas door de vele informatie nu het bos niet meer…..HELP.

Ik heb zojuist het Thaise consulaat proberen te bellen maar helaas geen gehoor.

Mijn situatie:
Ik ben 34 jaar en wil graag voor een jaar verblijven in Thailand (bezit over genoeg geld om 2 jaar te blijven dus dat zal ook geen probleem moeten zijn). Non immigrant visum is voor mij uitgesloten aangezien ik nog geen 50 jaar ben dus dacht met een 3 entry visum een goed begin te kunnen maken.

Hetgeen waar ik nu op vastloop:
1. Mag ik een enkel vliegticket boeken met als reden dat ik graag later pas wil uitmaken vanwaar ik mijn terugreis naar Nederland maak?
2. Je mag 3×60 dgn verblijven maar nu lees ik ook dat je je visum na 60 dgn kunt verlengen met 30 dgn, mag dit alle 3 de keer? als ik het goed begrijp zal ik dan dus na 90 dgn (60+30) een visarun moeten maken om de volgende entry in te laten gaan?
3. Om een 3 entry TV aan te vragen moet ik een reisplan invullen, mag ik hier het land aangeven of moet ik hier de stad invullen vanwaar ik vertrek en waar ik naartoe ga? Aangezien ze hier ook heel specifiek de datums vragen wanneer ik vertrek uit Thailand en weer binnenkom moet ik hier dan ook aangeven dat (mocht vraag 2 correct zijn) in plaats van 60dgn dus 90dgn de volgende visarun maak?

Ik hoop dat iemand me hier kan helpen……bij voorbaat dank.

Met vriendelijk groet,

Bjorn


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Vragen over een multiple 3 entry visum voor Thailand”

 1. danny zegt op

  beste Bjorn,

  vraag 1 Je mag een enkeltje boeken naar Thailand.
  vraag 2 weet ik niet , maar is ook niet erg belangrijk ,omdat dit verlengen pas in Thailand zou kunnen gebeuren en dat moet je dus vragen bij emigratie kantoor , waar je je toch moet melden na 60 dagen voor een stempeltje in je paspoort.
  vraag 3 reisplan invullen ,maar de bedoeling is dat je globaal iets aangeeft zoals : ik wil 2 weken naar Cambodja op die datum en terug op een datum 2 weken later en dat kun je ook zo aan geven voor die andere entrees zodat je 3 bestemmingen aangeeft met begin en eind datum.
  Het is echter van geen belang of je deze reizen ook echt gaat maken of nog wilt veranderen.
  Een groet van Danny

  • Bjorn zegt op

   Bedankt voor je input Danny.

   Over vraag 1: heb zojuits van China Airlines de bevestiging gehad dat dit inderdaad kan mits ik vluchtgegevens of een hotelreservering kan overleggen van mijn volgende bestemming, ik denk gewoon een spook boeking te maken op booking.com voor b.v een hotel in Cambodja en na de bevestiging van ok meteen te annuleren zodat ik toch beschik over een bevestiging die ik dan kan gebruiken om aan te tonen dat ik zogenaamd in Cambodja verblijf na 60 dgn Thailand….moet kunnen toch?
   Over vraag 2: hier ben ik inmiddels ook achter en is mogelijk.
   Over vraag 3: dus als ik het goed begrijp kan ik dit min of meer uit mijn duim zuigen en naderhand mijn reisplan aanpassen. In realiteit wil ik gewoon in Thailand blijven en dus doormiddel van Visaruns mijn 2e en 3e entry activeren.

 2. smeets dirk zegt op

  Ben in juni Thailand binnen gekomen met een tripple entry
  vraag 1:Bij een tripple entry kan je gewoon een enkele vlucht boeken,een boeking voor een hotel of een
  andere vlucht is niet van doen als u visum is goedgekeurd
  vraag 2: Je kan je visum maar eenmaal laten verlengen bij immegration met 30 dagen,om de eenvoudige reden dat het visum maar 6 maanden geldig is.Als je visum bv uitgereikt is 1 juni
  vervalt hij op 1 december,dus moet je voor 1 december je 3de entry gebruiken.
  vraag 3: Voor het consulaat in Berchem moet in de begeleidende brief gewoon staan dat ge gedurende een langere periode in Azie wilt rondtrekken en daarbij Thailand als hub gebruikt,meer moet daar niet in staan.Ook rekening uitreiksels of loonbrief vd laatste drie maanden meenemen
  Ik heb dat zo gedaan op aanraden vh consulaat in Berchem en alles is zonder enig probleem verlopen

 3. David Hemmings zegt op

  Na al de voorgaande raadgevingen , kan je nadat je visum vervallen is toch nog in Thailand verblijven via zogenaamde visa runs , m.a.w. je moet even de grens over en dan kan je via landgrens 15 dagen krijgen (elke keer ) of via binnenkomst by air 30 dagen . tenminste als je tot de EXEMPTION landen behoort NL & Be en vele anderen behoren daartoe . Frankrijk , Italie , Duitsland, Canada & UK krijgen nu onlangs ook bij landgrens ook 30 dagen . Wel even checken hoelang je paspoort nog geldig is voor die lange periode (moet nog X aantal maand geldig zijn bij de laatste binnenkomst …..

