Beste lezers,

Mijn man en ik gaan een fietstocht door Thailand maken.

We vliegen op Chang Mai en nemen eigen fietsen mee. Dan fietsen we ca. 1000 km in het noorden van Thailand en daarna gaan we van Chang Mai naar Phuket. De bedoeling is om Bangkok heen te fietsen.

Zijn er mensen die ons suggesties, tips e.d. kunnen geven voor onderweg. Bezienswaardigheden, logeeradressen, etc. Alle tips zijn welkom.

Vriendelijke groet,

Roos


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Tips gezocht voor fietstocht Chiang Mai – Phuket”

 1. henk zegt op

  Hallo
  Waar precies in het noorden willen jullie gaan fietsen.
  Vanuit Chiang Mai naar Chiang Rai. Verder naar Mae sai langs de mekong via Chang khong weer terug naar het zuiden of wil je via Laos, houexai, Luang prabang Vang vieng naar Ventiane En daarna via Nong Kai terug naar Bangkok.
  Dit is een mooi route.

 2. Paul zegt op

  Dag Roos en man
  Leuk idee.
  Waarom nou om Bangkok heen?
  Met uitzondering van de tolwegen voor het snelverkeer is Bangkok ideaal om met de fiets te doen: Jullie zullen de enigen zijn die bewegen. Het autoverkeer staat namelijk meestal in files stil. Rijdt het soms toch, geef dan duidelijk met je armen je afslaande richting aan. Als voortbewegende fietser voel ik vaak de ‘jaloerse’ blikken in mijn rug.

 3. Rick zegt op

  Hier is nog een goed idee sluit een goede verzekering af voor alles wat je te binnen schiet.

 4. ger zegt op

  Hoi Roos en man,

  Ik ken Thailand aardig goed en heb er ook gefietst, van Pattaya naar Cambodja, Vietnam en van Bangkok (Pethburi) naar Krabi , Samui en Phuket. Ik vond eerlijk gezegdde fietstocht van Bangkok naar Phuket nogal saai. Lange rechte wegen en het doorgaande verkeer dat je in een razend tempo passeert. het noorden is volstrekt anders natuurlijk, mooi, groen heuvel cq bergachtig. Het lijkt me beter om bijv naar Surattani te vliegen en vandaar een leuke route maken.

  vrgr

  Ger

 5. Philip Debaere zegt op

  Van Chiang mai naar mae hong son, prachtige route, maar je moet al wat kuiten hebben.
  Ik zou vanuit Bangkok zeker niet richting Phuket fieten, eerder richting cambodia gaan en op Koh San uw strand vakantie beleven, rustig, minder comercial.

 6. Marc zegt op

  Hallo ,

  wij hebben deze fietsreis in 2012 gedaan.
  Is wel omgekeerde richting.

  https://sites.google.com/site/zuidthailand/

  Voor verdere info: marc.justens@telenet.be

  Marc en Gerd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website