Lezersvraag: Op zoek naar een leuke vrouwelijke tourgids in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 januari 2017

Beste lezers,

Ik ga voor het eerst naar Thailand en heb een hotel geboekt net buiten Pattaya. Ik ga er niet speciaal voor de dames heen, maar ben er ook niet vies van. Ik wil liever meer van de natuur en cultuur zien.

In eerste instantie heb ik overwogen mee te gaan met een rondreis maar ik hecht te veel aan mijn vrijheid om te gaan waar ik heen wil. En het zitten in een bus voor langere tijd sprak me niet aan.

Dus nu zit ik straks op een hotel kamer en wil er toch op uit. Niet elke dag maar wel een paar dagen.

Zover ik kan zien hoef ik niet veel te verwachten van de reisorganisatie waarbij ik de reis geboekt heb. Ten minste, ik kan er niets over terug vinden op hun website.

Nu ben ik dus op zoek naar een leuke tourgids die mij kan rond rijden (ik zelf heb geen rijbewijs). Een van de opties die ik al gevonden had is een taxi bedrijf die de mogelijk bood om naar attracties in de buurt te rijden. Die heb ik gister ge-mailt.

Een andere optie zou zijn is een GFE al wordt een vrouw uit een bar of gogo me iets te prijzig, misschien is een freelancer voor mij beter. Al weet ik niet of zulke dames ook bekend zijn met de omgeving enzo?

In andere landen heb je van die excursie bedrijfjes die je in groepsverband naar verschillende locaties brengen. Zijn die er ook in Pattaya?

Groet,

Niels


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: Op zoek naar een leuke vrouwelijke tourgids in Pattaya”

 1. peter zegt op

  Je hoeft natuurlijk geen vrouw uit een bar te nemen hiervoor, dan betaal je!
  Dat doe je zowiezo, maar je kan net zo makkelijk een vrouw / meisje op straat aan spreken en het geheel bespreken en een deal maken. Er zijn er velen en velen zullen het ook niet erg vinden langere tijd bij een vast persoon te zijn, samen te eten, “slapen” en dingetjes te doen. Zij zijn van de straat met het idee elke keer weer te moeten scoren voor hun levensonderhoud. Soms is het echt bedroevend.
  Natuurlijk zitten er ook rotte appels bij, tja kom jezelf achter dan. Is geen formule voor.
  Je kan ook zoeken op bv Thaifriendly en zelfs je advertentie plaatsen aldaar (elke 10 minuten kan je bericht sturen, dus gelijk een skype of line id er bijzetten of in je oproep kan je dat al doen) er zijn ook sites waar ze zich aanbieden (dat gaat je net zoveel kosten als bargirl) of via bv Tagged of date in asia (deze zijn geheel vrij om te zoeken en contact te leggen)
  Meestal geldt ook “geef respect en krijg respect” , geniet en neem condooms mee.
  O ja, mocht je twijfelen, kijk of ze een adamsappel hebben of vraag id, anders ga je met een ladyboy, kan natuurlijk ook gezellig zijn, maar moet je wel rekening houden met dat staafje. sommigen zijn echt bloedmooi

  • NielsNl zegt op

   Bedankt voor de tips.

 2. Henk zegt op

  Niels :Om maar te beginnen bij het begin ?Waarom ga ja dan naar Pattaya als je niet voor de dames gaat ??
  Natuur is er wel wat in de omgeving maar de cultuur in Pattaya is totaal verwesterd .
  Ga je ergens in de buurten van Pattaya dan loop je tussen de Chinezen en Russen .
  Het was inderdaad slimmer geweest als je voor de natuur en cultuur gaat dat je een rondreis had geboekt omdat dat ervaren mensen zijn die je eigen taal spreken en precies weten wat interessant is voor iemand die de eerste keer Thailand bezoekt en graag veel wil zien .
  Waarom heb je eigenlijk bij een reisorganisatie geboekt terwijl je alleen gebruik maakt van een ticket?
  Zoek je een dame om je een en ander te laten zien dan zie je waarschijnlijk 100 Tempels en 100 Thaise restaurants en dat begint je de 3e dag al knap te vervelen .
  Om de attracties in de buurt te bekijken kan je beter de gewone bahtbus nemen want die zijn beduidend goedkoper dan een Taxi die waarschijnlijk een dagprijs aan je berekend omdat hij de hele dag gaat liggen slapen en wachten totdat jij klaar bent met bezichtigen.
  Er zijn inderdaad bij veel hotels dagtrips te boeken tegen een acceptabele prijs .
  Wens je in ieder geval een fijne en leerzame vakantie in het mooie Thailand.

