Lezersvraag: Kan ik met mijn Thaise vriendin naar Egypte?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 november 2017

Beste lezers,

Mijn vriendin is Thais en komt over 3,5 maand weer naar Nederland. Nou willen we met mijn familie op vakantie gaan naar Egypte. Ik heb gelezen dat een Thai daar een visum voor nodig heeft. Wij kunnen er verder weinig over vinden op internet en hebben geen idee of het wel mogelijk is om een 2e visum aan te vragen…

Heeft iemand hier ervaring mee of hebben jullie een idee hoe ik dit moet regelen?

Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt!

Groet,

Marnix


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met mijn Thaise vriendin naar Egypte?”

 1. Rens zegt op

  Ik zou zeggen de makkelijkste manier is om dat aan de Egyptische ambassade te vragen:
  Laan van Nieuw Oost-Indië 1E 2593 BH Den Haag

  Email.: info(@)visuminfo.nl
  Of bel: 070 3 456 985

  Een “tweede visum” bestaat niet. Met een visum verzoek je om toestemming om naar een land te reizen met als doel toelating voor een bepaalde periode. En of iemand nu naar 1 land wil of 10 dat doet er niet toe.
  Kijk wel of het visum voor Nederland (Schengen) een multiple entry is, anders heb je bij terugkomst uit Egypte een probleem.

 2. Jos zegt op

  Ik denk dat ze een multi-entry visum moet hebben.

 3. Jozef zegt op

  ik heb ooit mijn thaise vriendin naar cairo laten komen voor vakantie.
  zij moet gewoon bij aankomst, net als jij, een visum kopen op de luchthaven.
  let op… het is er altijd een grote drukte.
  Maar normaal geen problemen.
  succes ermee

 4. Dries zegt op

  Marnix,

  gewoon inlichtingen vragen in de Egyptische ambassade. Je vraag heeft eigenlijk weinig te maken met Thailand.

  Dries

 5. Henny zegt op

  Visa eisen voor Thai, kijk even naar deze link:
  https://www.google.co.th/imgres?imgurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6d/Visa_requirements_for_Thai_citizens.png/800px-Visa_requirements_for_Thai_citizens.png&imgrefurl=https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Thai_citizens&h=351&w=800&tbnid=EwefZv-LXjIs2M:&tbnh=92&tbnw=211&usg=__HQVm1iwXtClSjdx6xbh6AXpA83E%3D&vet=10ahUKEwjs1sPk09nXAhXHMo8KHWrJB60Q9QEIKjAA..i&docid=33ZalUPYM1P0aM&sa=X&ved=0ahUKEwjs1sPk09nXAhXHMo8KHWrJB60Q9QEIKjAA

 6. Wil zegt op

  Ik heb in 2010 met mijn toenmalige vriendin uit China een reis gemaakt naar Egypte. Zij had een Chinees paspoort en had dus ook een visum nodig. Ik heb toen even gebeld met de Egyptische ambassade in Den Haag (Badhuisweg) en ik kon daar gewoon een visum voor mijn vriendin halen. Paspoort + pasfoto’s inleveren, formulier invullen, uurtje wachten en paspoort met ingeplakt visum weer ophalen. Gewoon even bellen naar de ambassade; je wordt daar best vriendelijk te woord gestaan en geholpen. Voor de contactgegevens: https://egypt.visahq.nl/embassy/netherlands/
  Ik weet niet of het nog zo makkelijk gaat maar als je naar ze belt dan hoor je het vanzelf.

 7. Wil zegt op

  Een (belangrijke) aanvulling op mijn bericht van 13:31:

  Als je vriendin eerste naar Nederland komt met een Schengenvisum dan moet je er wel op letten dat het een “Multi-entry” visum is. Als je namelijk na jullie Egypte-reis weer eerst mee terug gaat naar Nederland dan dient ze daar wel toe gerechtigd te zijn via het Schengen “Multi-entry” visum. Als ze komt met een “single-entry” visa dan kan je dus niet even het Schengen gebied verlaten richting Egypte en dan weer terugkomen naar Nederland.

 8. Rob V. zegt op

  1.
  Allereerst bestaat er niet zoiets als een tweede visum, al heb je er tien. Visum van land A geeft toegang tot een gebief, een visum van land B geeft toegang tot een ander. Met uitzondering van gedoe rondom Israel (Israel en landen in de regio daar) maakt het dus niets uit welke/hoeveel visums of reisstempels je hebt.

