Beste lezers,

Ik had een vriendin in Thailand die ik geld gestuurd heb voor iets voor zichzelf te beginnen, maar jullie snappen het al geen geld terug gezien. Niet erg het zij zo.

Nu ben ik afgelopen november in Thailand geweest en heb ik in een hotel gezeten die zijn geregeld heeft tegen een goedkopere prijs dan voor het geld dat ik nu kwijt ben.

Toch vroeg ik haar om het geld en natuurlijk ze werd boos. Zij heeft mij nu gemeld bij de immigration dienst zegt ze. Wat zijn daar de consequenties van als dat inderdaad zo is?

Ze heeft het verhaal omgedraaid dat ze geld van mij krijgt. Maar goed, mijn vraag is kan ik moeilijkheden krijgen als ik weer naThailand ga?

Groet,

Maartje


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Thaise vriendin heeft geklaagd bij immigration over mij, wat zijn de consequenties?”

 1. tinus zegt op

  Ja waarschijnlijk als je bij de douane hier op het vliegveld komt en ze halen je paspoort door de computer dan gaan er toeters en bellen af en wordt het vliegveld hermetisch afgesloten je wordt in de donkerste kerker van thailand gegooid en dat is het laatste wat men van jouw verneemt !!!!!
  Dit moet je niet serieus nemen , ze heeft geen poot om op te staan en als.. als ze al bij de immigratie is geweest wat denk jezelf wat die officieren ermee doen ???? die hebben weer een leuk verhaal om savonds bij een flesje whiskey te vertellen. Je hebt niets crimineels gedaan je hebt geen overstay etc etc dus gewoon weer lekker terug komen en in een ander hotel gaan zitten met een nieuwe “VRIENDIN”. Broodje aap verhaal van die vrouw.

 2. ruud zegt op

  Zij kan zeggen dat u haar geld schuldig bent.
  Dan kan u altijd vragen om de schuldbekentenis te tonen.
  U kunt haar dan ook nog vertellen dat u zonodig aangifte zult doen wegens smaad.
  Zij heeft immers geen poot om op te staan als u niets hebt geleend en zij geen schuldbekentenis heeft.
  Dit allemaal alleen maar als u inderdaad problemen zou krijgen.
  Anders kunt u het beter laten rusten.

 3. Kees 2 zegt op

  Het feit dat ze Immgration noemt, geeft al aan dat ze liegt.
  Als ze daar al geweest is, sturen ze haar door naar de politie. En die sturen haar ook weer weg: zonder bewijs maken ze geen aangifte op, daar hebben ze echt geen zin in. Sterker nog: ze zullen haar naar een advocaat cq rechtbank verwijzen.
  Al zou zij van jou een schuldbekentenis hebben, dan is het een civiele zaak: ze moet dan eerst naar de rechter.

  Dan nog is de mogelijkheid dat ze een vriendje bij de politie heeft die evt tezamen met haar vol bluf bij jou aan de deur kan kloppen: laat je niet initmideren en verwijs de politieagent naar je advocaat (je noemt er eentje die je even snel vindt via internet). Politieagent doet het gelijk in zijn broek!
  Werd op mijn brommer ooit aangehouden door een agent die wat geld wilde zien. Hij vond mijn Thais rijbewijs als ID nl niet voldoende en wilde paspoort zien (dat ik niet bij me had), maar dat probleem kon ik afkopen (“you can make me happy”). Ik zei:”Praat maar even met mijn advocaat” en haalde mijn telefoon tevoorschijn…mocht gelijk doorrijden.

  Maar om alle gedoe te voorkomen: neem een ander hotel.

 4. Peter Pet zegt op

  Eens met bovenstaande reacties maar wel opletten wat je doet. Ook al heb je gelijk, je trekt altijd aan het korte eind.

  Probeer het in een vriendelijke sfeer op te lossen. De Thai hebben een hechte familieband en iedereen is broer en zus. Ontstaat er een haatsituatie pas dan op je tellen. Als de “achterban” in actie komt dan hou je maar gedeisd.
  Met de regelmaat van een klok worden buitenlanders afgeranseld, beroofd en soms nog erger. Ik wil je niet bang maken maar houdt hier rekening mee.

  Ook al sta je in je recht, probeer het met een goed gesprek op te lossen ook al kost het je wat geld, en maak in de toekomst dit soort fouten niet meer.

