Lezersvraag: Hoe komt een Thaise vrouw aan een BSN nummer?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 juli 2016

Beste lezers,

Nederlander wonende in Thailand is gehuwd met een vrouw van Thaise nationaliteit. Zijn pensioen gaat over een paar jaar in en hij wil zijn vrouw als mederechthebbende op die polis, uiteraard vanwege het weduwepensioen. Dat kan allemaal gedaan worden maar nu vraagt het pensioenlichaam dat ze een BSN aanvraagt.

Kan dat online of via de ambassade, of moet ze een reisje naar NL maken en een van die gemeentes (er is ergens een lijst…) binnenlopen?

Dank voor jullie reacties.

Groet,

Erik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Hoe komt een Thaise vrouw aan een BSN nummer?”

 1. ruud zegt op

  Erik,
  Je kunt informatie vragen bij de SVB Sociale Verzekerings Bank, Laurentiusplein 8 , 6043 CS Roermond
  telefoon +31(0) 475 368010 (wel even je BSN nr. bij de hand hebben) of kijk op http://www.svb.nl
  veel succes.

 2. rojamu zegt op

  Jaren terug heb ik dat gekregen voor mijn echtgenoot via de belastingdienst vreemdelingen in Heerlen .

 3. Rene Martin zegt op

  Deze site geeft meer informatie:www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ik-aan-een-burgerservicenummer-bsn. Succes.

 4. Kees 2 zegt op

  via de belastingdienst buitenland in Heerlen .

  • Cees zegt op

   Inderdaad via de belastingdienst buitenland, ik heb het daar aangevraagd omdat ik mijn eigen belastingaangifte niet kon invullen zonder te jokken, bent u gehuwd, JA, en wat is het BSN wordt er gevraagd. Gebeld en kreeg als antwoord om dan maar NEE in te vullen wat ik geweigerd heb. Na inzending van diverse bewijzen, huwelijksakte, geboortebewijs, bewijs van domicilie kreeg mijn vrouw na 4 maanden een BSN, per brief in het Nederlands in de Isaan! Vooruit maar, ze heeft een BSN.

 5. paul vermy zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten naar de redactie.

 6. Jacob zegt op

  BSN nummer aanvragen belastingdienst Heerlen,krijg dan wel omdat wij getrouwd zijn en ik haar fiscaal partner ben elk jaar het IB in te vullen,dit kan via het formulier:wereldinkomen,heeft de vrouw hier geen inkomen is het snel ingevuld,kregen hier op ons adres in de Isan post van de belasting waarop stond:geen voorlopige aanslag,dus aanvragen Uw adres opgeven en het werkt,succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website