  • nuckyt zegt op

   De bovenstaande info voor de visa runs klopt maar thans slechts gedeeltelijk. In elk geval in Mae Sai geldt thans dat je de visa runs (lees: grens over en weer terug) slechts vier keer achter elkaar mag doen (voor 15 dagen- landen) en 2 keer (voor 30 dagen landen) . Bij de vijfde/derde keer krijg je duidelijk gezegd dat je nu toch echt een visum moet gaan vragen. Ik heb dit in november zelf ondervonden. Was geen ramp want vertrok daarna toch maar mijn kennis is gebleven en die kreeg de daarop volgende keer maar vijf dagen en werd dringend verzocht om een visum aan te schaffen of te vertrekken. Dat visum is overigens probleemloos in Vientiane gelukt maar wel tegen betaling.
   En daar gaat het om: 15 /30 dagen levert Thailand niks op. Een visum betekent: kassa.

   Dus een-, twee- of driemaal Mae Sai is echt geen probleem maar daarna kan het moeilijker worden.
   Een Thaise kennis die bij immigration in Chiang Mai werkt heeft mij het bovenstaande bevestigd.
   Of de “nieuwe regel” ook overal consequent wordt toegepast is natuurlijk altijd de vraag in Thailand maar ………….de regering heeft geld nodig dus elke nieuwe melkoe die gevonden wordt is handig.

   Ik blijf nu ruim 3 maanden weg en daarna vervalt je “verleden” inzake visa runs (>90 dagen weg uit Thailand) dus ik kan dan gewoon weer opnieuw beginnen.

   • David Hemmings zegt op

    ja dat kan kloppen ,naargelang welke grenspost hangt ook af hoe ver in verleden dat je nog eens van een visa gebruikt hebt ….meestal worden de talloze illegale werkenden geviseerd bvb “English teachers” ,

    sommigen proberen hier zo jaar na jaar zo te blijven . denk niet dat OP met zijn Triple entry daar probleem mee gaat hebben om er 1 jaar uit te persen;

    Elke grenspost en bemanning hebben dan ook nog eens verschillende mogelijkheden via : ” it is at The discretion from the officer to ask further (or other) doc …” regeltje
    Tevens is er ook een verschil of je op eigen houtje visarunt of via de “visarunservices ” die een voetje( tips) voor hebben en alle papierwerk ook nog eens regelen voor je voor vanaf prijs 2000 bht .+ maaltijd inclusief

    • David Hemmings zegt op

     BTW 90 dagen regel is al héél lang afgeschaft , bij twijfel of ongeloof > thaivisa.com bij visa sectie na vragen , wel in English !! experts zitten daar bij de MODS

     • nuckyt zegt op

      Ik ga hier geen welles nietes discussie aan. Ik heb vanmiddag nogmaals contact gehad met mijn kennis bij de immigration in Chiang Mai en voor de 15d/30d visaruns kijkt men in Mae Sai inmiddels wel degelijk weer naar
      – aantal achtereenvolgende keren dat men bij Mae Sai de grens over gegaan is
      4 x (bij 15 dagen landen) of 2x (bij 30 dagen landen) geen probleem maar bij 5x/3x of
      meer moet voor een verder aaneensluitend verblijf een visum worden aangevraagd.
      – bij bovenstaande visaruns (dus zonder voorgaand visum in het paspoort) wordt wel degelijk weer naar de 90 dagen regel gekeken.(d.w.z. binnen een periode van 180 dagen mag men hoogstens 90 dagen in Thailand verblijven).

      Nogmaals: dit geldt UITSLUITEND voor de 15d/30d visaruns.

      • David Hemmings zegt op

       Ik bedoel hier geen welles nietes spelletje om gelijk te halen , louter verduidelijking waarom die regeling kan.
       IS offIceel afgeschaft , maar betreft hier de vrijheid van persoonlijke en plaatselijke interpretatie van ambetenaar om een visa te toegang te weigeren of te beperken van ambtenaar (voor welke reden dan ook, T.IT. !! ) en is indien rode stempel ENKEL voor die bewuste grenspost , met” red stamp” kan je gerust bij andere overgang of ambassade terecht = enkel een verwittiging dat volgende keer geen toegang aldaar kan..

       PS;Laat ons het hierbij houden op” Chat gevaar” af .

 4. Bjorn zegt op

  Allen bedankt voor het advies !