  • NielsNl zegt op

   Het was ook niet echt heel slim van me, inderdaad. Tijdens het boeken alleen naar de prijs en accomodatie geken en dit hotel/resort werd als beste aangeraden via verschillende reisorganisaties. En de prijs speelde ook positive rol mee. (Het is het green park resort geworden)

   Aan een vol georganiseerde reis zaten voor mij meer nadelen aan; ik wil graag mijn eigen tempo bepalen en heb ook veel ruimte voor rust nodig. Een andere issue is dat ik niet lang in een bus kan zitten. Mijn rug speeld dan algauw op. Van daar.

   Ik heb er geen spijt van om hier heen te gaan. We zien well hoe het loopt. Ik heb er wel erg veel zin in.

 3. ruud tam ruad zegt op

  http://www.namstaxipattaya.com/

  • NielsNl zegt op

   Die heb ik idd benaderd maar helaas nog geen reactie van ze mogen ontvangen.
   Wel heb ik goed contact met namstaxi service.

 4. thailand John zegt op

  Nu Niels, dit is wel heel sumier, wat zoek je en in welke leeftijd .zorg jij voor de auto. Misschien heb ik een leuk betrouwbaar persoon voor je .Maar geef dan graag je mail adres.

  vriendelijke groet Thailand John

  • NielsNl zegt op

   John ik neem je aanbod graag aan, je kan me bereiken via nielsnl68[atje]gmail[dotje]com welicht kunnen we terplekken wat afspreken en zien we wat te doen verder.

   Ik heb zelf geen rijbewijs en moet het doen met taxi of bathbus of zo. Ik ben zelf al 48 maar voel mezelf veel gestelijk jonger.

 5. andre zegt op

  Thailand is een heel erg toersist vriendelijk land ;
  Ook in Pattaya kun je op iedere hoek van de straat wel diverse tours, Excursie of trips te boeken .
  Ik ben van mening dat elk verzoek bij zo’n stalletje gerealiseerd kan worden , Deze mensen kennen logischerwijs plaatselijk meer mensen dan wij. .Het zou mij niet verbazen als je een excursie nar de maan wil dat ze dat ook nog met enkele telefoontjes weten te regelen .

  veel plezier

 6. Kees 2 zegt op

  probeer een dating site
  Thaicupid
  baidu

 7. Herbert zegt op

  Huur een bromfiets en is de afstand je te ver ga met een taxi die de meter aanzet en op internet is meer dan genoeg te vinden in en Pattaya je kunt je daar heel goed vermaken want er is heel veel te zien en te doen als je zelf wat initiatief neemt.

 8. Fransamsterdam zegt op

  Op elke spreekwoordelijke hoek van de straat vindt je bedrijfjes die excursies aanbieden, qua duur variërend van enkele uren tot enkele dagen.
  Daar kun je eens mee beginnen.
  De meeste bargirls en freelancers hebben geen auto, maar een motorbike, en wellicht lusten ze onderweg ook een drankje.
  Maar je kunt natuurlijk ook een excursie voor twee boeken.
  Meestal is het wel iets duurder dan zelf regelen, maar daar staat weer tegenover dat je doorgaans bij je hotel wordt opgehaald en verder nergens omkijken naar hebt.
  Gringo heeft er al eens een artikeltje aan gewijd:
  .
  https://goo.gl/aaT9cT
  .
  Dames uit een ‘gewone’ beer bar zijn mijns inziens het meest geschikt als gezelschap. Gogo-Girls zijn veel prijziger en freelancers daar zou ik als onervaren Pattayaganger nog even niet aan beginnen.
  Als zo’n uitstapje goed bevallen is en de dame maakt een beetje uitgeslapen indruk kun je daarna bijvoorbeeld een Bahtbus je voor een dagdeel charteren en zelf samen een route uitstippelen.

