Lezersvraag: Tips gezocht voor reis door Thailand met kinderen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 mei 2015

Beste lezers,

Misschien dat iemand mij kan helpen met wat tips. Begin juli gaan wij met twee volwassenen en twee jonge kinderen naar Thailand. Vanuit Bangkok gaan wij met de trein naar Khon Kaen. Hier willen wij een aantal dagen blijven. Vervolgens willen wij doorreizen naar Ubon Ratchathani of naar Surin.

Omdat het niet handig is om elke dag door te reizen naar een andere plaats met twee kleine kinderen denk ik dat we een keuze moeten maken uit deze twee plaatsen en vanuit hier een paar excursies gaan maken. Van hieruit willen wij doorreizen naar Koh Chang. Vliegen is geen optie, het is al een drama om in Thailand te komen, dus ter plaatse zijn wij aangewezen op trein, bus of taxi. Nu onze vragen:

 • Welke plaatsen raden jullie aan om een beetje een goed beeld te krijgen van het minder toeristische Thailand?
 • Iemand nog goede suggesties voor een leuk hotel. Hoeft absoluut niet luxe te zijn, maar wel graag een (klein) zwembadje voor de kinderen en internet voor mijn man.
 • Wat is de beste optie om naar Koh Chang af te reizen?
 • In Koh Chang zoeken wij een accommodatie direct aan het strand (een wens van mij), maar niet te ver afgelegen van een supermarkt en wat restaurantjes. Ook hier hoeft het van mij geen 5 sterren hotel te zijn. Als het maar schoon is en er internet is.

In totaal hebben wij drie weken, dus ik had zelf gedacht een week Bangkok (incl. Kanchanaburi en Ayuthaya), 1 week Isaan en 1 week Koh Chang.

Alvast bedankt!

Paula

10 reacties op “Lezersvraag: Tips gezocht voor reis door Thailand met kinderen”

 1. John zegt op

  Wij gaan dit jaar in juli voor het 2de jaar naar Thailand, vorig jaar 3 weken in Hua Hin met ons gezin (kinderen van 15,15,13,13 en 4 jaar) een huis gehuurd en dagtrips gemaakt richting Bangkok, River Kwai, Erawan, Koh Talu en nog meer.
  Dit jaar 3 weken met zijn allen van Bangkok stapsgewijs in een week naar Chiang Mai en dan vliegen naar het zuiden,
  Krabi, Phi Phi en Phuket.
  Als de kinderen een beetje makkelijk zijn is er geen land beter te bereizen dan Thailand.

  Veel plezier

 2. Peter zegt op

  Dag paula .

  Een leuke planning maar wel intensief zo te zien . Vliegen dus niet . Trein is niet een van de snelste manier van reizen . Maar wel leuk . Bangkok- Khon Kaen is een 10 uur schat ik . busvervoer is hier uitstekend geregeld . Neem altijd de vip bus een 20 % duurder maar een stuk sneller en meer comfort . ja . Bv Khon Kaen – Ubon Ratchatani 300 bath .. Dit is 5 uur met de bus .
  Heb zelf 5 jaar in Ubon Ratchathani gewoond, en nu in Udon Thani .
  Khon Kaen een leuke studenten stad met een groot meer .waar genoeg restaurants enz zijn . Goede keuze om isaanstad te leren kennen . Markten , enz . Kinderen hebben daar gestudeerd
  Ja Surin of Ubon . Surin is wat kleiner . Maar in beide niet veel extra,s als je khon Kean al net bezoekt heb als stad .
  Surin is dan beter . Op weg naar ko chang . Vanuit surin is bv het olifantendorp te zien . 1 uur schat ik .Geen toeristich gebeuren als in de bekende plaatsen .
  Ook kan je richting de cambodjaanse grens div dingen bezoeken . Sim riep angor wat is trouwens ook goed te doen vanuit Surin . En dan daarvandaan naar ko chang
  Maar ook vanuit Surin is Ko Chang echt een dag reizen ps ook dan nog overvaren .. Maar allemaal prima te regelen ter plekke . Misschien even overnachten in de stad voordat je overvaart .
  Verder natuurlijk genoeg op internet over de steden te vinden .
  Dit is meer een isaan advies ,de rest is meer bekend
  En natuurlijk genoeg hotels en resorts onderweg te boeken via de bekende site,s even op het vliegveld een sim aanschaffen met internet . Er zijn er speciaal voor .toeristen . Zeer goedkoop . En verder is er meestal wel wifi op vele plaatsen
  Succes gr peter

 3. compuding zegt op

  Ik heb een site gemaakt met allerlei urls over Thailand, hotels, excursies e.d.
  Kijk er maar eens op

  http://meff.nl/compuding/?s=Thailand

  • Paula zegt op

   Ik ga zeker even kijken!
   Dank je wel voor de tips!