  • hendrikus zegt op

   Ik sluit mij helemaal aan bij het verhaal van Peter. Voor het verhaal van naar de immigratie en politie is lariekoek. De kans is groot dat zij met een groepje vrijwilligers even naar u toekomt voor een “goed gesprek”. Dus snel een ander hotel of nog liever een andere plaats!!!!

 5. Rob zegt op

  Ik snap er helemaal niks van ,leren mensen het nooit.
  Geld uitlenen brengt alleen maar ellende.
  Mensen liegen en praten allemaal mooi om geld te kunnen lenen.
  Tot er terug betaald worden.
  En zeker de thaise dames die kennen alle trucen ,dat weet iedereen.
  En als je iets leend maak dan een contract ga voor een paar duizend bath naar een advocaat.
  Ik ken iemand die 2.000.000 bath aan een politieagent uitgeleend had .
  Na een jaar heeft hij geprobeerd om geld terug te krijgen.
  Wat denk je ,hij werd gearesteerd voor geld uitlenen en het land uitgegooit.
  Huis en inboedel kwijt ,en auto snel dus goedkoop moeten verkopen .
  Dus waarom zou je geld uitlenen .
  Maar ja misschien ben ik weer te negatief .

 6. Sjaak S zegt op

  Je moet nu echt bang worden… volgens mij ken je het spel dat sommige vrouwen met je spelen nog niet zo goed. Dit mag je echt niet serieus nemen. De voorgaande reacties waren goed, vooral van Tinus! De beste!

 7. maartje zegt op

  het geld was ook niet geleent meer gegeven dat ik dat nietterug krijg gaat het niet om dat is wel ok
  in plaats daarvan mocht ik18 dagen in een louche hotel overnachting met twee personen en 2 scooters lenen voor niks maarzij beweert dat dat 70.000 baht kost dus ik wilde nog wat geld zien en toen werd ze boos en begon met immagration te gooien omdat ze bang was dat ik bij haar op de stoep komt te staan hahah
  nou gelukkig dat ik weer na thailand kon volgend jaar maart pas maar toch een hele gerusttelling thailand is erg corrupt vandaar deze vraag maar ik heb rust nou iedereen alvast bedank voor de reacties

 8. Emilio zegt op

  Hoi, ga er niet over in de war zitten. Na afgelopen zomer diverse zaken te hebben gezien op het buro. Beschouw ik me een beetje als deskundige. Zolang het jouw woord tegen het hare is, zal niemand hier zijn vingers aan branden.

 9. colin de jong zegt op

  Je moet toch oppassen want voor geldlener of bankje spelen mag niet door een farang. En zeker niet op papier met een woekerrente. Het maximum wat je mag berekenen is 1,5% per maand, ofwel 18% per maand. Wil je meer vangen is dit strafbaar en ben je een loanshark.

  • colorwings zegt op

   Het is mij niet helemaal duidelijk.
   – mag je als farang helemaal geen geld uitlenen?
   – mag je als farang wel geld uitlenen maar max. tegen 1.5 % per maand?
   – mag een Thai alleen geld uitlenen tegen max. 1.5% per maand?

 10. theoS zegt op

  Moderator: graag alleen de lezersvraag beantwoorden.

 11. Fransamsterdam zegt op

  Aan een Thaise vriendin geld terug vragen dat je aan haar hebt geleend is denk ik net zo kansloos als aan een Thaise vriendin geld vragen dat je niet aan haar geleend hebt.
  Het dient ook geen enkel doel want alle Thaise vriendinnen zouden het geld natuurlijk al lang eigener beweging aan hun allerliefste hebben teruggegeven als ze het zouden hebben.
  Hebben ze me zelf verteld.

  • frans zegt op

   Je kunt gerust iemand geld lenen als je er niet je werk van maakt en de bank gaat uithangen(loanshark etc )

   Als een Thai jouw in een kwaad daglicht wil plaatsen kunnen ze dat vrij gemakkelijk doen maar in jouw geval is dat wel erg ver gezocht , mogelijk ben je snel geïntimideerd en dat hebben ze hier snel door.

   Als je geld uitleent zeker zonder schuldbekentenis kun je er meestal vanuit gaan dat je het kwijt bent en dat is niet alleen in Thailand. Liever voor jezelf uitgaan van een gift is ook al leen je het uit . Dat is veel aangenamer voor de verhoudingen..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website