  Een enkeltje boeken moet dus geen probleem zijn maar zie dat ik voor 3 tientjes meer ook al een retour vlucht heb dus zit nog af te wegen wat te doen. met een retour vlucht toen ik immers aan dat ik sowieso richting Nederland ga en die kan ik altijd nog in retourvlucht datum aan laten passen in een later stadium.

  Ik zit hier op het application foir visa formulier te kijken en nu vragen ze me een:
  1. Proposed address in te vullen (gewoon eerste hotel reservering zal voldoen…of niet?)
  2.name and address of local guarantor ???
  3.name and address of guarantor in thailand ???

  • David Hemmings zegt op

   #2 en #3 gewoon open laten , daar die formulieren ook dienen voor andere visa systemen als bvb werkvergunning / invitatie uit Thailan/ vrijwilligerswerk enz., kunt altijd bij aflevering op Consulaat navragen hiervoor. (heb dat + zelfs mijn soort visa opengelaten voor mijn Non O multiple laatste keer) .Ze vullen dat zelf wel aan bij je aanvraag. Berchem Consulaat doet normaal niet moeilijk Voornaamste zijn je eigen gegevens + ev. contactpersoon in Belgie ( voor noodgevallen ) is een standaard formulier voor alle visas , je kan dit trouwens (nog) ter plaatse invullen .

 5. smeets dirk zegt op

  Na die zeven maanden kunt ge naar Laos gaan en daar kunt ge nog een dubbel entry aanvragen.Die gaat ge normaal zonder probleem krijgen als ge kunt aantonen dat ge genoeg geld op u rekening hebt en een vast inkomen hebt.Let wel op ik denk dat alleen Laos nog dubbel entry s

  Nadat u triple entry is opgebruikt,gewoon even naar een buurland vliegen en een visum aanvragen,die krijgt ge zonder probleem,ik ben toen zo naar Kuala Lumpur gevlogen en na twee dagen visum voor twee maanden in orde en dan kunt ge terug naar immegration voor een verlenging van 30 dagen.Ik ben niet honderd procent zeker maar denk dat ge in Laos zelf nog een dubbel entry kunt aanvragen.

  • Mathias zegt op

   Zoals u hem omschrijft @ Dirk Smeets, zo heb ik mijn laatste lange vakantie gedaan. 1e entry naar Bali gevlogen, 2e visa run Cambodja. 3x in Pattaya bij de immigration extra maand verlengd a 1900 bht. Daarna trein genomen naar Laos en daar een dubbele entry gekregen! 4 dgn Laos gedaan en 3 dgn Udon Thani, daarna terug gevlogen Bangkok, helemaal top!

 6. MACB zegt op

  Onze Thaise Visum Specialist (Ronny Mergits) heeft nog niet gereageerd. De hierboven vermelde antwoorden verdienen wat aanvulling, en soms correctie (er wordt nogal wat doorelkaar gehaald) op je 3 vragen over het gebruik van een Tourist Visa met 3 entries (‘triple entry’).

  Allereerst kun je, als je nog geen 50 bent, of bent gehuwd met een Thai, niet voor 1 jaar of meer aaneengesloten in Thailand verblijven, tenzij je een ‘work visa’ hebt, of een ‘education visa’. Al deze 4 soorten zijn Non-Immigrant Visa; de laatste 2 zijn steeds moeilijker te verkrijgen. Wat men ook zegt, je kunt nooit langer dan 90 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven met een Tourist Visa.

  Je hebt een Tourist Visa met triple entry; een goede keus.

  Vraag 1: Mag ik een enkel vliegticket boeken?
  Ja, dat mag, maar de luchtvaartmaatschappij kan bepalen dat er meer nodig is, bv een boeking aan het eind van de eerste verblijfsperiode (zie antwoord op vraag 2 = ik zou 88 of 89 dagen hanteren). Immers, de luchtvaartmaatschappij is ervoor verantwoordelijk dat je je aan de visumbepalingen houdt. Sommige zijn daarin erg precies. Ook de Immigration Officer in Bangkok kan daarnaar vragen. Vermijd problemen door een ‘retourboeking’ naar een ander land die je (nog) geen geld kost.

  Vraag 2: Hoe zit het met verlenging van de (3) verblijfsperiode(n)?
  Aan het eind van elke (herhaal: elke) 60 dagen ga je naar het dichtstbijzijnde Immigration Office. Je maakt kopieen van je paspoort en je departure card (je paspoortstempel moet 60 dagen toegestaan verblijf aangeven), je vult een formulier in en verstrekt het formulier + paspoort + departure card + kopieen + een pasfoto + 1900 Baht, en je verlenging met 30 dagen is geregeld zonder het land te verlaten. Meestal direct of de volgende ochtend klaar. Het is raadzaam de dag ervoor het formulier op te halen, want dan weet je wat je in moet vullen (vergeet de achterkant niet). Net zoals met andere immigratiezaken, kun je zoiets het beste op de grotere Immigrationkantoren doen (Bangkok, Pattaya, Phuket, Chiang Mai).

