Beste lezers,

Ik wil voor mijn vriendin Thaise TV in Nederland kunnen ontvangen. Wij hebben dat al via internet gedaan met DooTV en zo, maar de kwaliteit daarvan is onder de maat. Dus voor mij geen Thaise TV via internet meer.

Ik heb wel eens gehoord dat een schotel het beste is maar ik ben niet technische dus ik heb geen idee wat ik nodig heb. Wie kan mij advies geven. Ook wat ongeveer de kosten zijn?

Bedankt iedereen,

Wilco

14 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik Thaise zenders in Nederland ontvangen met kabel of schotel?”

 1. Bucky57 zegt op

  Wilco, indien je met een schotel thaise TV wilt ontvangen kun je de schotel richten op Hotbird. Dan kan je vriendin TGN kijken. Beter is toch via het internet. kies volgende link http://www.adintrend.com/hd/ dan kan je vriendin kiezen uit 16 verschillende Thaise zenders. Waaronder Thai 3, 5, 9, 11, Nation en Bleusky Channel (op dit moment steeds live verslagen van de protesten in Bangkok)en nog meer. Wel een redelijke internetverbinding nodig. Echter indien deze wegvalt of te langzaam wordt, wordt er een buffer van ongeveer 15 minuten opgebouwd. Dus veel succes ermee. Men vrouw keek hier veel na toen we nog in Nederland woonden.

  Bucky57

  • john zegt op

   Beste Bucky bedankt voor deze link, mijn vriendin is er blij mee. Maar ik heb een vraag, is er ook een link waar ik thaise sport mee zou kunnen krijgen met voorkeur voetbal ( fc chiang mai) met vr dank, John.

 2. Dennis zegt op

  Via de Hotbird satelliet (op 13 graden Oost, frequentie 10815 (H, 27500)) vind je Thai Global Network (TGN). Dat is de enige Thaise zender op Astra/ Hotbird volgens mij. Ooit ook DMC, maar die is verdwenen.

  Kosten: Als het puur om TGN gaat zou je kunnen volstaan met de eenvoudigste set en schotel. Voor rond de 100 euro moet je wel een “starters-set” kunnen vinden. Dat is dan incl. tuner, schotel en benodigde kabels. Ikzelf heb een kleine schotel (45 cm) en dat is voldoende om TGN mee te ontvangen.

  Als je ook Nederlandse zenders wilt gaan bekijken, dan zou ik gewoon eens gaan kijken bij een satellietboer bij je in de buurt. Dan heb je namelijk wat anders nodig en tenminste 2 LNB’s. Niets spectaculairs hoor, maar het wordt te technisch om het hier allemaal te gaan uitleggen. Qua kosten iets meer, maar beneden de 200 euro moet het zeer zeker lukken!

 3. Sander zegt op

  Neem contact op met Canal Digital. Zij zij. De aanbieder van schotel TV in nederland.
  Een klein maandelijks bedrag als je de nederlandse zenders wilt zien.
  Je hebt dan je huidige tv aanbieder niet meer nodig

 4. RonnyLadPhrao zegt op

  Wilco,

  Nog een mogelijkheid indien het je allemaal wat te technisch is.
  Nergens een Thaise vereniging of Thaise tempel in je buurt ?
  Indien zo, ga daar even langs en meestal kunnen die je wel verder helpen.
  Ik heb jaren geleden mijn schotel en ontvanger gekocht in een tempel in België.
  Enkele Thaise jongeren kwamen enkele dagen later de schotel installeren en africhten.
  Ze hadden ook apparatuur bij om de schotel juist te richten
  Op een uurtje waren ze met alles klaar (Schotel bevestigen, richten, kabel naar ontvanger, ontvanger afstellen)
  Schotel, ontvanger en installeren kosten toen 100 Euro.
  Kan misschien goedkoper als je ergens anders gaat kopen en alles zelf doet maar de prijs zal normaal wel niet zoveel meer zijn. Zie die kleine meerprijs maar als een donatie aan de tempel/vereniging.

 5. martin zegt op

  Hallo mijn Thaise partner kijkt elke dag op haar laptop naar thaise tv .Hoe? ga naar friendsforever.com maak een account aan en gratis kijken wat je maar wilt dit is ook mogelijk op een tablet met APPS zoek naar thai tv en download de APP verschillende mogelijkheden,
  Groet martin

 6. Dirk Heuts zegt op

  Weet er ook iemand of er in Thailand engelstalige Thai nieuws uitzendingem te vinden zijn op TV of PC?

 7. jeffrey zegt op

  Heel eenvoudig.
  Koop een 60 cm schotel en richt deze op hotbird.
  Free to air dus gratis ontvangst.
  Schotel en free to airreceiver kosten minder Dan 100 euro.

