Beste lezers,

Kan iemand mij raad geven voor een goede niet te inspannende fietsroute omgeving Chiang Mai voor 2-3 weken?

Bij voorbaat dank voor de bruikbare tips.

Met vriendelijke groet,

Jacques


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Tips gezocht voor een niet te inspannende fietsroute omgeving Chiang Mai”

 1. BertH zegt op

  Hallo Jacques,
  Voor een niet te zware fietstocht zoek je het in de verkeerde omgeving. Je kunt hier wat in de omgeving vlakke km maken maar als je wilt rondtrekken zul je toch moeten klimmen.
  Ik fiets hier veel en het is altijd klimwerk. Je zou er voor kunnen kiezen om in CM te blijven en dan in omgeving te fietsen dan kun je wel vlakke stukken en eat lichte hellingen vinden

 2. Marian zegt op

  Is misschien de omgeving van Sukhothai een optie? Dit is echt een aanrader! Prachtige omgeving en veelal vlakke wegen.
  Zie: http://www.sukhothaibicycletour.com/
  Deze gidsen hebben overigens ook ervaring met fietstochten in Chiangmai e.o.

  Zie ook de recensies op tripadvisor: http://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g303921-d3675300-Reviews-Sukhothai_Bicycle_Tour-Sukhothai_Sukhothai_Province.html

 3. NicoB zegt op

  Vandaag op TV, het 10.000 Rai grote Shingha park, deels vlak en naar keuze ook geaccidenteerde terreindelen, ook geschikt voor mountaibikers. Is geen National Park, toegang 20 Thb.
  Veel plezier.
  NicoB

  • Cornelis zegt op

   Daar ben ik eerder vandaag nog geweest. Entree heb ik daar nog nooit betaald, je rijdt er zo in. Voor mij veel te netjes en te strak, met overal mannen met fluitjes die heftig daarop blazen als je je niet aan de aangegeven routes en rijrichtingen houdt. Overgeorganiseerd. Bovendien dik 200 km van Chiang Mai verwijderd. Prima om een keer binnen te rijden voor een bak koffie o.i.d., maar voor de rest niks bijzonders.

 4. Jan zegt op

  Heb heel goede ervaringen met dit bedrijfje in Chiang Mai… Ned-Belgisch als ik me niet vergis.

  http://www.clickandtravelonline.com

 5. Tommie zegt op

  even een paar tips
  langs de Ping rivier
  is het makkelijk fietsen
  mooie asfalt weg
  geen klimwerk
  langs de oever van de river
  prachtige route die ikzelf vaak
  gereden vanaf city tot lamphun

  • Wim van Beveren zegt op

   Heb zelf veel gefietst langs de Ping rivier, vlak en mooi.

 6. WIEL zegt op

  Hallo Wim

  Langs welke kant van de Ping river fiets je dan naar Lamphun ,
  vanuit ChiangMai gezien ?

  • Wim van Beveren zegt op

   Hi Wiel, ik fietste vanaf mijn huis in Moo Baan Wang Tan naar de rivier, dan richting Lamphun zo’n 15 km en dan aan de andere kant van de rivier terug, deed dat 3 a 4 kaar per week, lekker tochtje, de mensen aan die route kenden me in die tijd.

   • marijke zegt op

    Hallo wim mag ik vragen of jij nog meer leuke niet te zware fiets routes heb rond changmai?Wij zijn ieder jaar in feb daar en fietsen ook graag.Maar iedere keer dezelfde route is ook niet leuk.De tip naar lamphun onthou ik zeker maar misschien heb je nog wat tips voor ons.We zijn al wat ouder dus niet zo veel klimmen.De route langs de ping river in de buurt bij china town hebben we al eens gedaan.We hebben een paar jaar geleden met een gids door rijst velden gefietst dat was een mooie tocht maar ik weet niet meer welke richting van uit changmai city dat was.Al vast bedankt gr marijke.ps Wij verblijven in de omgeving van het park hotel.

 7. René Chiangmai zegt op

  Ik wil graag op de hoogte blijven.

 8. Marja zegt op

  Kijk eens op http://www.awol.nl. Dit is de website van Asian way of Life, een specialist in individuele fietsreizen in Azië, en heel veel fietsreizen in Thailand.

 9. Lilian zegt op

  Aan de westkant van Chiang mai ligt de berg de Doi Suthep dus als je alleen vlak wilt fietsen moet je in ieder geval die kant niet op. Voor de fanatiekere fietser is de Doi Suthep met zijn beroemde tempel wel een hele leuke uitdaging trouwens. Maar als je op de vlakke weg wilt blijven ga dan bv. Richting San Kampeang, Doi Saket, Sansai, of Saraphi. Probeer zo snel mogelijk van de grote doorgaande wegen af te buigen en voor je het weet rijd je tussen de rijstvelden en door kleine dorpjes. Geniet ervan, stap regelmatig af en maak contact met de mensen zo kom je op de mooiste plekjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website