Beste lezers,

De laatste dagen veel berichten over de vele Thai, die afscheid komen nemen van hun koning in het paleis. Wij willen half november met z’n vieren het paleis bezichtigen, maar zien op tegen de lange rij wachtende “afscheidnemers”.

Mijn broer en schoonzus zijn wat minder mobiel dus lang in een rij wachten is niet echt een optie! Zijn er “2 rijen” wachtenden, één voor de Thaise mensen die afscheid willen nemen en de toeristen die alleen maar het paleis willen bezichtigen?

Tips of ervaring van zeer kort geleden?

Groet,

Johan en Mariet


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Kunnen wij tijdens de rouwperiode het Grand Palace bezoeken?”

 1. Hendrik S. zegt op

  Beste Johan en Mariet,

  De koning in Thailand heeft een andere status/functie dan bij ons in Nederland.

  Respect is hierbij erg op zijn plaats.

  Denk dat ze op dit moment zich niet bekommeren om toeristen die ‘alleen het paleis willen bezichtigen’.

  Zal het ze ook niet gaan vragen (ter plekke) daar dit oneerbiedig kan overkomen, met alle gevolgen van dien.

  Mvg Hendrik S.

  • Jurjen zegt op

   Ik vind dat wanneer jullie een land bezoeken jullie je eerst moeten verdiepen in de cultuur van het land.
   De Thai hebben enorm respect voor hun koning en willen hem de laatste eer betuigen. Je druk maken om lange wachttijden is in deze niet belangrijk. Mijn advies is daarom “ga niet”.
   Met vr.gr.

 2. Renévan zegt op

  Bangkok, 28 October, 2016 – The Grand Palace will reopen its doors to tourists and visitors from 1 November, 2016.

  Mr. Yuthasak Supasorn, Governor of the Tourism Authority of Thailand (TAT) said, “The Grand Palace and the Temple of the Emerald Buddha or Wat Phra Kaeo are the jewels in the crown of Thailand’s attractions. It is a superlative example of Thai art and architecture and has been the heart of the country for over two centuries. So we’re happy that visitors can come and enjoy this special place and take home glittering memories of our capital.”

 3. Frank zegt op

  Op dit moment is er niet eens genoeg capaciteit om de rouwende thai afscheid te kunnen laten nemen.
  Lijkt me uit respect beter deze “attractie” voorbij te laten gaan. Er wordt zelfs raar gekeken als er toeristen in de rij staan omdat ZIJ hun koning de laatste eer willen bewijzen en “de toerist” hier niets mee van doen heeft. Hun koning is wordt door velen als Vader gezien en het afscheid is zwaar. Zou er niet tussen willen staan om zo het paleis te mogen zien. Gewoon paar jaar wachten, en hebben jullie weer goede reden om terug te komen.

 4. Renévan zegt op

  Zoals ik al aangeef in een bovenstaande reactie is het royal palace voor toeristen gewoon te bezoeken. In de lange rij wachtenden heeft u derhalve niets te zoeken. De regering is zich terdege bewust dat toerisme voor duizenden een bron van inkomsten is die niet gemist kan worden. De regering heeft inmiddels maatregelen genomen daar het voor veel Thaien meer een paar gezellige dagen uit wordt, met alle uitwassen van dien. Zoals in de rij voor gratis voedsel, dit verzamelen en verkopen. Allerlei stalletjes die van alles en nogwat verkopen. De zogenaamde gratis brommer taxi’s waar dan later wel voor betaald moet worden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik wil niet generaliseren maar als Thaien geld kunnen verdienen dan is het respect dat ze nu zouden moeten tonen ver te zoeken. Ik loop al weken in het zwart net als mijn vrouw, maar dat kan ik van de meeste Thaien hier op Samui niet zeggen.
  Dus bezoekt u gewoon het paleis, denkt u wel om de kledingvoorschriften die er trouwens altijd al zijn. Nu het liefst zwart, en geniet van uw vakantie in Thailand.

 5. Rob zegt op

  Het is niet de moeite waard om het te bekijken .
  Ik woon hier en mijn vrienden die gekomen zijn zeggen hetzelfde moesten we nu hier zolang in de rij staan.
  Als je het een keer gezien dan weet je het.
  Gr Rob

 6. Christina zegt op

  De beste manier om het Grand palace te bekijken is per boot. Er zijn twee ingangen een voor de mensen die afscheid willen nemen van de koning en een voor de toeristen. Als je op internet kijkt bij de krant the Nation Bangkok is er een hele site Kingdom grieves daar staan ook de kleding voorschriften op zwart hoeft niet maar spelt een zwart strikje op die kan je krijgen bij aankomst vliegveld en ander plaatsen.
  En sorry Rob het is wel de moeite waard dit zie je maar een keer we hopen zelf ook te gaan kijken.
  Toen de koning zijn moeder was overleden en we daar waren heeft het Grand Palace op ons een diepe indruk achter gelaten. Vergeet legitimatie niet. Groeten Christina


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website