  Sucess

 8. Guus zegt op

  Wij wonen nu in Thailand, maar tot voor kort in Nederland. Met behulp van een kleine schotelantenne en een klein kastje konden wij kanaal 5 uit Thailand rechtstreeks ontvangen ( ook nog een paar honderd andere zenders, waaronder ZDF uit Duitsland en Al Jazeera) . Prima beeld ( behalve als er sneeuw op je schotel zit). Inclusief installatie waren wij een paar honderd euro kwijt. Gekocht bij een radiozaak op de Amsterdamse Straatweg in Utrecht, direct naast de watertoren. Op het laatst keek mijn vrouw vaker op haar ipad. Je kunt op je ipad ieder Thais kanaal met een uur vertraging bekijken. Moet je thuis natuurlijk wel draadloos internet hebben. In Thailand kijk ik rechtstreeks naar eredevisie live (thans FOX). Ook weer me een schotel. Guus

 9. marcel zegt op

  Wij hadden vroeger ook een schotel maar deze is nu vervangen door een tablet.Nu heeft mijn vrouw de nieuwste series en weet ik veel meer via internet volgens mij haalt ze alles van utube af.

 10. Tyler zegt op

  quote:
  ” Ik wil voor mijn vriendin Thaise TV in Nederland kunnen ontvangen. Wij hebben dat al via internet gedaan met DooTV en zo, maar de kwaliteit daarvan is onder de maat. ”

  Hmm, ik ben net 2 weekjes bij mijn vriendin in bangkok geweest maar de kwaliteit van de Thaise TV daar is ook gewoon onder de maat, dus dat hoeft niks met je internet of satelliet verbinding te maken te hebben.
  Lijkt wel of de programma’s eerst op een lage kwaliteit VCD gebrand zijn alvoor ze uitgezonden worden.

  Over de kwaliteit van de programma’s zelf heb ik het dan nog maar niet, maar die bagger die mijn vriendin graag ziet daar springen de tranen van in je kont. Eén of andere soap serie die drie maal per week uitgezonden (om 7 of 9 uur ’s avonds geloof ik). Zij vertaalde de titel als ’the real gold’. Gaat over een dronken moeder , jankende babies, en een jochie. En nog een andere serie gaat over een geest ofzo. boehoehoe. Als ze ooit naar nederland komt hoop ik toch dat deze zenders niet te ontvangen zijn in NL.

 11. Poo zegt op

  Het beste en de meeste thaise kanalen zijn te ontvangen met een tablet computer die werkt via android of apple ..daar kan je dan thaise app. op laden die zo goed als alle thaise kanalen weergeeft .
  De enige vereiste is thuis wifi netwerk hebben en dan nog beter is een klein toestelletje bijkopen die de signalen van de tablet doorgeeft naar de tv ..( airplay ) in thailand kostprijs 4000 bhat in nederland of belgié een 100 euro ( verkrijgbaar in Apple store )
  In het verleden hebben wij ook gewerkt met satteliet maar daar zijn maar een tweetal kanalen op te ontvangen .
  En met de tablet toch een 40 tal …ook de mogelijkheid om thaise radiokanalen te ontvangen .
  Succes …mail mag opgevraagd worden indien meer info nodig .bij redactie .

 12. top martin zegt op

  Lieve mensen. Ik kijk Thaise Internet TV (PBS) in HD kwaliteit bv. in Duitsland. Mijn PC (Beeldschermkaart) staat dan doorgeschakeld (HDMI) kabel met mijn FLAT TV. Dus eigelijk kijk ik Thaise PBS TV gewoon op mijn TV thuis. Maar ik kijk ook naar kanaal Thailand 3,5,7 etc. Dit alles via Internet stream. Nodig is wel een beetje snel (>6000) Internet en geen aftanse oude laptop of PC.

  Omgedraaid kijk ik in Thailand DW (duitse welle) ,BVN-NOS, RAI Uno, Franse TV etc. alles via de kabel aansluiting in de flat van mijn vrouw.

  Als jij dat ook wilt zien en geen kabel TV aansluiting hebt, ga gewoon naar Google.com of co.th en zoek naar bv. PBS + Thailand. Zo zoek je al je Thaise en/of buitenlandse zenders bij mekaar die je via je -favorieten- saved in je browser. En klaar ben je. Bij de volgende keer hoef je alleen je zender-keus in je -favorieten- deel van je browser aan te klikken. Nou will het met het Thaise Internet wel eens goed mis gaan. Maar als je een vaste aansluiting hebt van bv. TOT, dan heb die zorgen ook niet meer.
  Veel sucses. top Martin.

 13. Bucky57 zegt op

  John,
  Misschien heb je wat aan volgende linken voor je sport, http://www.thaileaguefootball.com of http://www.football.sodazaa.com. Echter je kunt ook volgende link proberen http://www.thaitvonline.tv/siam-sports/
  In iedergeval succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website