 9. Marc zegt op

  Niels
  Eerste maal naar Thailand…dat gaat niet tegenvallen, natuurlijk zijn in Pat talloze excursie bureaus meestal zelfs in je hotel, je kan ook een tuktuk/taxi aanspreken voor een prijs om je naar een bestemming te brengen rond Pat ( https://www.tripadvisor.be/Attractions-g293919-Activities-Pattaya_Chonburi_Province.html ) Voor een freelancer moet je toch ff oppassen want als er iets mis gaat naar wie/waar ga je iets kunnen vragen. Voor natuur en cultuur moet je toch meer naar het binnenland, je neemt dan gewoon de bus naar ergens, geen probleem, doe het al jaren…TIP: boek geen hotel vooraf, enkel voor een nacht of 2 dan ben je niet gebonden en een hotel vind je er vlug zelfs goedkoper, vraag discount! Op Facebook heb je een pagina Thailand gids vrienden, kan je vragen wat je wil weten… https://www.facebook.com/groups/Thailandgids.be/?fref=ts Hoop u geholpen te hebben, goede reis !

  • Fransamsterdam zegt op

   Als je een Bahtbus of taxi neemt, moet je wel afspreken dat hij wacht en je weer terug of verder brengt. Bij sommige attracties staan wenig of geen taxi’s en als er dan eentje komt wordt er tegen elkaar op geboden.

   • Fransamsterdam zegt op

    Wel nog even checken of die prijs inclusief brandstof is. Ik denk het niet, en dan kan het nogal wat uitmaken of er op benzine of natural gas wordt gereden.
    Helemaal onderaan op deze foto kun je zien dat het ‘aanbevolen tarief’ voor een taxi meter per dag (rekbaar begrip) 2500 Baht is, exclusief brandstof.
    .
    https://fransamsterdam.files.wordpress.com/2015/11/wpid-wp-1448012739027.jpg
    .

    • NielsNl zegt op

     Goede tip frans over de brandstof. Nam melde me zonder te vragen dat haar prijs incl. De brandstof is.

 10. Fransamsterdam zegt op

  Uit mijn aantekeningen van 2010:
  .
  https://fransamsterdam.com/2010/09/24/er-op-los-er-op-uit-1/
  .

  • NielsNl zegt op

   Kijk dit bedoel ik dus, ik heb gewoon een Katja nodig. Waar pluk je die van de straat.

   Mooi verhaal trouwens, Frans.

   Btw. Je vroeg eerder waar ik verbleef; dat is in het green park resort. Ken je dat?

   • Fransamsterdam zegt op

    Ik ken het persoonlijk niet, het ging me voornamelijk om de lokatie. Het is twee minuten lopen naar Dolphin Roundabout, de rotonde tussen Naklua Road/Beach Road/Second Road/Pattaya North Road, dus dat zit wel goed. Bahtbusje of motorbiketaxi vanaf daar naar bestemmingen in Pattaya is geen probleem.
    .
    Vlakbij heb je een groot barcomplex, Drinking Street, op Second Road tegenover Tiffany’s.
    Een klein complexje in Soi 3 mag je zeker niet missen, daar zit onder meer de New Star Beer Bar, een gemengd (dus ook ladyboys) barretje waar het vaak levendig aan toe gaat.
    .
    https://youtu.be/cinAI5jmmVs
    .
    Katja’s kun je overal tegen komen. Deze werkte soms in een bar, soms in een restaurant, soms bij haar ouders op de boerderij.
    .
    Wanneer ga je ongeveer?

