Beste lezers,

Mijn zoon gaat volgend jaar starten met de HBO opleiding toeristisch management. Tijdens zijn stage wil hij het liefst in een uitwisselingsprogramma naar Thailand toe (Chiang Mai). Hij spreekt en leest Thais en schrijft het ook redelijk. Daarnaast heeft hij een goede beheersing van de Engelse taal.

De school hier heeft (nog) geen contacten met een opleiding in Thailand.

De vraag is of iemand van uw lezers bekend is met een toeristische opleiding op HBO niveau in Chiang Mai die ook studenten uitwisselen.

Groet,

Luc


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Toeristische opleiding HBO niveau in Chiang Mai met studenten uitwisselingsprogramma”

 1. chris zegt op

  Een paar opmerkingen:
  – er bestaan in Thailand geen HBO’s. Alleen universiteiten van verschillend kwaliteitsniveau.
  – uitwisseling betekent dat er in principe ook Thaise studenten naar Nederland gaan om te studeren. Deze constructie is een zeldzaamheid, met name vanwege het grote kwaliteitsverschil.
  – het grote probleem lijkt me dat de HBO In Nederland het voor zijn rekening zal moeten nemen dat uw zoon in Thailand heeft gestudeerd en daarmee heeft voldaan aan de Nederlandse kwaliteitsvoorwaarden. Daarvoor tekent de HBO. Het lijkt me dat de HBO dat niet doet omdat men hier geen contacten heeft.

  De oplossing lijkt me dat uw zoon een bepaalde periode op een van de universiteiten in Thailand gaat studeren, bv. 1 jaar, als hij dat leuk vindt. Dat kan beter lijkt me als hij zijn HBO in Nederland heeft afgerond. Wellicht kan hij dan certificaten krijgen voor de lessen die hij gevolgd heeft, maar geen diploma.
  Ik heb nu ook dergelijke buitenlandse studenten in mijn klas voor 2 semesters

 2. willem zegt op

  Ik zou info zoeken bij de Nederlandse ambassade in Thailand,die kunnen toch misschien wel weten hoe of wat.

 3. Luc zegt op

  Beste Chris,

  Bedankt voor je reactie! Je laat weten 2 buitenlandse studenten in je klas te hebben. Welke studierichting volgen deze dan?

  Groet,

  Luc.

  • chris zegt op

   hallo LUc
   Die volgen de BBA Event and Tourism marketing, maar volgen daarin niet alle lessen maar een aantal, waaronder mijn cursus in Innovation. Voor de rest reizen zij in Thailand rond.

 4. Nico zegt op

  Luc,

  Het onderwijs niveau ligt beduidend lager dan in Nederland, men zegt wel eens gekscherend dat een Thaise Bachelor vergelijkbaar is met het Nederlandse Mavo+

  Maar als je zoon redelijk mee kan komen met de Thaise taal, is het misschien wel een goed idee, om na de Hogere Hotel school, naar Thailand te komen en daar een 3 jarige opleiding voor business management te volgen aan een universiteit voor een Bachelor diploma.

  Dan heeft hij een Nederlandse Hogere Hotel opleiding en een Thaise Bachelor. Dit is voor bedrijven als Marriott, Hilton, IHG, Wyndham, Accor enz een heel interessante sollicitant.
  Hij kan dan vragen een stage traject uit te werken binnen het bedrijf, van 4 x 6 maanden.

  Als iemand z’n opleiding heeft en de sollicitant zal dit aan mij vragen, zal ik hem nooit meer laten lopen en hem direct maandag laten beginnen. Want zowel de opleiding als het initiatief, straalt leiding uit.
  Enne goede leiders kan ieder bedrijf gebruiken.

  Sterke, Groetjes Nico

  Misschien een mogelijkheid

  • chris zegt op

   Ik ben nu 10 jaar docent op BBA en MBA niveau in een Thaise universiteit en een Thais BBA (en minder een MBA) diploma voegt volgens mij (en mijn contacten in de toeristische wereld) niks toe aan een Westers dilpoma. Juist vanwege het beroerd lage niveau. Mijn universiteit verschaft een double degree programma: een Thais BBA (of MBA) diploma en een Frans dilpoma. Dat Franse diploma kun je tonen als je solliciteert. En laat dat Thaise maar thuis. Het is niet voor niks dat Thaise universiteiten zo kien zijn op double degree programma’s.

 5. chris&thanaporn zegt op

  Er was vroeger met de UA(Universiteit Antwerpen) en de CMU(Chiangmai University) een uitwisselingsproject.Misschien daar eens in B je licht opsteken of er nog uitwisseling is?

 6. willem zegt op

  Wel even opletten wat een “grade” in Thailand inhoudt ten opzichte van de rest van de Europa.

 7. Tino Kuis zegt op

  Nuffic Neso Thailand informeert en bemiddelt voor Thaise studenten die in Nederland willen studeren. Op de Nederlandse Ambassade zit een medewerkster daarvan, mevrouw Niehof. Er is ook een FB pagina. Ik vermoed dat zij meer weten over uitwisselingsprogramma’s. Je kunt ze bellen of emailen. Zie:

  https://www.studyinholland.nl/contact/support-in-your-home-country/support-in-your-home-country/nuffic-neso-thailand

  • chris zegt op

   Tino.
   Je hebt helemaal gelijk maar de zoon van Luc wil in Thailand studeren.Hij woont al in Nederland.

 8. Luc zegt op

  Dank voor de reacties! We gaan er verder mee aan de slag.

  Groet,

  Luc


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website