  ——-

  2. Hebben Thai een visum nodig voor Egypte?
  Ja, daar lijkt het wel op. De website van de KLM heeft een tool waarmee je kunt kijken wat de reisvoorwaarden zijn. Vele maatschappijen maken van deze database gebruik. Die is misschien niet 100% correct want bevat niet alle bijzondere scenarios maar is voor standaard scenarios wel te vertrouwen.

  Zie:
  https://klm.traveldoc.aero

  ——-

  3. Aangenomen dus dat ze visumplichtig is: kan ze het visum in Nederland halen of moet dat in Thailand gebeuren? Diverse landen eisen dat een vreemdeling het visum haalt in het land van oorsprong. Een reguliere Thaise onderdaan die op vakantie is in Nederland of België kan bijvoorbeeld niet een visum voor het VK regelen hier in Europa (tenzij er uitzonderingsgronden zijn zoals familielid can een EU/EER onderdaan etc). Beste is dus om er niet canuit te gaan dit eventjes in Nederland te regelen voor haar.

  Ik zou eerst maar eens proberen het visum in Thailand te regelen want dan kan ze de nodige bewijsstukken makkelijker regelen dan wanneer ze eenmaal van huis is. En het scheelt ook het ‘verspillen’ van een vakantiedag hier in Europa.

  Voor vragen/afspraken , laat je vriendin zelf of jijzelf contact opnemen met de Egyptische ambassade.

  Bangkok:
  Las. Colinas Building 42nd Floor, 6 Sukhumvit 21.
  Tel. 06617184- 2620236.
  http://www.mfa.gov.eg/bangkok_emb
  (-of, maar dit laatste lijkt incorrect -Sukhumvit 63, Ekamai)

  Den Haag:
  Badhuisweg 92
  Tel: 070-3544535
  http://www.mfa.gov.eg/hague_emb

  ——-

  4. Als ze na bezoek aan Nederlans, vanuit Egypte terug wil naar Nederland ipv doorvliegen naar Thailand: Let erop dat haar Schengen visum een multiple entry (MEV) is. Dat is in 99% van de door NL afgegegen visuns het geval maar toch maar even checken of er MULT op de visumsticker staat bij het aantal binnenkomsten. Uiteraard check je ook het visum nog voldoende lang geldig is (verval datum) en of ze niet de ‘maximaal 90 dagen verblijf in elke periode van 180 dagen’ overschrijdt’. Maar dit wist je misschien al of kun je naslaan in het Schengendossier in het menu hier links op dit blog.

  Wil ze vanuit Thailand naar Nederland naar Egypte naar Thailand: regel dit van te voren met de tickets zodat voor alle grenswachters en vliegtuig personeel duidelijk is dat ze aansluitende reizen heeft om tijdig weer het land te verlaten. Anders kun je er donder op zeggen dat men zegt dat ze niet kunnen zien dat ze weer vertrekt uit NL of Egypte en dan kunnen ze weleens moeilijk doen of de toegang weigeren.

  ——-

  Tot slot: veel puzzel plezier en een nog fijnere reis gewenst!
  Laat ons even weten hoe alles verlopen is? Dat kan leuk en nuttig zijn voor andere met vergelijkbare plannen.

  • Rob V. zegt op

   Voor de ambassade in BKK kom ik 2 adressen tegen. Ik neem aan dat je lief niet op haar mondje gevallen is en deze nummers/gegevens kan proberen:

   1.
   Addres: No. 6, Las Colinas Building, 42nd Fl.Sukhumvit 21 (Soi Asoke), Bangkok 10110 
   Tel: 0-2262-0236 & (+662)6617184- 2620236

   2. Vekeerd zo lijkt het maar dit is wat oa het Thaise BuZa (MFA) aangeeft:
   Adres: Sorachai Building, 31st Floor,
   23/122-125 Sukhumvit 63 
   (Ekamai), Khlong Tan Nuea,
   Watthana, Bangkok 10110
   Tel: 0 2726 9831-3

   En als derde googlemaps geeft weer een ander adres aan Sukhumvit 63 aan….

   Misschien vinden jullie het prettig alles in Nederland te regelen (vergeet niet dat zij de visumaanvrager is en niet jij voor haar) maar mocht dat ook kunnen dan zou het fijn zijn als zowel de ambassade medewerkers in Den Haag en in Bangkok dit beide bevestigen. Bij tegenstrijdige verhalen zou ik alles zeker weten door haar in BKK laten regelen. Bij gelijke verhalen, doe wat jullie praktisch lijkt als je zeker weet dat ze alle benodigde papieren ook in Nederland aan de Egyptenaren kan tonen.

  • Marnix zegt op

   Bedankt allemaal voor de reacties en alle informatie. Ik heb hier zeker wat aan!!!

   Groetjes Marnix


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website