    • NielsNl zegt op

     Eind volgend week kom ik over.

     Vind je het goed als ik dat barretje oversla dan, ik heb het nietzo met ladyboys. Ik voel me vijliger met een freelancer om me heen dan met die jongens. Wat ik nu al z’n beetje over gelezen heb moet ik die met grote boog omzeilen. Ik heb geen zin in trammelant

 11. NielsNl zegt op

  Hoi al,

  Bedankt voor alle tips zover, ik had al even zitten zoeken maar vond zo wijnig echte natuur trips, allen naar de grote attracties in de buurt. Gekukkig heb ik nu enkele taxi bedrijfjes gevonden (http://www.tanstaxi.com en http://www.namstaxipattaya.com ) waar ik mee communiceer met haar mogelijkheden. Eentje vraagt voor 8 uur 2200 bath, dat vind ik best redelijk. Daar bovenop zorg ik dat aan natjes en droogjes niets te kort komt.

  Ook ben ik erachter gekomen dat je ook rond pattaya een aantal geprganiseerde fietstochten kan maken, dat staat zeker ook op mijn lijstje. Iemand dat al eens gedaan?

  Ik zal wanneer ik daar ben ook inderdaad bij het hotel gaan kijken en eens die hoeken van de straat gaan bekijken. Ik heb bij dat laatste wel hetzelfde gevoel als wat jullie aangeven over de freelancers kan ik zo’n kantoortje wel vertrouwen?

  Het huren van een scooter is voor mij geen optie, zeker niet als er links van de weg gereden moet worden. Ik kan er bijna prat op gaan dat ik binnen 200 meter al de fout in ga, of dat ik onderuit ga met z’n ding. Maar de ideeën zijn luuk.

  What betreft het “gebruikmaken” van de gogo, bar of freelance damen, datzal ik goed onthouden.

  Mvg
  Niels

  • Fransamsterdam zegt op

   Ja, die kantoortjes zijn wel te vertrouwen. Klagende klanten zouden funest zijn voor ze. Wel heel duidelijk misverstanden voorkomen, prijzen op je telefoon laten zien, datum (number) duidelijk maken, tijden met een klok erbij het liefst en niet in de war raken met AM en PM. Maar dat geldt overal in Thailand, de taal blijft een probleem, dat vergt soms wat extra tijd en dubbele bevestigingen over en weer.
   Nog een tip: Als je iets niet begrijpt, houd je van de domme en doe niet alsof je het wel begrijpt. Als een meisje in een bar iets aan jou vraagt en je snapt het niet, maar knikt instemmend of zegt ja, dan heeft ze vast gevraagd of ze een drankje mocht bestellen. 🙂

  • pathie zegt op

   Beste,
   Met fiets rijd men ook links hier…
   Voor een nachtje stappen in pattaya zend mu uw email adres ,
   Nederlands engels thais gids.
   gegroet

   • NielsNl zegt op

    Hallo pathie,
    bedankt voor je aanbod, mijn mail adres is nielsnl68[atje]gmail[dotje]com.

 12. Peter zegt op

  Vergeet de dames uit de bars, gogos en freelancers maar als tourgids. Ze weten weinig tot niets van natuur en cultuur uit de omgeving van Pattaya. Ze komen meestal uit andere gebieden en werken daar en hebben geen tijd en geld om veel toeristische dingen te toen.

  Als je echt iets wil zien dan kan je beter een echte gids zoeken. Er zijn wel genoeg dames die meewillen.

  Hou er rekening mee dat freelancers vaak ook nog een baan hebben en dus ook niet gewoon mee kunnen gaan. Wat betreft GoGo dames; die willen overdag best wel mee hoor zonder dat dat heel duur wordt. Ze hebben overdag toch niet veel te doen en willen zich ook vermaken. Dan kunnen ze ‘s-avonds/’s-nachts gewoon weer werken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website