  Pas op, je moet uiterlijk na 90 dagen wel degelijk het land uit, bv met een ‘visumrun’ of met een goedkoop vliegticket (voor een kort verblijf in bv Maleisie of Singapore heb je geen visum nodig). Er MOET beslist een stempel in je paspoort komen dat bewijst dat je Thailand daadwerkelijk hebt verlaten. Bij de nieuwe binnenkomst in Thailand (over land of op een airport) krijg je de volgende 60 dagen van je Tourist Visa, en die kun je dan weer in Thailand verlengen met 30 dagen. Let er wel op dat de 3e aktivering plaatsvindt vOOr het verstrijken van de geldigheidsduur van het Tourist Visa! (Staat op het visum bij ‘Valid until’.)

  Vraag 3: Welke details moet ik invullen voor een reisplan bij de Tourist Visa aanvraag op de ambassade of het consulaat?
  Maak daar geen halszaak van. Hou allereerst rekening met het feit dat je telkens niet meer dan 60+30 = 90 dagen onafgebroken in Thailand mag verblijven. De eerste exit (na bv 88 of 89 dagen) heb je al gepland met een retourboeking; zie vraag 1. Voor de volgende exits kun je soortgelijke gegevens alleen als planning vermelden, bv met land + hoofdstad, met een beperkt aantal dagen lokaal verblijf. Om vragen over visa voor die landen te vermijden, zou ik Maleisie of Singapore invullen, want daarvoor heb je geen visum nodig. Wat je later in werkelijkheid zult doen, doet niet ter zake bij de aanvraag.

  Zorg ook dat je bewijzen van inkomsten en bankrekeningen bij je hebt, want dat is een van de belangrijkste vereisten, plus een bewijs van een (ook Thailand-dekkende) ziektekostenverzekering, een ander steeds belangrijkerwordend punt. En je zult aannemelijk moeten maken waarom je zo lang in Thailand wilt verblijven (bv inspiratie opdoen voor je werk, de cultuur van nabij meemaken, etc.), en dat je op geen enkele manier illegale praktijken uit zult voeren, bv werk uit Thaise handen stoten! Bereid je voor op soms diepgaande vragen, vooral op de ambassade. Het consulaat is beter.

  • smeets dirk zegt op

   U visa is vanaf uitreiking 6 maanden geldig als ge dan nog eens naar het buitenland gaat kunt ge nooit aan drie verlengingen komen.En zeker niet als ge elke keer u 90d uitdoet

   • MACB zegt op

    Rekenkundig gesproken is dat correct, maar daar moet je dan rekening mee houden. Dus bijvoorbeeld vOOr het verstrijken van de tweede maximale termijn van 60+30= 90 dagen het land verlaten, en in elk geval terugkomen binnen de 6-maanden termijn van de ‘algemene’ geldigheidsduur van het visum.

    Met andere woorden: de tweede 90-dagen termijn zal (bij een kort verblijf in het buitenland) niet volledig kunnen worden gebruikt, maar bv 80 dagen of zo daarvan. Dat is heel eenvoudig zelf te berekenen. Deze beperking geldt uiteraard NIET wanneer je altijd een visumrun of een ‘same-day return flight’ naar een ander land neemt. Je komt dan immers dezelfde dag weer terug in Thailand en kunt dan de maximale periode van 3 x (60 + 30) dagen in Thailand verblijven.

    Maar let op, de 3e binnenkomst MOET ALTIJD binnen de 6 maanden geldigheidsduur plaatsvinden! Dat mag op de allerlaatste dag zijn.

 7. will zegt op

  beste

  enige oplossing is. je vraagt 3 entrys aan. nadien ga je naar een buurland.naar de thai embassy en koopt daar terug 3 entry . klaar is kees. die regel van 90 d in 180 d telt alleen voor extensions, niet voor legale nieuwe entrys. 1 maand voordat je 3 entrys zijn verlopen, ga je naar plaatselijke visakantoortjes, en die regelen wel een trip naar maileisie ofzo. vb maak is trip naar ander land , ga naar thai embassy in dat land en klaar is kees . w

  • smeets dirk zegt op

   Zo eenvoudig als gij dat doet uitschijnen is het wel niet.Er is geen één ambassade of consulaat die u een tweede triple entry gaat geven.En dan stelt ge nog voor van naar Maleisie te gaan,daar leveren ze zelfs geen dubbel entry uit en ik kan het weten want ben er vorige maand nog geweest.Het land waar ge de meeste kans hebt dat de Thaise ambassade u nog een Dubbel entry gaat geven is Laos.Maar een triple entry…vergeet dat maar,die gaat ge nooit een tweede keer krijgen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website