 4. sadanava zegt op

  Als je echt de rural Thailand wil leren kennen. Ga dan naar minder bekende steden. Loei province bijvoorbeeld. Phu ruea is een goed voorbeeld. Erg mooi. Hoog in de bergen maar toegankelijk en best veel te doen zonder buitenlandse toeristen tegen te komen. Stuur me gerust een bericht als je meer info wilt.

  • Paula zegt op

   Hallo Sadanava,

   Ik heb al meer mooie verhalen gehoord over Loei, maar ik denk dat het voor ons toch iets te ver is.
   We willen heel graag ook nog een paar dagen naar Koh Chang, dus we zijn helaas beperkt in onze tijd. Maar toch bedankt voor je tip!

 5. Hans Pronk zegt op

  Hallo Paula,

  Dierenparken zijn altijd leuk voor kinderen (in ieder geval voor onze kleinkinderen van 3 en 4 jaar). Dan zou je naar Surin kunnen gaan om daar het Surin Elephant Study Center ‏(http://www.surinproject.org/contact_us.html) te bezoeken (circa een uurtje rijden). Je kunt daar o.a. relatief goedkoop (vanaf THB 200 voor een volwassen farang) een ritje op een olifant maken. En er zijn met de 200 olifanten die ze daar hebben natuurlijk nog meer mogelijkheden. Bovendien is er een speeltuin; je kunt daar dus best wel een paar uur zoet brengen. Vanuit Surin zou je ook nog Khmer tempels van bijna 1000 jaar oud kunnen bezoeken (ruim een uur rijden).
  In Ubon is er een dierentuin/safaripark met helaas niet al te veel dieren (het voederen van de leeuwen begint om tien uur). Het is wel ruim opgezet en je kunt bijvoorbeeld in een elektrisch karretje met z’n vieren het park op eigen gelegenheid verkennen.
  Op een klein uur rijden van Ubon is er ook nog een tiger zoo met ook nog dino’s waar de kinderen op kunnen zitten.
  Zowel vanuit Surin als Ubon zullen er wel bussen rijden naar Koh Chang. Vanuit Surin is dat beter te doen gezien de geringere afstand.
  Beide plaatsen zijn niet toeristisch en ook in de dierenparken zul je weinig farangs tegenkomen. Wil je met de plaatselijke bevolking in contact komen, dan zou je naar een lokale markt (buiten de stad) kunnen gaan. Die zijn er overal. Wel vroeg opstaan natuurlijk want om half acht is er niets meer te koop (alternatief: een middagmarkt). En met je kinderen zul je heel wat bekijks hebben. Je zou daar ook wat fruit kunnen kopen en misschien is de mangistan dan nog te koop. Een heerlijk vrucht. Niet afdingen natuurlijk op zo’n markt, de mensen zullen heel verbaasd zijn als je dat doet en het is trouwens absoluut niet nodig.

  Veel plezier in Thailand met je kinderen.
  Hans

  • Paula zegt op

   Hallo Hans,

   Heel erg bedankt!
   We gaan zeker iets doen met deze tips. Wij zijn dol op dierentuinen (vond Chang Mai ook erg leuk!) dus ik vermoed dat we nog wel iets gaan bekijken van hetgeen jij hierboven noemt.

 6. ben zegt op

  als jullie per trein reizen even een tip, de (nacht) treinen ,met air co kunnen behoorlijk koud zijn, ondanks de dekens die er aangeboden worden.
  Veel plezier en een goede reis.

 7. Christina zegt op

  Hallo Paula, neem voor de kinderen een klein rugtasje daarin een goede zonnebril met Uv aan een touwtje.
  Een petje of zonnehoedje goede zonnenbrand creme. Een thermos beker met rietje die kan je vullen met limonade of water niet uit de kraan. Paar speeltjes en knuffel. Kinder paracetamol die stop je natuurlijk in je eigen handbag. En iets voor eventueel diaree. Badstof doekjes zijn het einde en de natte doekjes kun je in Thailand overal kopen en niet duur. Maak het niet te lang kinderen willen alleen maar in het water doe een T- shirt aan of een UV badpakje. Laat ze in de middag slapen en doe zelf ook een dutje dan kunnen jullie het in de avond wat later maken. Veel plezier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website