Beste lezers,

Wij zijn een echtpaar die over een paar jaar met pensioen gaan. Wij zitten er aan te denken om, vanwege lichamelijk klachten, een appartement te kopen in warmere oorden. Warmte is namelijk goed voor mijn vrouw en dan heeft ze aanzienlijk minder klachten.

Wij zoeken niet de drukte maar ook niet iets overal ver vandaan en zitten daarom te denken aan de omgeving van Hua Hin. Maar waar moeten we beginnen? Wie heeft er tips voor ons hoe dat gaat als buitenlander. Mag je iets kopen en aan welke voorwaarden moet je voldoen. Bij wie kun je vertrouwd iets kopen en wat zijn bijkomende kosten.Had nu nl geïnformeerd voor een appartement van 58.000 euro maar na informatie en kosten komt dat nu al op 71.000 euro. Zijn er misschien informatiepakketten te verkrijgen waarin alles staat?

Denk trouwens voordat we iets kopen om eerst een paar keer voor langere periode een appartement te gaan huren om zo te kijken of het bevalt en we geen heimwee krijgen. Wie heeft ook daar betrouwbare adressen voor ons? Voelen niet voor omgeving Pattaya maar zoals gezegd voor Hua Hin

Met vriendelijk groet,

Jan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Tips gezocht om appartement te kopen in Hua Hin”

 1. jasper zegt op

  Met de huidige koers van de Baht, en de onzekere ontwikkelingen hier, plus de toenemende vreemdelingen-onvriendelijkheid moet u mischien uw vestigingsdoel heroverwegen. Daarnaast is zo’n forse investering weer heel moeilijk te verkopen op termijn. Ondertussen bent u in een condo (want dat mag u als buitenlander wel kopen) afhankelijk van de willekeur van de thaise MEERDERHEID in het complex. En geloof mij, die nemen over het algemeen geen beslissingen in het voordeel van de Farang.

  De Algarve, Canarische eilanden, zuidspanje, griekenland bieden ook uitstekende mogelijkheden, al was het alleen maar omdat men dan van een goede betaalbare ziektekostenvoorziening kan genieten.
  Qua klimaat al met al een stuk aangenamer dan Thailand met zijn broeierige hitte, en waarschijnlijk goedkoper om te leven ook, zeker op het moment.

 2. Lela Aukes zegt op

  Van Harte welcome om hier eens te komen kijken en eerst te huuren in ons droom plekje voor gepensioneerden. Wij zitten hier al 12 jaar en gaan nooit meer weg. Ban Amphur beach village niet ver van Jomtien in thailand. Lieve groeten Lela

 3. bob zegt op

  Goede raad is duur. Mijn advies aan allen is op dit moment NIET kopen. De huizenmarkt is zeer onzeker nu de Baht zo duur voor iedereen wordt. Niet alleen voor Oostblokkers maar ook voor EU landen en VK. USA valt nog mee.
  Om u advies te geven zou ik voorstellen eerst te huren en de zaken aan te kijken. Let ook op de gevolgen voor u als u permanent in Thailand wilt verblijven: In dit land de visum verplichting met daaraan verbonden voorwaarden. In Nl o.a. dat u maar 9 maanden van huis mag zijn anders wordt u uitgeschreven. En als u emigreert is de terugweg niet eenvoudig tenzij u in Nl een huis kunt kopen.

 4. Steve zegt op

  Onze mening is, als je voor Thailand opteert, huur een appartement of huisje. De huurprijzen, zeker op jaarbasis, vallen best mee als je wat uitzoekt. Komt er dan een lawaaierige disco of atelier naast de deur kan je gewoon verhuizen.
  Er zijn ook nogal wat onbetrouwbare bouw- en verkoopfirma’s op de markt. Bovendien staan de contracten in het Thais, wat we niet kunnen lezen en vertalingen zijn soms niet te vertrouwen. Opletten is de boodschap.
  Kopen in Thailand is niet zo eenvoudig en momenteel duur wegens de lage Euro. Bovendien staat er wel wat te veranderen met het nieuwe bewind en wat als de koning komt te overlijden…?
  Wij komen er al 16 jaar om te overwinteren en zijn nog altijd tevreden.
  Veel succes.

