Lezersvraag: Tips gezocht voor Thailand in oktober

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
24 juli 2013

Beste lezers,

Wij zijn van plan om in oktober voor het eerst naar Thailand te vliegen. Een kort verblijf in Bangkok en daarna door naar Chiang Mai om inspiratie op te doen voor eventueel handel voor NL. Dat kan kleding/sieraden etc. zijn…. En als slot willen we van de zon genieten. Maar waar?

Heeft er iemand tips waar je moet zijn in oktober in Thailand?

Met vriendelijk groet,

Monique

5 reacties op “Lezersvraag: Tips gezocht voor Thailand in oktober”

 1. ehj van der wal zegt op

  Hoi, myn thaise vriendin woont in Bosang ( umbrella city) , ze doet handel in beschilderde fan.scrol,paintings , laat maar weten of je intresse hebt in verkoop hiervan, mvg edward.

 2. martin zegt op

  Vraag eens in een reisburo in Nederland, waar dan de zon schijnt ?. Ik denk op vele plekken in Thailand ?. Ligt ook een beetje aan het weer, denk ik ?. Zou best een kunnen regenen. Dus is het moeilijk ca. 4 maanden van te voren te zeggen waar dan net de zon schijnt. Er bestaat een Nederland-Thaise Handelsorganisatie. De meeste serieuze Fabrikanten en handelaren hebben daar een adres-vertegenwoordiging. Is een heel stuk gemakkelijker als in Thailand beginnen te zoeken ?. Hierover kun je ook informatie krijgen bij de Thaise Ambassade in Den Haag, dus voor je huis deur. Veel sucses er mee.

 3. ruud zegt op

  Ik zou voor de handel, wat kleding betreft in Bangkok blijven ( Pratunam ) Als je het kan betalen, neem een paar nachtjes Hotel Bayoke tower, of anders hele leuke goedkope hotels er om heen en je zit er bovenop. Ook voor sieraden kunnen ze je daar op weg helpen, zeker als je wat contact krijgt met handelaren . Ze weten altijd iemand. Chang Mai is mij wat handel betreft onbekend. Vind het een leuke stad om naar toe te gaan.
  Ik zou dan een verblijf zoeken in Pattaya, bruisende levendige stad met veel stranden ( zeker tussen Pattaya en Jomtien ) Vandaaruit zou ik dan een lang weekend naar Koh Chang gaan, een prachtig eiland, veel natuur, toerisme ook en heeeeel veeeel strand. Ook leuke hotelletjes etc. Wij gaan zeker ook dit jaar weer vanuit Pattaya naar Koh Chang voor een paar dagen. ( hier een impressie van onze 10 dagen ;

  http://youtu.be/gVia8Pkma5Q

  Zomaar een idee hoor. Zo zullen er nog wel honderden zijn.

  Veel succes.
  Ruud

 4. Maud Lebert zegt op

  Waar men in chiang Mai naar toe kan gaan,voor sight seeing is uitvoerig beschreven in de blog van 15.Juli Lezersvraag over Chiang Mai en de nachttrein.
  Als jullie willen relaxen, heb je een prachtige gelegenheid in Horizon Village, Doi Saket Road, ca. 20 minuten buiten Chiang Mai. Prachtig park, botanische tuin, Lanna stijl kamers. Eigen museum. Uitstekende bediening en betaalbaar! (ik verdien er niets aan) Kijk maar evenop http://www.horizonvillage.net
  General Manager is Seewapong Kumwang [email protected]. Mijn groeten.
  Voor zaken kun je contact opnemen met ‘Bobby’ (een goede kennis van mij) van GSSM Studio. Hij is net bezig een verzend catalogus op te zetten met kunsthandwerk uit chiang Mai, aangezien hij directe contacten heeft met de producenten. Dat bespaart jullie heel wat tijd en vooral geld, omdat je de prijzen niet kent en niet weet wie je vertrouwen kunt van de handelaars.
  Laat je naar San Kamphaeng brengen (Bobby’s vriend Garry doet dat) en bekijk wat je nodig hebt. Daar wordt ter plaatse zijde geproduceerd, o.a.prachtige zijden shawls, maar ook katoen. Op bestelling kan men kleding laten maken, maar men kan ook per meter kopen. Er is keramiek. En ook kahsmir weliswaar uit India, maar in vergelijking met europa voor een habbekrats te koop. Voor houtsnijwerk moet men in Baan Tawai zijn (een andere kant op). Het is alles eerste qualiteit.Ook voor europese standaards. Niet zoals op de night bazaars aangeboden wordt. Ik ben er zeer van onder de indruk geweest, wat niet makkelijk is bij mij, omdat ik naar europese maatstaven beoordeel.
  Indien jullie geinteresseerd zijn, contacteer dan Bobby onder [email protected] met de groeten van mij. Dat is belangrijk, want dan hebben jullie alvast een bonus tegoed bij hem!
  Hij kan ook voor een gunstig hotel (bv Suriwongse, ben ik graag, want midden in het leven) of guesthouse in de stad Chiang Mai zorgen. Geef hem de ongevere prijs aan die jullie kunnen uitgeven.
  Veel succes!

 5. Mark de Beer zegt op

  Voor het zaken doen en hoogwaardige Aziatische producten kun je contact opnemen met The Bodhi. Zij produceren en exporteren fraaie, hoogwaardige Thaise producten naar Nederland en zijn gevestigd in Chiang Mai. Mvrgr. Mark


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website