Lezersvraag: Tips gevraagd voor Jomtien en omgeving

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 december 2015

Beste lezers,

Eindelijk in verlof voorafgaand aan pensioen en ik had gezegd dat gaan we vieren in Thailand. Geen rondreis maar eens rustig op één en dezelfde plek en we zien dan wel.

Tickets zijn geboekt en we vertrekken begin maart met THAI Airways voor drie weken naar Jomtien en het hier ooit besproken Resort “De Drie Olifanten”.

Mijn vrouw en ik hebben al tweemaal een rondreis gemaakt in Thailand dus we kennen het land een beetje. Nu zouden we graag wat tips krijgen in verband met cultuur, restaurantjes en natuurparken, daar in de weide omgeving.

Geen probleem om ons te verplaatsen met aircobusje, maar voor tochten bijvoorbeeld naar Chiang Mai passen we nu.

Met vriendelijke groet,

Walter en Marina


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Tips gevraagd voor Jomtien en omgeving”

 1. Bert Vos zegt op

  Een weide-omgeving? Die heb je in Twente. Grapje. Als je eenmaal daar bent kom je van alles tegen en is er info in overvloed. Of ga even naar de bieb en haal een paar reisgidsen zoals de Lonely Planet of de Dominicus. En ik zou geen mini-van nemen. Levensgevaarlijk. Ga met de plane, Nok Air of Air Asia naar Chiang Mai. De luchthaven met de taxi is maar anderhalf uur en kost 1500 tot 1800 bath. Prettige vakantie?

  • Emiel zegt op

   Van de luchthaven met de aircobus naar Jomtien kost maar 122 baht.
   Jomthien is wat rustiger dan Pattaya. Voor een mooi en proper strand en zee moet je wel wat verder naar het zuiden.

 2. Wien en Marleen zegt op

  goedemorgen,

  de 3 olifanten is super resort 5 bungalows in een tropische tuin bij de nederlander Ruud
  wij waren hier in 2010 1 maand, zitten nu al 5 jaar in Chateau-Dale in Jomtien.
  eten doen wij vaker bij Eurostar aan de beach-road ca. 25 euro voor 2 pers. of Surf-Kitchen
  ook aan de Beach-Road ca. 15 euro voor 2 pers. goedkoop eten kun je bij Kiss-Food op de
  Second-Road bij de markt-eetstalletjes.
  er zijn zeker 15 dagtrips die vanuit Jomtien kunt maken bel Boy telnr. 0066813448431 hij regelt alles voor je met zijn vrouw samen, alle problemen lost hij voor je op hij spreekt zeer goed Engels.

  gr. Wien en Marleen

 3. Thailand John zegt op

  Hallo Walter en Marina,
  In de omgeving van Jomtien heb je diverse mooi grote en kleinere natuurparken die best de moeite nwaard zijn om ze te bezoeken. zoals Nong Nuch, silverlake ,millionstonepark een soort madurodam maar dan op zijn Thais. Leuke restaurantjes zijn er meer dan genoeg, ook nederlandse en Belgische. De omgeving is is echt de moete waard.Mocht je meer info willen dan kun je contact opnemen met hendricus2009@gmail.com. Dat is dus aan jullie. veel plezier.

 4. Hans Struijlaart zegt op

  Eigenlijk spreek je het uit als Tjom tjien, maar is beter bekend als Jom Tien.
  Ik ben daar vaak geweest en er is heel veel te doen.
  Maar ik weet natuurlijk niet hoe fit jullie zijn, waar je voorkeuren naar uit gaan. Dus een beetje lastig om de vraag te beantwoorden.
  Ik huur daar altijd een brommertje voor 200 bath per dag, dan ben je lekker flexibel en kun je overal naar toe mits niet te ver. Jomtien ligt tegen Pattaya aan en Pattaya is heel makkelijk bereikbaar met openbare taxi. Kost bijna niets 20 bath voor een ritje, Er rijden er heel veel. Jomtien heeft een vrij lang strand, maar met vloed blijft er niet veel over van het strand. Er zijn legio goede restaurants. Ik eet meestal waar de Thaise mensen eten, dat is vers en goedkoop. Maar er zijn ook heel veel restaurants waar je niet_Thais kunt eten. Bezienswaardigheden: heel veel. Noog Nooch Tropical park is erg leuk en zeker de moeite waard. Verder heb je vlakbij een mooi waterpark. Je hebt Funnyland. Sanctuary of Truth is een heel mooie tempel compleet gemaakt van houtsnijwerk, heel apart. Verder heb je nog Elephant village een Tiger Zoo 3 Kingdomspark. Alangkarn cabaret is zeker een must. Tempels: Wat Chai Mongkhon en Wat Khao Phra Bat zijn interessant. Je hebt een fishinigpark, een aquarium met een glazen tunnel. Jomtien market is ook leuk om er een keer rond te struinen. En je hebt natuurlijk de beruchte Walkingstreet in Pattaya, ook leuk voor een avond, heel veel entertainment, restaurants, goede muziek (bands) etc. verder heb je veel massagesalons voor 200 bath per uur. Ik zou zeggen kijk eens op jomtien.startpagina.nl dan kun je de informatie zelf opzoeken. Veel succes. Hans

 5. henk zegt op

  Kijk naar bezienswaardigheden in Pattaya en maak uw keuze, ik kan niet zeggen wat u mooi moet vinden.
  Maak zelf uw keuze dat hebt u ook gedaan met De drie olifanten waarmee ik u wil feliciteren een geweldige goede keuze. Ben er zelf in 2013 geweest echt geweldig veel meer ontspannen als een hotel.
  Ik wens u veel vakantie plezier.
  Henk van Berlo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website