 5. eduard danser zegt op

  eerst een jaartje huren!

 6. W Rijn zegt op

  Hallo nooit kopen in Thailand je kan hier nooit 100 procent eigenaar worden beter is een condo huren maar is nu met huidige koers niet zo goedkoop meer ook is het boodschappen doen zoals eten en wat je dageljksnodig hebt duurder geworden probeer eerst eens een condo voor een tijd kijk of het bevalt en de ziektekosten zijn onbetaalbaar geworden dus bezint eer gij begint succes ermee

  • Marc Breugelmans zegt op

   Nooit 100 procent eigenaar ? Als je een condo koopt ben je voor 100 procent eigenaar , je kan evenwel geen eigenaar worden van grond in Thailand , maar een condo zeker wel !

 7. eugeen zegt op

  Als je een appartement of condo wil kopen, dan komt daar wel het een en ander bij kijken.
  Wat en waar? Dat zijn de eerste vragen. Op wiens naam? Hoe ga ik het betalen? Welk zijn de gemeenschappelijke kosten die moeten gedragen worden. En het sinking fund.
  Ik heb het een en ander uitgebreid beschreven achter deze link. Misschien vind je wat info die je kan helpen.
  http://www.thailand-info.be/thailandcondo.htm

 8. george zegt op

  jan.
  Ik heb alle commentaar op je vraag gelezen, het is en blijft een persoonlijke beslissing.
  Elk land heeft zijn voor en nadelen, echter zelden heb ik gehoord dat mensen achteraf spijt hebben om zich in Thailand te vestigen.
  je persoonlijke omstandigheden zijn doorslag gevend en het is zeer verstandig om eerst eens een jaar te huren.
  Hua Hin is niet te groot en overzichtelijk, maar wat zijn je wensen,hoeveel wil ik investeren,
  Hua Hin staat bekend als een golf paradijs en is een heerlijke tijdsbesteding
  Om dit alles te ervaren kan ik je in contact brengen met eigenaar van een condo
  het complex is aan zee dus altijd een heerlijk verkoelend windje met zwembad en fitness en 24 uur
  security.
  Als het je aanstaat neem maar contact op
  Gr George

 9. Dirk zegt op

  Wat betreft de pijn van je vrouw:

  Uit eigen ervaring (nekbreuk C1 en C2 10 jaar geleden met ernstige artrose rond de breuk) weet ik dat de hogere temperatuur niet altijd zorgt voor minder pijn.

  Als het gaat over artrose speelt vooral de vochtigheid een rol.

  Ik geef dit maar mee ter overdenking, ieders miserie is anders denk ik.

  Dan is er inderdaad een groot verschil tussen Hua Hin en Bv ChiangMai en Chang Rai waar door het door de jungle toch vochtiger is dan in HH.

  Verder is HH een zeer goede keuze ivm ligging in Thailand, medische hulp en alles wat je in Europa gewenst had kan je hier ook krijgen.

 10. Nico zegt op

  Ik zou zeker niet kopen om veel redenen.

  De huidige koers van de baht,Dot lan over enkele jaren weleens weer veel gunstiger uitpakken.
  Je magals buitenlander alleen een condo kopen en bent dan afhankelijk van de Thaise visie op onderhoud etc.van de minstens 51% Thaise eigenaren.
  In Thailand ben je nooit zeker over de ontwikkelingen in de directe omgeving vanwege de chaotische ruimtelijke ordening.
  Als je al gaat kopen moet de prijs meestal flink omlaag want ondanks dat er veel appartementen leeg staan en vaak heel lang te koop worden er flinke prijzen verlangd.
  Een huurprijs ligt rond de 5-6 procent van de koopprijs. Ook huurprijzen altijd fiks onderhandelen.
  Voordeel van huren is ook dat je een echt vrijstaand huis kunt bewonen en vaak voor minder dan een condo.

  Kopen is echt iets waarvan je alle voors en tegens rustig moet afwegen om niet met iets te blijven zitten waar je pa na jaren weer vanaf kan komen. Iets huren wat je eventueel later koopt lijkt mij gunstiger.

 11. Jos Rijnders zegt op

  Graag meer info via dit medium…

 12. lung addie zegt op

  Beste Jan,

  uw laatste paragraaf, waarin je duidelijk aangeeft dat je eerst een tijd wil huren is een zeer wijze gedachtengang. Ik weet niet welke ervaringen je reeds hebt met het wonen in Thailand, doch het is van groot belang eerst deze ervaring op te doen. Indien je eerst een tijdje huurt dan zal je vanzelf antwoord op je vraag vinden en niet hoeven voort te gaan op “gezegdes” die nogal eens op een twijfelachtige basis gestoeld zijn. Jullie zijn blijkbaar een volledig “farang” echtpaar en dat feit op zich maakt reeds een hemelsbreed verschil met een gemengd Farang-Thai echtpaar.
  Nu is het, wegens de lage waarde der Euro, niet het meest geschikte moment om eventueel iets te kopen in Thailand, doch U spreekt duidelijk van “over een paar jaar”. De situatie kan dan totaal anders anders zijn, één zaak : veel slechter dan nu is mogelijk maar onwaarschijnlijk… dus even afwachten en kijken hoe het verder evolueert.
  Lung addie

 13. simon zegt op

  Wat te denken, vandaag verkoopdag Q Suhkumvit 226 appartementen prijzen TBT 25000 per vierkante meter, dus appartement van 100 komt op 25 miljoen.
  Zeer veel belangstelling van Thai Chinezen Koreanen Japanners enz
  Waarom hebben deze mensen wel vertrouwen in Thailand
  Dit is de eeuw van Azie en de Euro zal verder wegzakken, alle commentaren om niet te kopen worden hiermee af gedaan

  • RonnyLatPhrao zegt op

   2,5 miljoen voor 100 dacht ik.

 14. Peter zegt op

  Ik zou eerst gewoon huren,er is genoeg te huur in Hua Hin. Er wordt nog steeds veel (te veel) gebouwd,dus met de huurprijzen kan je goed onderhandelen. Laat een huurcontract tweetalig opstellen.
  Niets kopen is mijn advies en gewoon lekker huren!!!!
  Peter

 15. patrick zegt op

  Als echtpaar zonder Thaise roots kun je volgens mij voor de gezondheid van je vrouw veel beter kijken richting Spaanse zon, vasteland of Canarische Eilanden. Je blijft binnen de veiligheidszone van je ziekteverzekering, lekker dicht bij eigen land en de vertrouwde dokters in geval van nood. Bovendien bespaar je jezelf veel kopzorgen want bij alles in Thailand moet je meerdere keertjes nadenken en opletten dat je niet als geldmachine wordt beschouwd. Verder ben je als vreemdeling steeds de pineut als het erop aankomt. Ik weet natuurlijk niet hoeveel je beschikbaar hebt, maar ik adviseer te kiezen voor zekerheid en dat kun je in Thailand eigenlijk nooit echt vinden. Het enige waar je zeker van bent is dat je leeft in een zonnige omgeving. In Zuid-Europa heb je geen gezeur over visa, ziekteverzekering, wisselkoers en dergelijke meer en achteraf gezien is dit op zich al goud waard. Ik heb zieke mensen zien heropleven in Tenerife en Zuid-Spanje, mensen van wie ik nooit dacht dat die nog opnieuw actief zouden worden. Rond Thailand hangt meer een zweem van: “leuk, maar pas op wat je doet”. Eerst was ik zeker dat ik in Thailand wou gaan wonen, maar nu ben ik tevreden dat de Euro een deuk gekregen heeft waardoor ook mijn Thaise partner inziet dat het nu niet direct het geschikte moment is om een definitieve beslissing te nemen. Wij bekijken het in de eerste jaren nog even en pendelen tussen Thailand en België in afwachting.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website